REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Klaida aikštelėje gali reikšti praleistą įvartį, tačiau klaida mano naujoje komandoje gali reikšti prarastą gyvybę“,  sako Paige Williams. – Dabar kasdien turiu būti geriausioje savo formoje, jei noriu gerai atlikti darbą.“

„Klaida aikštelėje gali reikšti praleistą įvartį, tačiau klaida mano naujoje komandoje gali reikšti prarastą gyvybę“,  sako Paige Williams. – Dabar kasdien turiu būti geriausioje savo formoje, jei noriu gerai atlikti darbą.“

REKLAMA

25 metų buvusi futbolininkė dabar sportinę aprangą jau yra iškeitusi į ugniagesės gelbėtojos kombinezoną ir dirba vienoje iš Liverpulio stočių.

Ji yra laimėjusi Italijos čempionatą su „Brescia” klubu, dukart su įvairiomis Anglijos komandomis pasidabinusi sidabro medaliais FA taurės varžybose. Merginos sprendimas palikti futbolą nustebino ne vieną sirgalių.

P. Williams kiek anksčiau yra dirbusi ir prekybos centre, vienu karjeros momentu buvo siejama su persikėlimu net į Madrido „Real”.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dabar jos gyvenimai visai kitoks. Buvusi žaidėja kalbėjosi su BBC žurnalistu Tomu Garry.

--------------------------------------------

„Tarsi visi ženklai mane stūmė nuo futbolo,– sako M.Williams. – Praėjusi vasara buvo beprotiška. Galvoje sukosi daug minčių ir mane išgąsdino, kad apart futbolo aš daugiau nieko neturiu. Niekada neuždirbau daug pinigų, tad neturiu didelių santaupų, neturiu namo, neturiu kažkokio darbinio išsilavinimo.

REKLAMA

Aš klausiau, ką man daryti? Tada mama tiesiog pasiūlė drastiškai kažką pakeisti ir būti ugniagese gelbėtoja. Tai yra nauja didelė patirtis. Futbolo aikštėje tu kartais turi būti savanaudis, tačiau čia komandinis darbas reiškia viską. Džiaugiuosi tą dabar darydama.”

„Aš tarsi jaučiau, kad futbolui daviau daug ką, bet jis man atgal nedavė nieko,– sako mergina. – Moterų futbole vyksta įvairių dalykų, kartais ne visai gerų, tačiau jie nutylimi, nes norima, kad jis progresuotų kuo greičiau. Eidavau į treniruotes, dirbdavau su komandos draugėmis. Leidau laiką Braitone, maniau, kad turiu šansą patekti į Madrido „Real”.

REKLAMA
REKLAMA

Vieną rytą kalbėjau net su Marcelo (garsus „Real” vyrų ekipos gynėjas,– aut. pat.), pasakėme vienas kitam labas rytas, apžiūrėjau treniruočių bazę. Bet tada paaiškėjo, kad viena iš jų žaidėjų dėl kažkokių aplinkybių negali palikti komandos ir man neatsirado laisvos vietos. Tada pagalvojau, kad tai vėl yra situacija, kai mane tarsi stumia atgal, susideda įvairūs faktoriai.”

Po šio įvykio mergina itin rimtai susimąstė apie savo ateitį.

„Tada ėmiau svarstyti, kas bus po penkių ar šešių metų, kai man jau bus trisdešimt. Ar vis dar būsiu toje pačioje valtyje? Sulaukiau daug žinučių, bet išgyvenau tam tikrą identiteto krizę, nes klausiau savęs, kas aš esu, ko aš noriu. Nenoriu būti tarsi „vidutinis Joe” (dažnai naudojama frazė anglų kalboje „average Joe",- aut, pat.). Mama palaikė mane, tada pradėjau dirbti sandėlyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ten tebuvau aš ir gal 50 vyrų. Mes nešiojome sunkias dėžes purviname sandėlyje. Suviniodavome ir dėdavome į sunkvežimį įvairius produktus. Tai buvo tarsi geras fizinio parengimo testas man. Pajaučiau, kad tai galbūt yra geras ženklas.“

Niekada nesiliausiu mokytis

Tačiau tik fizinės jėgos nėra gana norint tapti ugniagesiu ir P.Williams tuo netrukus įsitikino.

„Žinojau, kad ten patekti nėra lengva. Po viso biurokratinio proceso, buvau pakviesta atlikti fizinio pasirengimo testo, tačiau tai skiriasi nuo futbole esančių testų. Mes kopdavome, ropšdavomės aukštai, žemai, lįsdavome į konteinerius su kvėpavimo aparatu, stengdavomės surasti daiktus tamsiose tuneliuose.

REKLAMA

Tai buvo sunki bet kartu ir gera patirtis. Tada dirbi kitądien grupelėje, prisistatai ir lauki galutinio interviu. Kai mane matavo dėl aprangos, pagalvojau „wow, tikrai wow“. Sutikau daug puikių žmonių, kurie man labai padėjo. Aš niekada nesiliauju mokytis šio amato.“

Mergina laisvu laiko taip pat dirba mokykloje su specialaus poreikio vaikais. Panašiai karjera ir gyvenimas praeityje susiklostė dar vienai futbolininkei. Rachell Unitt, kuri sužaidė daugiau nei šimtą mačų tarp 2000-2013-ųjų metų Anglijos rinktinėje, taip pat dirba ugniagese gelbėtoja.

„Yra keletas buvusių futbolininkų, kurios dirba šį darbą, tad mes gal ir galime sukurti kokią mini komandą,– sako P.Williams.

REKLAMA

„Nesakau, kad jokiu būdu niekada vėl neužsivilksiu futbolo batelių, bet laikui bėgant nesidžiaugiau futbolu taip, kaip anksčiau. Žaisiu gal  kada nors, bet turbūt ne tame pačiame lygyje.“

Mergina savo karjerą pradėjo Liverpulio mieste, atstovavo įvairių amžiaus grupių Anglijos rinktinėms. Bet, kaip sako pati, geriausi prisiminimai yra iš Italijos, kur ji žaidė „Brescia“ ir ją treniravo dabartinė Italijos rinktinės strategė Milena Bertolini.

„Atstovauti Anglijai buvo neįtikėtina patirtis. „Serie A“ visada išliks mano širdyje, nes tai buvo ypatingas metas. Daug žmonių man labai padėjo, bet Milena buvo ta, kuri visada palaikė. Augti, žaisti už rinktinę, visa tai daugiau susiję su fiziniu parengimu, branda, bet Milena mane išmokė iš tikrųjų mylėti patį futbolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esu  dėkinga ir visoms buvusioms komandų draugėms. Žaisdama futbolą patyriau vienas geriausių savo akimirkų gyvenime ir be tų patirčių vargiai galėjau tapti kuo dabar esu.“

Profesionalės futbolininkės karjerą P. Williams 2013 metais pradėjo Liverpulio „Everton" klube. Paskui sekė sezonas minėtoje „Brescia“, dar sezonas kitoje komandoje Italijoje „Verona“. 2017-2019 metais gynėja atstovavo Anglijos „Birmingham City“ ekipai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų