REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Johnas Michaelas Wozniakas – vienas iš keleto asmeninių Michaelo Jordano sargybinių, lydėjusių kiekvieną krepšinio ikonos žingsnį stulbinančios karjeros metu. Jis dirbo M. Jordanui iki pat mirties šių metų pradžioje ir dar spėjo su „Complex“ leidiniu pasidalinti prisiminimais iš išskirtinio darbo.

Johnas Michaelas Wozniakas – vienas iš keleto asmeninių Michaelo Jordano sargybinių, lydėjusių kiekvieną krepšinio ikonos žingsnį stulbinančios karjeros metu. Jis dirbo M. Jordanui iki pat mirties šių metų pradžioje ir dar spėjo su „Complex“ leidiniu pasidalinti prisiminimais iš išskirtinio darbo.

REKLAMA

J. Wozniakas ir kiti M. Jordano apsauginiai, vilkėję ryškiai geltonas striukes su užrašu „Apsauga“ (angl. „security“), išgarsėjo patekę į legendine tapusią nuotrauką.

1992 m. prieš NBA Rytų konferencijos penktąsias pusfinalio serijos rungtynes su Niujorko „Knicks“ M. Jordanas buvo užfiksuotas lipantis iš savo „Ferrari 512 TR“ automobilio, o aplink jį išsirikiavę penki apsauginiai, jau minėtomis ryškiai geltonomis striukėmis.

Šis kadras puikiai atspindėjo NBA superžvaigždės gyvenimą, kuriame buvo sekamas kiekvienas MJ žingsnis.

Praėjus beveik trisdešimčiai metų, rodoma „Last Dance“ dokumentika ir vėl atkreipė dėmesį į M. Jordaną ir Čikagos „Bulls“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jordan Brand“ šia proga išleido M. Jordano karjeros kolekciją, kurioje atsidūrė ir garsioji apsauginių striukė. Dabar ją gali įsigyti visi norintys, bet tada šį darbą ir teisę ją apsivilkti gaudavo tik patyrę savo srities profesionalai.

REKLAMA

Vienas jų – J. Wozniakas, tuo metu dirbęs Čikagos policijos departamento narkotikų skyriuje.

Nors pats J. Wozniakas teigė darbą pas M. Jordaną gavęs kolegų dėka, vyro sūnus teigia, kad iš pradžių jie susipažino, kai apsauginis netyčia apgadino krepšininko automobilį.

J. Wozniakas mirė būdamas 69-erių, o daugiau nei dvidešimt metų buvo šalia M. Jordano, net kartu lošdavo.

Apie šio vyro ir MJ draugystę daugiau kalbama „Last Dance“ dokumentikos šeštoje serijoje.

Pateikiame visą J. Wozniako interviu leidiniu „Complex“, duotą 2016 m. pabaigoje.

Kaip jūs pradėjote dirbti M. Jordano apsauginiu?, – paklausė „Complex“.

Buvau pareigūnas Čikagoje, policijos departamente dirbti pradėjau 1970 metais. Kai garsioji nuotrauka buvo padaryta, su kolegomis nepilnu etatu dirbome Čikagos arenos apsaugos darbuotojais. Taip gavau šansą dirbti su MJ ir visa šeimyna.

REKLAMA
REKLAMA

Du pareigūnai susidraugavo su Michaelu ir jis norėjo, kad šie saugotų jį, kai jis nežaidžia. Minėti pareigūnai kreipėsi į mane, nes kartu dirbome organizuoto nusikalstatumo skyriuje. Aš tikau M. Jordanui. Gaudavome visą jo dienotvarkę, derindavome ją su savo darbu. Keliavau su MJ į visus didžiuosius JAV miestus, taip pat į atostogas ir Paryžių. Aplink visą pasaulį. Tarp mūsų atsirado stiprus ryšys, vertinome jį rimtai. Su M. Jordanu palaikau ypatingus santykius iki šių dienų.

Ar pamenate dieną, kai buvo užfiksuota legendinė nuotrauka?

Michaelas buvo ką tik atvykęs į areną. Tai buvo eilinis atvykimas. Taip, vyko atkrintamosios, bet apsauga jį visad pasitikdavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokią akimirką iš darbo su M. Jordanu prisimenate kaip beprotiškiausią?

Visada turėdavome Michaelo tikėtino atvykimo laiką ir laukdavome. Jo karjera taip sparčiai kilo į viršų, jis tapo tikra superžvaigžde. Tad žinojome, kada ir kur jis buvo, laukdavome. Buvo vienas įvykis, kai MJ pirmą kartą baigė karjerą, pradėjo žaisti beisbolą, o tada sugrįžo.

Laukėme jo viename pastate Čikagoje, o jis įstrigo Mičigano aveniu, žmonės pažino jo automobilį ir apsupo jį.

Pastato prižiūrėtojo paprašėme mums parodyti požeminį kelią link ten. Kirtome gatvę ir ištraukėme Michaelą.

Žmonės labai žavėjosi tuo, ką jis padarė dėl miesto. Jis suteikė laimėtojų mentalitetą. Žmonės norėjo jį paliesti. Kartais tai buvo beprotiška, bet niekada nekilo joks pavojus MJ saugumui ar sveikatai.

REKLAMA

Kai tik pradėjau dirbti policijoje, Monroe gatve negalėjai praeiti. Bet vos Jordanas atvyko į Čikagą, net tokiose gatvėse atsidarė bankai, restoranai.

Kaip reagavote, kai sužinojote, kad „Jordan Brand“ prekiaus striukėmis, kurias jūs vilkėjote?

Šypsojausi, nes tai grąžino prisiminimus. Per dešimtąsias pirmojo triumfo NBA metines MJ pasirašė ant mano švarko, tai buvo puiki akimirka.

Niekada nesiekėme šlovės būdami šalia Michaelo. Kartą su juo nuvykome į tatuiruočių saloną ir visi apsaugos darbuotojai ant rankų pasidarė MJ logotipo tatuiruotes.

Ar jūsų kolekcijoje daug „Air Jordan“ batų?

Ne (juokiasi). Turiu nuotraukas ir įvairius daiktus.

Ar vis dar bendraujate su M. Jordanu?

Galiu paskambinti jam bet kada. Kaip tik kalbėjausi su juo prieš keletą dienų. Vis dar saugau Michaelo namus Čikagoje. Tuos garsiuosius, ant kurių vartų puikuojasi skaičius „23“. Virtualiai stebiu juos visą naktį. Žmonės ateina tik pasidaryti nuotraukos prie vartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų