REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį pareiškė, kad per anksti atsakyti į klausimą, ar šią vasarą bus galima atostogauti, nors šalis jau ruošiasi laipsniškam karantino priemonių atšaukimui. 

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį pareiškė, kad per anksti atsakyti į klausimą, ar šią vasarą bus galima atostogauti, nors šalis jau ruošiasi laipsniškam karantino priemonių atšaukimui. 

REKLAMA

Nuo gegužės 11 dienos vyriausybė pradės atidarinėti mokslo ir verslo įstaigas, bus švelninami griežti nuo kovo vidurio galiojantys reikalavimai likti namuose, kuriais buvo siekiama apsaugoti gyventojus nuo daugiau nei 25 tūkst. gyvybių Prancūzijoje nusinešusio koronaviruso.

Tačiau kol kas žmonėms nebus leidžiama išvažiuoti toliau nei 100 kilometrų atstumu nuo savo namų, barai, kavinės, restoranai ir kino teatrai ir toliau liks uždaryti.

Viename televizijos parodytame interviu E. Macronas sakė, kad pareigūnai jau birželio pradžioje turėtų žinoti, ar Prancūzijai pavyko užkirsti kelią naujam užsikrėtimų koronavirusine infekcija COVID-19 protrūkiui, galinčiam perpildyti šalies ligonines.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes ruošiamės riboti didesnes užsienio keliones net vasaros atostogų metu. Mes ir toliau liksime su europiečiais, nors galbūt mums gali tekti tai dar labiau suvaržyti“, -  sakė jis.

REKLAMA

Dėl koronaviruso pandemijos jau atšaukta dešimtys vasaros koncertų, sporto ir kitų renginių. Mažiausiai iki liepos 24 dienos į Prancūziją iš ne Europos šalių atvykstantys piliečiai turės izoliuotis dviem savaitėms. Šis reikalavimas privers gyventojus atsisakyti daugybės užsienio kelionių, sumažins į šalį atvykstančių žmonių skaičių ir suduos smūgį svarbiam šalies turizmo sektoriui.

„Virusas tebėra čia, mes jo nenugalėjome“, – perspėjo E. Macronas.

E. Macrono vyriausybė vis labiau kritikuojama dėl savo artimiausių karantino švelninimo planų. Ypač didelį nepasitenkinimą kelia sprendimas kitą savaitę pradėti atidarinėti mokyklas tuo metu, kai skaudžiai nuo koronaviruso nukentėjusios Prancūzijos kaimynės Italija ir Ispanija klasių duris atvers ne anksčiau nei rugsėjį.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik 330 Paryžiaus regiono merų paragino vyriausybę atidėti mokyklų atidarymą, nes griežti sveikatos apsaugos pareigūnų reikalavimai, įskaitant reikalavimą užtikrinti ne daugiau nei 15 mokinių skaičių klasėse, yra sunkiai įgyvendinami.

Tačiau tėvai, kurie baiminasi, kad jų vaikai klasėje neužsikrėstų infekcija, nebus verčiami sugrąžinti juos į mokyklas.

„Aš suprantu jų klausimus, jų susirūpinimą, – kalbėjo E. Macronas. – Vaikui, kuris du mėnesius yra priverstas likti namuose, tai yra traumuojanti patirtis.“

Pasak prezidento, jo tikslas – į mokyklą sugrąžinti „visus mokinius, kuriems reikia sugrįžti, nes jie atsilieka, nes jų šeimos negali jiems padėti mokytis, nes jų tėvams reikia dirbti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį numatytame vyriausybės ministrų posėdyje turėtų būti patvirtintos karantino švelninimo priemonės ir nuspręsta, kuriuose regionuose išlieka didelis užsikrėtimo pavojus. Tai gali turėti įtakos kelionių draudimų apribojimų švelninimui.

E. Macronas taip pat paragino žmones ir toliau laikytis socialinio atstumo ir imtis kitų apsaugos priemonių infekcijos plitimui pažaboti.

„Mes nenorime, kad po trijų savaičių vėl tektų grįžti atgal“ ir kad vėl reikėtų imtis griežtų karantino priemonių, pareiškė jis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų