REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuo metu Rusijoje – kur koronavirusu užsikrėtė ir premjeras Michailas Mišustinas paskutinė para ir vėl tapo rekordinė pagal nustatytų koronaviruso atvejų skaičių. Prie pandemijos piko dar tik artėjančioje šalyje vis garsiau apie baisias darbo sąlygas kalba medikai. Tuo metu Amerikos prezidentas pareiškė matęs įrodymų, jog naujasis koronavirusas Kinijoje buvo sukurtas. Pamatysite ir kokių techologijų imasi pasaulis kovoje su mirtinu virusu.

Tuo metu Rusijoje – kur koronavirusu užsikrėtė ir premjeras Michailas Mišustinas paskutinė para ir vėl tapo rekordinė pagal nustatytų koronaviruso atvejų skaičių. Prie pandemijos piko dar tik artėjančioje šalyje vis garsiau apie baisias darbo sąlygas kalba medikai. Tuo metu Amerikos prezidentas pareiškė matęs įrodymų, jog naujasis koronavirusas Kinijoje buvo sukurtas. Pamatysite ir kokių techologijų imasi pasaulis kovoje su mirtinu virusu.

REKLAMA

Kovoti su koronavirusu galima ir šaudant į taikinius. Svarbiausia, kad išmanusis telefonas šalia būtų. Šveicarijos kariai tapo bandomaisiais triušiais valstybinio technologijų instituto mobiliajai programėlei ištirti.

Mokslininkų sukurta programėlė lyg radaru naudojasi telefono „bluetooth“ ryšiu: ieško per 2 metrus priartėjančių kitų mobiliųjų įrenginių su ta pačia programėle.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi šie programėlių kontaktai fiksuojami telefone. Ir jei kuris nors asmuo suserga – kiti žino, ar buvo šalia jo, ir gali kreiptis į sveikatos įstaigas“, – pasakojo epidemiologijos laboratorijos vadovas Marcel Salathe.

REKLAMA

Programos fiksuojamų kontaktų tikslumą išbandžius kariams – Šveicarijoje programėlė plačiosioms masėms, planuojama, bus prieinama jau gegužės 11 d.

Tuo metu Japonijoje su pasaulį ištikusia pandemija padeda dorotis robotai. Tokijuje duris atvėrė pirmasis toks viešbutis koronaviruso pacientams su lengvais simptomais, kuriame nebus personalo. Robotai čia aptarnaus gyventojus ir valys patalpas. Pacientai privalės patys matuotis temperatūrą ir siųsti duomenis tarnyboms, taigi reikės mažiau medikų, kurie dabar taip reikalingi ligoninėse.

Tuo metu Kinijoje kai kurie gatvėse patruliuojantys pareigūnai naujų technologijų dėka gali kone pasijusti kiborgais iš fantastinių filmų. Džedziango provincijoje pareigūnas praeivių kūno temperatūrą mato per specialius akinius.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau savaitę dirbu su šiais akiniais. Patruliuoju šiame parke ir tikrinu žmonių temperatūrą. Tai patogiau nei su termometru ir saugiau. Galiu laikytis atstumo“, – teigė  pareigūnas Chen Guoqiang.

Viena akinių pusė rodo temperatūrą, kita skaidri. Per vos 2 sav. akinius sukūrusi viena kinų kompanija jau pardavė tūkstantį vienetų įvairioms institucijoms ir savivaldai.

Tuo metu Kiniją dėl koronaviruso pasaulinės pandemijos kaltinantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas net pareiškė matęs įrodymų, jog naujasis koronavirusas buvo sukurtas Uhano virusologijos institute, bet kokie tai konkrečiai įrodymai – neatskleidžia.

D. Trumpo pareiškimai skamba nepaisant to, kad JAV žvalgybos bendruomenė vakar paskelbė išvadą, esą Kinijoje atsiradęs naujasis koronavirusas nebuvo sukurtas žmogaus arba pakeistas genetinės inžinerijos priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Amerikoje per paskutinę parą nuo COVID-19 mirė per 2000 žmonių ir bendras aukų skaičius jau pasiekė kone 64 tūkst.

Blogiausia padėtis Niujorke, kur Brukline pareigūnai dabar bando sutvarkyti keturis dėl smarvės ir prasiskverbiančių skysčių aplinkinių įtarimą sukėlusius laidojimo rūmų sunkvežimius. Paaiškėjo, kad jie buvo prikrauti nesutvarkytų lavonų.

Tuo metu Rusijoje paaiškėjo, kad koronavirusu susirgo 54-erių Rusijos premjeras Michailas Mišustinas.

„Vyriausybė toliau dirbs įprastu režimu ir planuoju aktyviai kontaktuoti telefonu ir vaizdu su kolegomis ir jumis“, – sakė Michailas Mišustinas.

„Gerbiamas Michailai Vladimirovičiau, tai kas dabar nutiko jums, gali nutikti kiekvienam. Ir aš visuomet apie tai kalbu“, – premjerui atsakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

REKLAMA

Žinia apie M. Mišustino ligą paskelbta netrukus po to, kai oficialus koronavirusu susirgusių rusų skaičius perkopė 100 tūkst. Rusijoje per paskutinę parą nustatyti beveik 8 tūkst. naujų koronaviruso užsikrėtimų, ir šis rodiklis jau antrą dieną rekordinis. Per paskutinę parą nuo koronaviruso Rusijoje oficialiai mirė 96 žmonės. Iš viso 1100.

Tiesa, oficiali informacija ir vieši Kremliaus pažadai pasirūpinti šalies medikais toli gražu nereiškia, kad taip ir yra. Štai viena medikė metė darbą Maskvos ligoninėje, nes teko dirbti kelias paras be poilsio, be maitinimo ir su naudotais apsauginiais kostiumais keliauti per kelis ligoninės skyrius. Visa tai už 350 eurų per mėnesį.

REKLAMA

„Noriu, kas mus pagaliau išgirstų. Ir išmokėtų visus pinigus, kuriuos mums žadėjo Vladimiras Putinas – tiems, kas dirba tokiomis sąlygomis. Bet mūsų vadovai keliant tokį klausimą sako: jums Putinas žadėjo, Putinas tegu ir moka asmeniškai“, – viešą įrašą paskelbė buvusi medicinos sesuo Natalija Liubimova.

Tuo metu Britanijoje, kuri galiausiai įtraukusi į koronaviruso mirčių statistiką ne tik ligoninėse mirusius žmones, tapo viena pirmaujančių pasaulyje su beveik 27 tūkst. aukų – premjeras Borisas Johnsonas, pirmos savo spaudos konferencijos metu po išsigydymo nuo koronaviruso pareiškė, kad šalis jau įveikė pandemijos piką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kitą savaitę skelbsiu išsamų planą, kuriame bus paaiškinta, kaip vėl išjudinsime ekonomiką, grąžinsime vaikus į mokyklas ir saugiai grįšime į darbus“, – teigė jis.

Karantino apribojimus lengvina ir Vokietija. Vietos valdžiai leista atsižvelgiant į situaciją atverti žaidimų aikšteles, muziejus ir bažnyčias. Kitą savaitę bus paskelbta ir daugiau apribojimų mažinimo priemonių, bet vokiečiai perspėjami ir toliau laikytis atstumo, ir kitų apsaugos priemonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų