REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per šį gana sunkų ir įtemptą periodą daugelis žmonių turėjo marias laiko apmąstyti savo gyvenimą, iš naujo susidėlioti prioritetus ir kurti ateities planus. Turbūt ne vienas jau svajoja apie būsimas atostogas, galbūt planuoja svajonių vestuves ar ieškosi naujo būsto. Tam, kad svajonės pildytųsi greičiau, specialistai siūlo pasidaryti svajonių žemėlapį.

Per šį gana sunkų ir įtemptą periodą daugelis žmonių turėjo marias laiko apmąstyti savo gyvenimą, iš naujo susidėlioti prioritetus ir kurti ateities planus. Turbūt ne vienas jau svajoja apie būsimas atostogas, galbūt planuoja svajonių vestuves ar ieškosi naujo būsto. Tam, kad svajonės pildytųsi greičiau, specialistai siūlo pasidaryti svajonių žemėlapį.

REKLAMA

Įvairių dirbtuvių organizatorė Živilė Kurienė pasakoja, kad ji pati jau kurį laiką darosi svajonių žemėlapius metams, o, pavyzdžiui, praeitų metų visos svajonės išsipildė ir tai įvyko gana sklandžiai, be jokių perkeltinių interpretacijų. Ji teigia, kad tokia praktika vis labiau populiarėja visame pasaulyje:

„Jau ganėtinai tokia tendencija yra, kad žmonės vis labiau ir labiau suvokia savo sąmonės ir pasąmonės galią. Vieni daro minčių žemėlapius, susirašo svajones ranka, o aš darau svajonių žemėlapius – vizualinį savo norų perkėlimą ant popieriaus.

REKLAMA
REKLAMA

Kada tu matai savo svajones ir pagalvoji apie jas, nežinau, ar čia visatos traukos dėsniai pasijungia, ar kažkokie mūsų smegenų signalai siunčia tai į aplinką ir pritraukia tuos dalykus, apie kuriuos svajoji“.

REKLAMA

Sudaromas pagal tam tikras sritis

Ypatingų talentų ar gabumų pasidaryti svajonių žemėlapį tikrai nereikia. Visa esmė – karpyti nuotraukas ar paveiksliukus, kurie iliustruoja konkrečią svajonę, iš žurnalų ir juos klijuoti tam tikra tvarka.

„Yra tam tikros sritys, kurias kaip ir reikėtų užpildyti: sveikata ir šeima, karjera, saviraiška, vaikai ir kūryba, pinigai, materialinė ir dvasinė gerovė, žinios, meilė, santuoka, kelionės. Taip atsirenki ir susidėlioji iš tų sričių, ko norėtum, ir klijuoji taip, kad būtų pačiam žmogui gražu. Dažnai pradžioje net nerodau žmonėms to tinklelio ir 90 procentų pasikliaudami savo intuicija sudėlioja viską taip, kaip turi būti“, – pasakoja Ž. Kurienė.

REKLAMA
REKLAMA

Svajonių žemėlapis kilęs iš fengšui mokymų, todėl svarbu laikytis lentelės sudarymo struktūros. Pirmiausia popieriaus lapą reikia padalinti į devynias sritis ir jose klijuoti norimas svajones.

Reikėtų pradėti nuo lapo viduryje užklijuotos savo nuotraukos. Šiame langelyje dar turi atsispindėti sveikata ir harmonija. Viršuje klijuoti paveiksliukus, kurie atspindi saviraišką bei sėkmę ir ratu einant pagal laikrodžio rodyklę klijuoti nuotraukas, simbolizuojančias meilę ar santuoką, toliau – vaikų nuotraukas, pramogas ar norimus kūrybinius rezultatus – knygą, paveikslą ir panašiai.

Kelionės paprastai būna išsidėsčiusios po visą žemėlapį, man žmonės nori keliauti ir su šeima, ir, pavyzdžiui, dėl darbo reikalų. Todėl griežtos vietos joms nėra. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lapo apačioje turėtų atsidurti norimi karjeros pokyčiai. Toliau – naujos žinios, asmeninis tobulėjimas. Kairė lapo pusė turėtų būti skirta šeima ir sveikatai, ir galiausiai – gerovei, tai gali būti pinigai, kiti materialūs ar dvasiniai dalykai.

Dirbtuvių organizatorė sako, kad svajonių žemėlapyje gali būti ne tik nuotraukos, bet ir kokie nors žodžiai ar frazės, tačiau juos rinktis pataria atsakingai.

„Gali būti motyvuojančių citatų, bet aš rekomenduoju rinktis arba pavienius žodžius, arba tikrai labai reikšmingus, nes būna, kad žmonės nori vos ne visą straipsnį įsiklijuoti. Čia svarbiausia yra tai, kad pamatei, ta mintis užsifiksavo ir viskas. Nereikia prie jos grįžti, skaityti, gilintis, ką čia tuo norėjai sau pasakyti“, – dėsto Živilė.

REKLAMA

Vienas iš svarbiausių jos patarimų būtų toks, kad svajonių žemėlapį sudaryti reikėtų esant visiškoje ramybės būsenoje:

„Visų pirma žmogus turi būti nusiraminęs. Jis negali po darbo parbėgęs tiesiog sėsti ir daryti to žemėlapio. Galima prieš tai pakvėpuoti, įsileisti šiek tiek aromaterapijos, kad protas nurimtų ir įsijungtų į tą vadinamą srauto būseną“.

Svarbu išsigryninti svajones

Živilė tikina, kad kiekvienas svajonių žemėlapis yra labai individualus ir labai griežtų taisyklių, pavyzdžiui, kad būtina užpildyti visas zonas, tikrai nėra. Kiekvienas žmogus pats asmeniškai gali pasirinkti, kas jam yra reikalingiausia.

REKLAMA

„Čia tikrai nėra jokio griežtumo, nes kiekvieno žmogaus poreikiai yra individualūs. Būna, kad žmonės sako, jog išvis nežino, ko nori ir apie ką dabar svajoti. Arba turi konkrečią gyvenimo sritį, kurioj yra daugiausiai trūkumų, tai tokiu atveju, tą sritį galima padaryti daug didesnę už kitas.

Vienų dirbtuvių metu pakankamai brandaus amžiaus moteriškė išsakė tokią mintį, kad ji nežino, ko jai norėti, nes kaip ir viską turi. Bet per tuos paveiksliukus, ką ji rinkosi, mes išgryninom, ko jai dabar labiausiai trūksta, ir padarėm svajonių žemėlapį“, – pasakoja pašnekovė.

Ji akcentuoja tai, kad labai svarbu klijuoti nuotraukas, kurios ne tik žavi savo grožiu, bet ir iš tiesų atspindi konkrečią svajonę. Živilė atskleidžia, kad yra buvę ir tokių atvejų, kai nuotrauka buvo užklijuota viena, tačiau giluminis noras buvo visai kitoks ir tai turėjo įtakos tam, kaip svajonė išsipildė:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarbu, kaip mes išsirenkam tuos paveiksliukus. Dažniausiai tai būna impulso būdu, tiesiog akimirkos pagauti – gražu/negražu, patinka/nepatinka. Todėl prieš klijavimą ant lapo reikia prie nuotraukos sustoti ilgesnį laiką, išsigryninti, ką tai sako, kaip mes jaučiamės, kokios mintys kyla. Reikia prisikasti iki tos tikrosios svajonės ir noro. Tokiu būdu daug paveiksliukų ir atkrenta.

Yra buvęs toks atvejis, kad moteris lyg ir norėjo atostogauti, dėl to prisiklijavo nuotrauką, kur gražiame kurorte guli ant šezlongo. Bet tikrasis, tas giluminis jos noras buvo susilaukti kūdikio. Ir išsipildė taip, kad ji gavo nėštumą gulimu režimu. Dėl to reikia labai gerai apgalvoti ir pasverti, ar tikrai tas noras yra būtent toks“.

REKLAMA

Skatina svajoti drąsiai

Nors dažniausiai įprasta naujus tikslus sau išsikelti prieš naujų metų pradžią, Živilė sako, kad svajonių žemėlapį galima daryti bet kada, kai tik ateina tam noras.

„Žmogui gal yra paprasčiausia metų pabaigoje ar pradžioje įsivardinti tuos tikslus, bet jį galima daryti visada, kai tik jaučiamas noras pokyčiams, atsiranda įkvėpimas svajonėms. Tikrai nereikia laukti kažkokio laiko, galima imti ir daryti bet kada“, – neabejoja moteris.

Ji sako, kad nieko baisaus nenutiks, jei po kurios laiko žmogus supras, kad iš tiesų vienos ar kitos svajonės nenori:

„Visas svajones galima atšaukti, pakeisti, nes žmogus yra dinamiška būtybė ir daug kas gyvenime pasikeičia. Tada tiesiog nuplėšiam tą paveiksliuką, mintyse pasakom, kad atšaukiam tą svajonę, kad to nebenorime ir pakeičiame ją kažkuo kitu“.

REKLAMA

Į Živilės organizuojamas svajonių žemėlapių darymo dirbtuves dažnai sugrįžta ne kartą apsilankiusios moterys, kurių svajonės išsipildė. Ji dalijasi, kad dažnai jau po pirmos savaitės sulaukia žinučių su pasakojimais, kad norai pradėjo pildytis, o jie būna patys įvairiausi:

„Temos būna labai įvairios, priklausomai nuo to, ko žmogui šiuo metu reikia. Vieni svajoja apie vestuves, kiti – apie namus, treti – asmeninę gerovę, vidinę ramybę. Iš tiesų labai skirtingai.

Bet ką pastebiu ir akcentuoju kiekvienose dirbtuvėse – tai, kad žmonės vis dar bijo svajoti. Bijo dėl to, nes nežino, ką reikės daryti, kai svajonė išsipildys, arba tiesiog nepasitiki ta situacija, kuri gali išsirutulioti. Tai visada skatinu svajoti labai drąsiai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų