REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai NBA sezonas buvo netikėtai sustabdytas, sustojo ir nuostabi Domanto Sabonio žaidimo serija. Vis dėlto, Indianos „Pacers“ lyderiu tapęs 24-erių lietuvis karantine, panašu, irgi pasiekia savotiškų pergalių. Kalbėdamas su oficialia NBA svetaine krepšininkas papasakojo, kokių naujų pomėgių ir talentų atrado.

Kai NBA sezonas buvo netikėtai sustabdytas, sustojo ir nuostabi Domanto Sabonio žaidimo serija. Vis dėlto, Indianos „Pacers“ lyderiu tapęs 24-erių lietuvis karantine, panašu, irgi pasiekia savotiškų pergalių. Kalbėdamas su oficialia NBA svetaine krepšininkas papasakojo, kokių naujų pomėgių ir talentų atrado.

REKLAMA

D. Sabonio demonstruojamas žaidimas iki sezono sustabdymo buvo arti pasakiško. Jis tapo nepakeičiamu „Pacers“ stuburu, vidutiniškai rinkdamas po 18,5 taško, pataikydamas 54 procentus visų metimų ir atkovodamas 12,4 kamuolio – šis rodiklis bendrai yra penktas visoje NBA.

Nesiskundžia krepšininkas ir savo kasdienybe. Kalbėdamas su NBA svetaine jis patikino, kad ypatingai brangina galimybę karantiną leisti su jam pačiam svarbiausiais žmonėmis – Los Andžele įrengtuose namuose D. Sabonis gyvena su savo širdies drauge, o su artimaisiais iš Lietuvos jis kasdien palaiko ryšį naudodamasis „FaceTime“ aplikacija.

„Tikrai norėčiau būti su visais jais kartu, bet kartais nutinka taip, kad visko, ko nori, turėti negali. Ryšį su artimaisiais Lietuvoje palaikome kasdien“, – pasakojo D. Sabonis.

REKLAMA
REKLAMA

Karantine lietuvis krepšininkas atrado naujų veiklų, kurioms profesionalus NBA krepšininkas dažniausiai tiesiog neturi laiko. D. Sabonis pradėjo mokytis groti gitara ir pasinėrė į stalo žaidimų pasaulį.

REKLAMA

„Iš kiekvienos situacijos turime spausti maksimumą. Aš atradau kelias naujas veiklas, kurioms iki šiol neturėjau laiko. Net gitarą į rankas buvau paėmęs, pradėjau mokytis groti. Dažnai žaidžiame stalo žaidimus, čia turėjome porą, bet neseniai atsivežėme dar daugiau. Norėčiau pasakyti, kad esu „Backgammon“ žaidimo čempionas, bet nesu“, – juokavo D. Sabonis.

Pateikiame visą D. Sabonio atsakymo NBA svetainei vertimą į lietuvių kalbą.

Juokingiausia dalis yra tai, kad man net ir karantino metu vis tiek pritrūksta laiko. Atrodo, kad nuolat reikia skubėti tam, kad spėčiau viską nuveikti. Man niekada nėra nuobodu. Pavyzdžiui, šiandien atsikėliau, papusryčiavau, netrukus atliksiu kelis namų ruošos darbus. Vėliau šoksime ant dviračių ir minsime iki mano širdies draugės mamos namų – jos mama turi bėgimo takelį, tai pasinaudosiu juo. Taip pat ten yra baseinas, tai kai yra šilta, galime paplaukioti.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat tuose namuose yra krepšys, bet jis įrengtas lauke. Kai galiu, visada į jį pamėtau, bet pastaruoju metu lauke šaltoka, tai to privengiu. Vienas mano draugas baigia įsirengti naujus namus. Jis žadėjo, kad ten bus ir viduje įrengta sporto salė su krepšiu. Nekantrauju nuvažiuoti ten ir patikrinti, kaip tai pavyko įgyvendinti. Pamirškite to namo statybas, man svarbiausia sporto salė, kurioje galėčiau pasitreniruoti. Jei ji bus įrengta anksčiau, nei mes grįšime į pilną treniruočių rėžimą, bus nuostabu.

Socialinėje erdvėje nesu aktyvus. Nepamenu, kada paskutinį kartą kažką būčiau įkėlęs, „Twitter“ taip pat labiau naudoju kaip laikraštį naujienoms sužinoti, nei kaip platformą kelti savo įrašus. Kartu su mergina televizijos irgi beveik nežiūrime, tiesa, naudodamiesi „Netflix“ kartais pažiūrime kokį serialą. Dabar žiūrėjome „Money Heist“, jis filmuotas Ispanijoje ir yra tikrai geras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neseniai žiūrėjau ir „The Last Dance“ serialą. Tai buvo tikrai nuostabu. Man labai patiko, kad žiūrovams pagaliau buvo parodyta, kiek iš tikrųjų svarbių dalykų vyksta už krepšinio aikštelės ribų. Visiems atrodo, kad tai tik žaidimas, bet kartais net netinkamas atsikėlimas ryte ar šiek tiek skaudanti koja gali turėti milžiniškos įtakos pasirodymui. Gerai, kad šiame seriale parodyta tiek daug užkulisių apie tai, kaip veikia komanda. Krepšinyje visada pilna dramos, nors gali pasirodyti kitaip.

Kartu daug gaminame. Man patinka gaminti, tai smagi veikla. Kartais, aišku, užsisakome maisto į namus ir patinginiaujame, bet man tikrai patinka gamintis pačiam. Ruošėme turbūt viską: antį, ėrieną, šonkauliukus, steiką, lazaniją... Kepėme daugybę pyragų, na, tiesiog, krūva reikalų virtuvėje. Tiesą sakant, jau pirmą savaitę pajaučiau, kad priaugau svorio. Tai buvo tarsi trumpos atostogos nuo visko. Bet netrukus suėmiau save į rankas ir pradėjau šiek tiek prižiūrėti savo mitybą.

REKLAMA

Taip pat kartu su mergina tepėme daug sumuštinių su riešutų sviestu ir išdalinome juos benamiams. Jų čia nemažai, jie visi gyvena palapinėse, čia visą savaitę lijo, todėl nusprendėme ir palapinių bei užklotų jiems padovanoti.

Sportinę formą stengiuosi kiek įmanoma palaikyti. Čia netoliese turime sporto salę, bet ji uždaryta. Norėdamas pilnai išlaikyti savo formą galėčiau bėgioti, bet aš to nedarysiu – ant cemento tikrai nebėgsiu, nes tai kenkia kelių sąnariams. Vietoje bėgimo renkamės dviračius. Kartais tai būna intensyvus važiavimas, kaip treniruotė, tačiau dažniau tiesiog važiuojame maždaug pusvalandį iki merginos mamos ir tiek pat atgal.

REKLAMA

Jei kalbėtume apie svarmenų kilnojimą ir kito pobūdžio treniruotės, tai jomis daug užsiimti negaliu – turiu prižiūrėti savo sąnarius, jau ir taip turiu nemažai specialių juostelių ant savo kūno. Jaučiu, kad dabar esu tvirtesnis, nei pasibaigus praėjusiam sezonui. Tiesa, šuolio ir kitų krepšinio elementų namuose daug neprisitreniruosi, tai manau, kad tikroji forma grįš tik tada, kai pradėsime žaisti krepšinį.

Kol kas dar nežiūrėjau mūsų komandos šio sezono rungtynių vaizdo įrašų. Žinau, kad tai labai naudinga, kiekviena tokia vaizdo peržiūra tikrai atsipirks ateityje, bet kol kas tam neskyriau laiko. Netrukus pradėsiu žiūrėti. Iki šiol stebėjau nemažai NBA rungtynių, bet tai daugiau buvo istorinės dvikovos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemažai šiuo metu žiūriu ir savo tėvo Arvydo archyvinių žaidimo epizodų. Tiesą sakant, iki šiol nemaniau, kad jis sugebėdavo tiek daug. Dabar NBA žaidimas visai kitoks, jis dinamiškesnis, bet tikrai negaliu pasakyti, kad aš pats galiu viską, ką galėdavo jis. Jo judesių ir gebėjimų arsenalas buvo pribloškiantis. Man labai smagu tai matyti.

Arvydo Sabonio žaidimas mane įkvepia imtis dar didesnių darbų. Visada, pamatęs, kaip jis žaidė, užsinoriu tapti dar geresniu. Turbūt vienintelis ir pagrindinis jo patarimas man vaikystėje ir iki pat šių dienų buvo toks: „Tu turi išmokti būti geras metikas iš vidutinio nuotolio. Kai išmoksi mėtyti iš vidutinio nuotolio, išmoksi metyti ir tritaškius. Tai padės tau atliekant perdavimus, o tokį žaidėją jie visi privalės gerbti“.

Bendrai karantinas bėga smagiai, tik labai pasiilgau savo komandos. Pasiilgau komandos draugų, viso to šurmulio, bendravimo su sirgaliais, pasiruošimo rungtynėms. Kaip komanda mes esame labai stipriai atsidavę, mes aukojamės ir dirbame kaip laikrodžiai viso sezono metu. Dabar aš net ryte keliuosi be žadintuvo, tai keistas jausmas. Vis dėlto, kiekvieną rytą atsikeliu ir nuveikiu šį bei tą. Šiek tiek trūksta rutinos, bet mes netrukus grįšime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų