REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BNS pateikia svarbiausių penktadienio naujienų apie koronaviruso situaciją Lietuvoje apžvalgą:

BNS pateikia svarbiausių penktadienio naujienų apie koronaviruso situaciją Lietuvoje apžvalgą:

REKLAMA

Virusas Lietuvoje. Per parą patvirtinta 14 naujų COVID-19 atvejų, mirčių neužfiksuota. Iš viso Lietuvoje patvirtinti 1399 užsikrėtimo atvejai ir 45 mirtys. Ilgąjį savaitgalį didžiuosiuose miestuose pradėti testuoti atsitiktiniai žmonės, tokiu būdu gali būti nustatyta nemažai besimptomių atvejų. Sostinėje Vilniuje ketinama ištirti 3 tūkst. žmonių, jie gali registruotis internetu. Į Lietuvą toliau gabenamos asmens apsaugos priemonės – penktadienį popiet Kauno oro uoste nusileido lėktuvas iš Kinijos su daugiau nei 21 tona vienkartinės apsauginės aprangos, apsauginių skafandrų ir batų apsaugos.

Plaučių ventiliavimo įranga. Turkija po kelias savaites trukusių diplomatinių derybų leido į Lietuvą eksportuoti 20 užsakytų plaučių ventiliavimo aparatų. Įrangą iš Turkijos gamintojo užsakė Lietuvos bendrovė „Limeta“, ji skirta Kretingos, Jonavos, Elektrėnų medikams. Siunta įstrigo, kai Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas išleido įsakymą plaučių ventiliavimo aparatūrą perimti šios valstybės poreikiams. Derybos vyko užsienio reikalų ministrų lygiu.

REKLAMA
REKLAMA

Kitokia Gegužės 1-oji. Dėl viruso grėsmės Tarptautinę darbo dieną atšauktos masinės eitynės ir demonstracijos. Profsąjungos teigia, kad koronaviruso sukelta krizė išryškino darbuotojų apsaugos problemas. Vidurdienį profesinės sąjungos „Solidarumas“ iniciatyva Vilniaus gatvėse protesto akciją surengė keliasdešimties automobilių kolona, reikalaujant didesnio apmokėjimo už viršvalandžius ir viešojo sektoriaus stiprinimo. Nuo krizės ypač kenčiantys turizmo verslo atstovai prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų išrikiavo tuščių kėdžių eiles su simboliniais eurų banknotais, ragindami įgyvendinti stringantį Kongresų centro projektą. Socialdemokratų vadovas Gintautas Paluckas pasiūlė įteisinti keturių dienų darbo savaitę socialiniams darbuotojams ir slaugytojams. 

REKLAMA

BNS tema. Dėl koronaviruso įvestas karantinas ir sausra sukėlė rūpesčių daržovių augintojams – papildomas laistymas ir darbo apsaugos priemonės išaugino savikainą, o paklausą nusmukdė maitinimo ir apgyvendinimo įmonių uždarymas.

Užsienyje. Pasaulio sveikatos organizacija išreiškė viltį, kad Kinija ją pakvies prisidėti prie tyrimo, kaip naujasis koronavirusas galėjo persimesti nuo gyvūnų žmonėms. JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino Pekinui naujais muitais ir pareiškė, kad esama įrodymų, siejančių naująjį koronavirusą su laboratorija Kinijos mieste Uhane. Ispanijos vyriausybė paskelbė prognozę, kad šalies ekonomika šiemet smuks 9,2 proc. Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pranešė apie ketinimus atleisti 3 tūkst. pilotų ir įgulos narių. Rusijos premjerui Michailui Mišutinui patvirtinus koronavirusą, prezidentas Vladimiras Putinas laikinuoju ministru pirmininku paskyrė vicepremjerą Andrejų Belusovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų