REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prodiuseris Egmontas Bžeskas ir jo žmona Reda Bžeskienė išsiskirti bando jau daugiau, nei 3 metus, deja, kaip sako pats Egmontas, šiuo metu yra įpainiota tiek reikalų, kad net ir dabar skyrybų galo nėra matyti.

Prodiuseris Egmontas Bžeskas ir jo žmona Reda Bžeskienė išsiskirti bando jau daugiau, nei 3 metus, deja, kaip sako pats Egmontas, šiuo metu yra įpainiota tiek reikalų, kad net ir dabar skyrybų galo nėra matyti.

REKLAMA

Neseniai žinomas vyras pirmąkart „Facebook“ paviešino, kaip su dukrelėmis leidžia laisvalaikį, važinėja dviračiais, o šalia to paviešino ir žmonos žinutę, kurioje ši rašo, jog dviračių būklė nėra patenkinama. 

Naujienų portalui tv3.lt Egmontas papasakojo savo istorijos versiją bei atsivėrė apie tai, kodėl nepanašu, kad greitu metu jų skyrybų byla pagaliau bus užversta. Ir nors prisipažino niekuomet nenorėjęs apie skyrybas kalbėti viešai, E. Bžeskas šįkart nusprendė nutraukti tylą ir pateikti savo versiją – jis tiki, kad žmonės patys atsirinks, kuo tikėti.

„Facebook“ pasidalijote, kaip su dukrelėmis važinėjate dviračiais, o prie vaizdo įrašų pridėjote ir iš Redos žinutę, kurioje ji teigia, kad dviračiai nėra geri. Kas tiksliai atsitiko?

REKLAMA
REKLAMA

Gavau pakankamai piktą žinutę iš žmonos. Mes visą dieną leidome su vaikais, važinėjome dviračiais, ir aš specialiai įdėjau vaizdo įrašą, kad žmonės matytų, jog viskas tikrai gerai su tais dviratukais. Nesiekiau pažeminti Redos, tiesiog norėjau pajuokauti, kad visada liekame kalti.

REKLAMA

Taip, jie buvo nupirkti padėvėti, nes tuo metu, kai juos rinkau, dviračių parduotuvės dėl karantino buvo uždarytos. Ir Reda, ir vaikai buvo apie tai informuoti, o dviračių nuotraukos, kurias išsirinko mergaitės, buvo nusiųstos Redai, viskas buvo suderinta. Neįtariau, kad bus daroma pasaulinė drama. Tuos dviračius ir nupirkau, mergaitės jų laukė kaip stebuklo! Tada atsidarė ir dviračių parduotuvės, todėl papildomus ratukus uždėjome visiškai naujus, viskas buvo gerai, dviračiai patikrinti servise.

Nemaniau, kad ta žinutė „Facebook“ sulauks tiek dėmesio. Man buvo keista, kad taip piktybiškai buvo atsižvelgta į tai, kad nupirkau dviračius, o dabar dar labiau išvartyta, jog, neva, darausi reklamą, nesusitikinėju su vaikais. 

REKLAMA
REKLAMA

Susidaro toks vaizdas, kad jei noriu būti su vaikais ir tam turiu laiko, pasimatymai yra specialiai ribojami – Reda sako, kad tėtukas darosi reklamą. O jei būnu išvykęs, tada eskaluojama, kad tėtukas praleidžia labai mažai laiko su vaikais. Tai – šmeižtas, kuriuo siekiama sumenkinti mane prieš visuomenę. Patikinu – visada būnu su vaikais kuo daugiau pagal galimybes, nes šiuo metu jos yra mano pats brangiausias turtas.

Su Reda santykius palaikote tik dėl vaikų?

Tikrai tik dėl vaikų – kitaip būtų be šansų. Abu stengiamės vaikams neparodyti mūsų įtampos – vaikai to tikrai nejaučia. Ir, tikiuosi, kad nejaus to ir toliau, jei visas šitas laivas neįsisiūbuos. Dabar man rūpi tik vaikų gerovė – matau spragų dabartinėje situacijoje, ir tikrai neliksiu tam abejingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Esate minėjęs, kad kartais jums su dukrelėmis sunku suplanuoti susitikimą – kodėl? Nepavyksta susitarti?

Man su vaikais pasimatyti leidžiama, tačiau dabar aš gyvenu Tenerifėje, turiu ten projektų. Tai buvo pirmas atvejis per visa laiką, kai 2 mėnesius praleidau vaikų priežiūrą, o grįžęs iškart patekau į kitą, karantininę situaciją, kai Reda buvo išvykusi į Ispaniją, o po to karantinavosi Lietuvoje, dar po to savaitę laukė [tyrimo] atsakymų. Dėl to su vaikais paleidau mėnesį karantine – tuo labai džiaugiausi, nedariau problemos, iš jos neprašiau pinigų, kaip tai daro ji. 

Tačiau žmona pinigų dar mėnesį po to iš manęs reikalavo. Pasitaręs su advokatais, šio mėnesio neapmokėjau, nes tai – vaikams skirti pinigai, įskaitant papildomas išlaidas karantino metu. Ji teigia, kad turi maldauti iš manęs pinigų, tačiau tai – šmeižtas! Tik, žinoma, alimentus ji gauna nebūtinai 15 mėnesio dieną. Jei alimentus ji gauna 20 dieną, tai ji traktuoja kaip pastovų vėlavimą. Visos išklotinės yra teisme – ten viskas yra matoma.

REKLAMA

Visada mokėjau alimentus pagal grafiką, o kai mergaitės būna pas mane, perku joms rūbus, žaislus ir t.t. Tai darau iš visos širdies ir būnu ramus, kad perku tai būtent joms. Mokėdamas Redai alimentus, nekontroliuoju, kur pinigai yra naudojami. Pastebėjau, kad vaikai pripratę prie greito maisto, vaikšto su netinkamais batukais, išskyrus tuos, kuriuos pirkau aš. Dėl to turėjome konfliktą – batukai turi būti ortopediniai.

Sakau tai dėl to, jog nenoriu prarasti kontrolės, kas išvis vyksta mergaičių gyvenime. Aš jų nevengiu, kaip teigia Reda. Aš jas galiu pasiimti savo globai ir nutraukti šią melagingą istoriją.

Man išvykus darbo reikalais į Tenerifę, pridavus visus reikiamus dokumentus, Reda mane padavė antstoliams ir su didžiausiomis sumomis teisiasi, kad aš buvau išvykęs į užsienį, ir nepasiėmiau tas kelias savaites vaikų. Pirmąkart girdžiu, kad jeigu vaikų nepasiimi, dar gauni papildomas baudas, nors ir moki alimentus. Aš ne prieš pasiimti jas grįžus papildomai, tačiau reikia tartis draugiškai – čia juk vaikų interesai. Bet turiu savo gyvenimą ir svarbius darbus, todėl negaliu kartais tenkinti jos visų piktybinių įgeidžių, prisidengus vaikų gerovės klausimais. Kai būnu Lietuvoje, noriu susitikinėti su vaikais daugiau nei priklauso, tačiau šiuo metu ji tai yra uždraudusi. 

REKLAMA

Jūsų skyrybos tęsiasi jau daugiau, nei 3 metus. Ar matyti galas?

Ne, nematyti. Yra pripainiota daug reikalų, kuriuos mini ir ji – kaip mes čia neva su mama ją puolam, kaip mes prašom pinigų. Tačiau taip nėra. 

Aš, kaip vyras, gyvenime nieko neprašiau, o kaip tik, atvirkščiai, išlaikiau šeimą, nes Reda pradėjo dirbti visai neseniai. Nuo pirmo vaiko gimimo ji nedirbo, o man teko tikrai labai daug dirbti, kad išlaikyčiau šeimą, kad mokėčiau ženkliai didesnius alimentus, rūpinčiausi visais darželių apmokėjimais. 

Ne paslaptis, kad Reda nedirbdama nuomojo mūsų šeimos namą. Lygiai taip pat ir Tenerifės namą ji kuo puikiausiai be mano sutikimo išnuomavo. Jos visas gerbūvis buvo sutvarkytas. Negana to, ji prisiskolino pinigų iš draugų, kuriuos turėjau padengti, ir Tenerifės namą paliko su didžiausiomis skolomis, kurias turėjau apmokėti. Esu sukaupęs visus reikiamus dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Situacija yra labai keista. Aš tik ginuosi, nes tokia pozicija yra priimta nuo pat pradžių, kai išlindo tam tikri dalykai, kurių dabar tikrai nekomentuosiu. Ji iškart priėmė puoliko poziciją ir jos laikosi, todėl vaizdas susidaro toks, kad aš visada turiu gintis, nors iš tikrųjų nesuprantu, kodėl aš esu tam tikrais dalykais kaltinamas. 

Pagrindinis mūsų su Reda konfliktas nuo pat pradžių buvo dėl matymosi su vaikais 7 paras. Kol vyksta ginčas dėl mūsų namo, aš net nuomodavau butą, kad būtų vaikų kambarys. Bet dabar matau, kad vaikai tampa turistais su lagaminais. Mergaitės atvyksta pas mane savaitei ir nakvoja, pripranta prie naujos vietos, nors pirmomis naktimis būna ir nemigos. O po to jos vėl patiria stresą, kai grąžinu jas mamai, nes tada jau būna pripratusios prie manęs. Tada nusprendėme, kad tą dalyką reikia daryti per darželį. Tai reiškia, kad vaikais mes keičiamės tik darželyje, kad vaikai nejaustų streso.

REKLAMA

Vis dėlto vaikai iš tikrųjų turi gyventi savo miegamajame. Jei šiuo metu yra priskirta pilna globa Redai, manau, kad galiu pasiimti vaikus visai pilnai dienai tas 7 dienas per mėnesį, sudarydamas sąlygas dirbti, o naktimis turiu juos grąžinti į jų miegamąjį, dėl jų pačių gerovės. Tačiau tai buvo griežtai uždrausta Redos – ir toliau jas matysiu tik tada, kada esame sutarę.

Viskas ir dabar išvedžiojama taip, lyg aš daryčiausi sau reklamą, bet iš tiesų aš pirmąkart į „Facebook“ įsidėjau nuotrauką su vaikais, kaip mes leidžiame dieną. Tikėjausi, kad sekančią dieną lygiai taip pat jas mokinsiu su dviratuku važiuoti, bet buvo nuspręsta vaiku nebeduoti. Gal jai pasirodė, kad per gerai man gaunasi ir nebegalės manęs šmeižti, kad tėtis neprižiūri vaikų?! Redos išvada – jei vaikus aš jai grąžinu naktį, ir su jais leidžiu tik dienas, neturiu teisės su jais pasimatyti.

REKLAMA

Susidaro toks vaizdas, kad Reda tiesiog nori pilnų 7 dienų per mėnesį atostogų. Tačiau jei Reda man tiek daug laiškų prirašo, kaip jai yra sunku, kaip ji patiria stresą ir negali dirbti, aš tada sakau kitaip – galiu tikrai pilnai pasiimti vaikus savo globai. Man šiai dienai rūpi tik vaikų gerovė, tik dėl vaikų aš dabar gyvenu ir dirbu, ir man yra labai skaudu, kad vaikais yra tiesiog naudojamasi.

Jei papasakočiau visą istoriją, kas čia vyksta, tai tikrai būtų realybės šou, kaip ji ir pati sako. Nežinau, kuo čia viskas baigsis, nes mano politika buvo apskritai nieko nekalbėti vardan to, kad vaikai kada nors gyvenime nesužinotų tikros tiesos, kaip su manim buvo elgiamasi tam tikru laiku. Tikrai, ranka prie širdies pridėjęs galiu pasakyti – nežinau, ar dar kuris nors vaikų tėvas patyrė tokia neteisybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kada dabar pamatysite savo dukreles?

Prieš mėnesį suderinome, kad jas pamatysiu nuo gegužės 4 iki 11 dienos tuo nenutrūkstamu grafiku, kuris jai yra labai patogus jai. Bet aš manau, kad vaikams tai nėra gerai. Tikrai noriu matytis su dukromis ir su jomis būti kad ir visą laiką, bet viskas vyks taip pat – turistės su lagaminais ir vėl pas mane į Kauną atvažiuos 7 dienoms. 

Puikiai praleisime laiką, bet jei su mergaitėmis įsikelsiu nuotraukų į „Facebook“, tai bus išvartyta, kad aš čia reklamuojuosi, nors iš tiesų aš jokių turnyrų nedarau. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų