REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmiausia valstybės sienos galėtų būti atvertos tarp trijų Baltijos valstybių ir Lenkijos, sako Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis.

Pirmiausia valstybės sienos galėtų būti atvertos tarp trijų Baltijos valstybių ir Lenkijos, sako Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Matau realią galimybę atsiverti Baltijos regionui, plius taip pat yra tikimybė, kad Lenkijos Respublika prie to galėtų prisidėti“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

Anot jo, svarstyti tokią galimybę leidžia panaši koronaviruso situacija visose keturiose šalyse.

„Kadangi mūsų situacija trijose Baltijos valstybėse ir Lenkijoje yra panaši, panašios priemonės taikomos valdant krizę, ir tikrai tai yra realu. Šiandien man būtų sudėtinga siūlyti Vyriausybei priimti sprendimus kalbant apie laisvą judėjimą į tas šalis, kuriose netaikomos buvo tokios priemonės ir kur susirgimų, mirtingumo kreivė yra kartais didesnė negu Lietuvoje“, – teigė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, tokią galimybę pirmadienį jis aptarė Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu. 

Lietuvos premjero teigimu, Lenkijos reakcija į pasiūlymą buvo teigiama.

S. Skvernelis tikisi, kad trečiadienį dėl sienų atvėrimo pavyks sutarti su Latvijos ir Estijos vyriausybių vadovais.

„Trečiadienį bus virtualus susitikimas su Latvijos ir Estijos kolegomis, tada, matyt, tikrai bus priimtas sprendimas dėl mūsų trijų valstybių“, – tvirtino jis.

Lenkija irgi linkusi tą klausimą svarstyti, juoba, kad tam tikras palengvinimo režimas jau atsirado nuo šeštadienio ir tikėtina, kad Vyriausybė į tai rytoj (trečiadienį – BNS) atlieps kalbant pirmiausia apie dirbančių asmenų palengvintą judėjimą tarp Lietuvos ir Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos ir privalomo 14 dienų karantino netaikymą“, – sakė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjero teigimu, palengvintas judėjimas ir verslui, ir fiziniams asmenims reikštų be apribojimų kirsti valstybių sienas ir atvykėliams netaikyti privalomo 14 dienų karantino.

„Taip, kaip šiandien judame šalies viduje, galėtume tais pačiais principais judėti tarp Baltijos valstybių ir lygiai taip pat nebūtų jokių apribojimų verslui, eksportuojant prekes ar dirbant užsienio valstybėse“, – aiškino S. Skvernelis.

Jo teigimu, būtų galima vykti į šias šalis ir ilsėtis, turistauti.

Lietuva ir kitos valstybės kovo viduryje atkūrė pasienio kontrolę bei uždarė sienas užsieniečiams, taip siekdamos sulėtinti koronaviruso plitimą.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų