REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, lankydamasis vienoje iš šalies mašinų gamyklų, pareiškė, kad koronaviruso pandemijos metu nereiktų „bučiuotis su svetimomis moterimis“.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, lankydamasis vienoje iš šalies mašinų gamyklų, pareiškė, kad koronaviruso pandemijos metu nereiktų „bučiuotis su svetimomis moterimis“.

REKLAMA

„Jeigu tu jau bučiavaisi su kažkuo, tai bučiuokis ir toliau. Nelįsk ten, jeigu tu vyras, prie kitos moters ir taip toliau. Na, pakentėk mėnesį. Jeigu tu kažkur ten šeimoje tryneisi, tai ir pasilik šeimoje“, – savo išmintį demonstravo Baltarusijos vadovas.

Anksčiau A. Lukašenka ne sykį pasisakė, kad kitų skelbiama koronaviruso grėsmė yra perdedama, o kovoti su pandemija siūlė „netradiciniais būdais“. Pavyzdžiui, prezidentas yra pavadinęs koronaviruso situaciją „psichoze“. Jis parekomendavo baltarusiams „gydytis“ alkoholiu (saikingai), pirtimis ir žemės ūkio darbais. 

Vėliau Baltarusijos prezidentas pridūrė, kad izoliacija „prašvinkusiuose butuose, virusų terpėje“ užmuša žmones. Jo teigimu, oro lašeliniu būdų platinamų epidemijų metu reikia, atvirkščiai, „išeiti į gatvę, kvėpuoti šviežiu oru ir vėdinti patalpas“. 

REKLAMA
REKLAMA

Kuomet Baltarusijoje per savaitę buvo surinkta daugiau nei 150 tūkst. karantino šalininkų parašų kreiptis į Pasaulio sveikatos organizaciją, A. Lukašenka taip pat turėjo savo nuomonę šiuo klausimu.

REKLAMA

„Kaip čia pas mus visur aplink šūkaujama – karantinas, komendanto valanda ir panašiai… Tai yra lengviausia, mes tai padarytume per parą, bet ką tada valgytume?“ – pareiškė šalies vadovas.

Jo teigimu, visi jau perspėja apie artimoje perspektyvoje gresiantį badą, todėl Baltarusijai būtina kuo skubiau užbaigti sėjos darbus.

„Nafta yra nafta, bet ant stalo jos nepasidėsi“, – pareiškė jis. 

Baltarusijoje karantinas, skirtingai negu visoje Europoje (išskyrus Švediją), nebuvo įvestas. Nepaisant PSO rekomendacijų nuo balandžio 20-osios buvo atidarytos mokyklos.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 25-ąją daugiau nei du milijonai gyventojų išėjo į kasmetinę pavasarinę talką, kurioje dalyvavo ir pats A. Lukašenka. Tuomet Baltarusijos prezidentas prabilo apie Dievo bausmę ir pareiškė, kad rūpinimasis ekologija ir švara yra geriausia „atnašavimas“ siekiant bent kažkaip ištaisyti situaciją. 

Gegužės 9-ąją Baltarusijoje įvyks karinis Pergalės dienos paradas. Nepaisant to, „reform.by“ skelbiama, kad baltarusiai pradėjo patys izoliuotis ir vengti socialinių kontaktų. 

Baltarusijoje per praėjusią parą patvirtinta 913 naujų užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejų, o bendras skaičius išaugo iki 20 168, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Iki šiol COVID-19 šalyje pareikalavo 116 gyvybių. Iš ligoninių išrašyti 5 067 pasveikę pacientai. Kaip informavo ministerija, iš viso Baltarusijoje atlikti 226 466 COVID-19 testai, 8,7 proc. jų rezultatai buvo teigiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų