REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanija šeštadienį po 48 dienas trukusio karantino leido šalies gyventojams vėl išeiti pasivaikščioti ar pasportuoti.

Ispanija šeštadienį po 48 dienas trukusio karantino leido šalies gyventojams vėl išeiti pasivaikščioti ar pasportuoti.

REKLAMA

Beveik 47 mln. Ispanijos gyventojų nuo kovo 14 dienos išgyveno vieną griežčiausių karantinų pasaulyje – suaugusiesiems buvo leidžiama išeiti iš namų tik nusipirkti maisto, vaistų ar pavedžioti šunis.

Karantinas buvo pratęstas praėjusio mėnesio pabaigoje iki gegužės 9 dienos, tačiau ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) antradienį pristatė laipsniško karantino švelninimo keturiais etapais planą, kuris turėtų būti įgyvendintas iki birželio pabaigos.

Pagal šį planą, praėjusią savaitę jaunesniems nei 14 metų vaikams buvo leista išeiti pasivaikščioti į lauką, o šeštadienį apribojimai buvo dar labiau sušvelninti.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien pirmą kartą išėjau trumpam pasivaikščioti“, – kalbėjo dukters prilaikoma 87 metų Amalia Garcia Manso (Amalija Garsija Manso), vaikštinėjusi pagrindine Madrido gatve – moteris dėvėjo veido kaukę ir mūvėjo pirštines.

REKLAMA

„Tai skaudu – man skaudu matyti, kad visas Madridas uždarytas“, – kalbėjo ispanė.

Ispanija yra tarp labiausiai nukentėjusių nuo koronaviruso pandemijos pasaulio šalių. Oficialiais duomenimis, šalyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 215 000 žmonių, o mirė beveik 25 000.

„Kaip vaikas per Kalėdas“

Nepaisant karantino švelninimo, daug apribojimų išliko. Miestuose, kuriuose gyvena daugiau nei 5 tūkst. gyventojų, vaikai ir vyresnio amžiaus žmonės negali palikti namų tuo pačiu metu.

Laiko tarpsniai nuo 10 val. iki vidurdienio ir nuo 19 iki 20 val. yra skirti žmonėms nuo 70 metų ir jų palydovams.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 6 val. iki 10 val. ir nuo 20 val. iki 23 val. vyresni nei 14 metų paaugliai ir suaugusieji gali išeiti pasivaikščioti ne toliau nei vieno kilometro atstumą nuo savo namų, ne daugiau kaip po du iš to paties namų ūkio.

Netoli centrinio Madrido parko „Retiro“, kuris tebėra uždarytas, buvo matyti sportuojantys gyventojai, kai kurie – grupelėmis.

Tuo tarpu netoliese stovėjęs policininkas per garsiakalbį ragino žmones bėgioti šaligatviais, o ne gatve.

Įprastai triukšmingoje Chueca rajone gyvenantis 42 metų finansų konsultantas Marcosas Abeytua (Markosas Abitua) papasakojo atsikėlęs 7 val. ryto, kad galėtų pabėgioti – pasak vyro, įprastomis sąlygomis jis to nebūtų daręs, nes greičiausiai dar ilsėtųsi po triukšmingo penktadienio vakaro.

„Po tiek apribojimo savaičių labai norėjau išeiti į lauką, bėgti, pamatyti pasaulį, – sakė jis. – Vakar buvau kaip vaikas per Kalėdas.“

Popietės skirtos jaunesniems nei 14 metų vaikams, kurie gali išeiti iš namų lydimi suaugusio asmens nuo vidurdienio iki 17 valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų