REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo plisti vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip į Vilniaus oro uosto teritoriją patekęs laukinis gyvūnas yra vaikomas darbuotojų valdomu automobiliu. 

Trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo plisti vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip į Vilniaus oro uosto teritoriją patekęs laukinis gyvūnas yra vaikomas darbuotojų valdomu automobiliu. 

REKLAMA

Tai užfiksavusi mergina socialiniame tinkle stebėjosi tokiu Vilniaus oro uosto darbuotojų elgesiu. 

„Gal but aš kažko nesuprantu, bet nejaugi nėra kažkokio humaniškesnio budo pašalinti gyvūną ir oro uosto teritorijos, negu jį išgąsdinti ir pervažiuoti džipu?“ – pasipiktinimo neslėpė mergina. 

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su Lietuvos oro uostų atstovu žiniasklaidai Tadu Vasiliausku šis teigė, kad organizacija griežtai pasisako prieš žiaurų elgesį su gyvūnais.  

„Pirmiausia, reikia pasakyti, kad visa Lietuvos oro uostų organizacija pasisako griežtai prieš bet kokį žiaurių elgesį su gyvūnais. Kolegos savanoriškai yra įsitraukę į gyvūnų priežiūros organizacijų veiklą, buvo nemažai atvejų, kai atliekant darbinius procesus oro uoste – gyvūnų gerove kolegos rūpinosi savo iniciatyva, įtraukė kitus ir tai organizacija labai skatina.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šį įvykį, kurį užfiksavome gegužės 6 dieną ant vieno iš Vilniaus oro uosto orlaivių riedėjimo takų, šiuo metu renkame visą informaciją, jau patys susisiekėme su atsakingomis tarnybomis ir pradėjome vidinį įvykio tyrimą. Laukinių gyvūnų ir paukščių kontrolės tvarka ir priemonės, kurias gali naudoti operatyviniai specialistai – aiškiai apibrėžtos mūsų tvarkose. Jei pasitvirtins aplinkybės, kad buvo veikiama specialiai prieš gyvūno gerovę bei neišnaudojant alternatyvių pavojaus oro uosto veiklai mažinimo ir saugumo užtikrinimo būdų, tokį elgesį vertinsime griežtai ir principingai. 

REKLAMA

Primename, kad oro uostuose nuolat taikomos prevencinės priemonės dėl laukinių gyvūnų kontrolės: garsinės patrankos, garsiniai signalai, specialios tvoros, aplinkinių teritorijų vandens telkinių ir žolės speciali priežiūra. Visa oro uostų teritoriją periodiškai tikrinama ir prižiūrima specialistų. 

Primename, kad skrydžiai oro uostuose toliau vyksta, nuolat atskrenda ir išvyksta krovininiai orlaiviai bei organizuojama orlaivių techninė priežiūra“, – atsakyme tv3.lt rašo T. Vasiliauskas. 

Naujienų portalo tv3.lt kalbinta Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė teigė, kad jokie žmonės neturėtų taip elgtis. 

REKLAMA
REKLAMA

„Kažkas pažiūrėjo į gyvūną kaip į pramoginį objektą – kad galima jį pavaikyti ir paskui suvažinėti“, – teigia B. Kymantaitė.  

B. Kymantaitė teigia, kad ryte kolegos iš Gyvūnų gerovės iniciatyvos kreipėsi į policiją ir parašė pareiškimą dėl šio incidento. 

Naujienų portalas tv3.lt mėginio susisiekti su minėta organizacija, tačiau nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų