REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Per karantiną verčiau kentėti dantų skausmą, nei prašytis skubios pagalbos privačioje klinikoje už tokią kainą“, – sako su naujienų portalu susisiekusi skaitytoja Vaida (tikrasis vardas redakcijai žinomas, – aut. past.). Vaida teigia, kad nulūžus dančiui kentė skausmą, todėl kreipėsi į privačią odontologijos kliniką, kuri karantino metu teikia skubią pagalbą. 

„Per karantiną verčiau kentėti dantų skausmą, nei prašytis skubios pagalbos privačioje klinikoje už tokią kainą“, – sako su naujienų portalu susisiekusi skaitytoja Vaida (tikrasis vardas redakcijai žinomas, – aut. past.). Vaida teigia, kad nulūžus dančiui kentė skausmą, todėl kreipėsi į privačią odontologijos kliniką, kuri karantino metu teikia skubią pagalbą. 

REKLAMA

„Už vizitą sumokėjau 170 eurų. Man dar telefoninio pokalbio metu administratorė pasakė, kad minimali mokama suma bus 120 eurų – 50 eurų už odontologo apsaugas ir 70 eurų už skubią pirmąją pagalbą. Išgirdus, kiek reikės mokėti – pabalau“, – pasakoja Vaida. 

Moteris svarsto, ar 50 eurų už odontologės apsaugas nėra per didelė kaina.

„Atėjus personalo buvo 3 asmenys – odontologas, jo padėjėjas ir administratorė. Visi jie buvo su apsaugomis – odontologas ir jo padėjėjas buvo su pilnomis apsaugomis: antbačiai, apsauginiai kostiumai, pirštinės, kepurėlės, veido skydeliai ir respiratoriai. Administratorė buvo su daline – antbačiais, apsauginiu kostiumu, pirštinėmis ir medicinine veido kauke. Kaip man buvo pasakyta, už tai aš susimokėjau 50 eurų. Nežinau, mano nuomone, tai yra gerokai per didelė kaina. Išeina, kad vienas kostiumas kainuoja virš 16 eurų – negi jo savikaina tokia didelė?“, – svarsto Vaida. 

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su Lietuvos Respublikos odontologų rūmų vadovu Alvydu Šeikumi jis situaciją apie kainas privačiose odontologijos klinikose komentuoti atsisakė. 

REKLAMA

Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos vadovė prof. Alina Pūrienė naujienų portalui tv3.lt teigė, kad reikia suprasti ir odontologijos klinikas, kurios turėjo nusipirkti ne tik apsaugos komplektus, tačiau ir naujos įrangos, dezinfekcijos priemonių. 

„Aš manau, kad žmonės neturėtų piktintis tokiomis kainomis. Pradžioje apsaugos priemonių kainos buvo pike, buvo labai brangu, nes priemonių buvo įvežta nedaug. Tai jeigu įstaigos vadovas pirko už tas labai dideles kainas, tai jis už tą apsaugą taip pat turi atsiimti tuos pinigus. Bet jei jis pirko už nedaug, o ima daug, tai čia yra labai negražu. <...> Nereikia manyti, kad daktarai labai nori papildomai pacientus apmokestinti.  Manau, kad už kiek nupirko, už tiek nori ir parduoti. Ir tikrai nemanau, kad gydytojai piktnaudžiaus tomis kainomis. O ir rinka čia greitai viską suvaldys, nes jau yra daug atvežtų daug pigesnių priemonių, negu buvo prieš tai“, – pastebi A. Pūrienė. 

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie kainas, profesorė pastebi, kad karantino pradžioje jos buvo stipriai išaugę. Visgi, jau dabar jaučiamas kainų kritimas ir apsaugos priemonių nusipirkti galima žymiai pigiau. 

„Aš galiu pasakyti, už kiek mes pirkome apsaugas. Pavyzdžiui, iki karantino respiratorius kainavo 1,70 euro, o per piką vienas kainavo iki 20 eurų. Po to pirkome vėl – mokėjome virš 5 eurų. O dabar iš viso siūlo po 2,40 euro. Ir jis yra vienkartinis. <...> Dėl kombinezonų. Kai mes „Žalgiryje“ pirkome, tai pirkome už 17 eurų. O po to susitarėme, kad mums Lietuvoje siūtų, tai jau siuvo už 12 eurų. Tai kombinezonas yra vienai dienai, o ant jo dar yra žiurstas, kurį keiti dažniau“, – pastebi A. Pūrienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat supirkti ozonatoriai, kurie tą orą turi išvalyti, supirkta daug kitų dalykų, kurių anksčiau odontologijoje nereikėjo. Tai va čia dar visos kainos prasideda. Registratūras dar turėjome atskirti nuo žmonių, tai čia viskas yra dar papildomos išlaidos, o visos įstaigos tai turi pasidaryti. Bachilai (antbačiai) prisideda, nupurškimai, dezinfekcija – dar kiek išlaidų. Kiek dabar dar „Žalgiryje“ pertvarų statome, kad atskirti klientų srautus – čia daug dalykų, kurie susideda į vieną krūvą. Taip tik atrodo čia viskas paprasta. Nepaprasta“, – pastebi A. Pūrienė. 

„Dabar, kiek mes visi būsime padorūs, visose srityse, kiek mes būsime bendruomeniški, kiek mes suprasime, kad mes esame ir valstybės piliečiai, ir bendruomenės nariai, taip mes ir gyvensime toliau. Ir iš to sunkmečio išeisim tik kartu. Tai žmonėms reikia tai labai gerai suprasti“, – pabrėžia A. Pūrienė.

REKLAMA

TURI NUOTRAUKŲ AR VIDEO MEDŽIAGOS ŠIA TEMA?
Atsiųsk mums!
SIŲSTI

Dėkojame! Medžiaga sėkmingai išsiųsta redaktoriui.

Peržiūrėjus, ji bus patalpinta į straipsnį.

SIŲSTI
arba
PRIDĖTI
Klaida: nuotrauka, kurią bandote įkelti, užima per daug vietos ... (kažkas panašaus)
Įkelkite savo turimas nuotraukas ar video medžiagą ir nurodykite savo kontaktinius duomenis, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti.
PUBLIKUOTI
PUBLIKUOTI

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų