REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ligoninėje mirtiną koronavirusą įveikusi ir vos prieš tris savaites namo grįžusi kepėja ir vėl paguldyta į ligoninę. Populiari kepėja iš Boltono, Didžiosios Britanijos, į Boltono karališkąją ligoninę buvo paguldyta dėl teigiamo gyvybei pavojų keliančio užkrato testo.

Ligoninėje mirtiną koronavirusą įveikusi ir vos prieš tris savaites namo grįžusi kepėja ir vėl paguldyta į ligoninę. Populiari kepėja iš Boltono, Didžiosios Britanijos, į Boltono karališkąją ligoninę buvo paguldyta dėl teigiamo gyvybei pavojų keliančio užkrato testo.

REKLAMA

Iš ligoninės ji buvo paleista balandžio 4 dieną, kai gydytojai nusprendė, kad jos būklė pakankamai gera gydytis namie, praneša Helen Ducker, kepyklėlės „Mother Ducker“ savininkė, prisipažįsta nemananti, kad kada nors galės pamiršti tai, ką jai teko matyti ir patirti.

Ji sako, kad dėl psichologinės būklės nebegalėjo ligoninėje daugiau ištverti nė sekundės. Deja, savaitgalį Helen savo kepyklėlės Feisbuko puslapyje pasidalino žinia, kad ji ir vėl yra ligoninėje.  Krono liga ir reumatoidiniu artritu serganti moteris sako, kad ją vis dar kankina koronaviruso simptomai.

„Pasirodo, man šios vietos vis negana!“ – rašė ji. – „Trys savaitės po išvažiavimo iš ligoninės, po pragariškos savaitės ir teigiamo COVID–19 testo, mane ir toliau kankina koronaviruso simptomai. Krūtinės skausmas, kirkšnių skausmas, dusulys, kuris niekaip nepraeina – visi simptomai per kelias pastarąsias dienas sustiprėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Paskambinau į greitąją, gydytojai netrukus atvažiavo, nes deguonies lygis mano kraujyje buvo labai žemas, o simptomai rodė, kad plaučiuose greičiausiai yra kraujo krešulių. Grįžau į ligoninės priimamąjį, pas nuostabiuosius Boltono ligoninės gydytojus. Dabar vėl guliu skyriuje. Laimei, tyrimai rodo, kad krešulių nėra.

REKLAMA

Man buvo atliktas dar vienas COVID testas, gaunu nuskausminamųjų ir deguonies. Aplink mane taip pat daug įtariamų COVID pacientų, daug sergančiųjų, o mano imuninė sistema jau nusilpusi. Tiesą sakant, man turbūt pavojinga čia būti, bet per daug prastai jaučiuosi, namuose būti negaliu.

Matyt mano sveikimo procesas bus labai labai ilgas. Tiesa, turiu lėtinių ligų ir geriu vaistus, todėl visada buvo aišku, kad dėl to mano atvejis su virusu gali būti labai sudėtingas. Tačiau tas pats vyksta ir kitiems, iš pažiūros sveikiems žmonėms.

Kai kuriems šis virusas yra labai baisus – jis tiesiog nusiaubia kūną, o kadangi vis dar daug ko apie jį nežinome, neaišku, kiek laiko trunka gijimas ir kokią ilgalaikę žalą ši liga padaro. Vis dėlto, esu viena tų, kuriems pasisekė – buvau dideliame pavojuje, manęs dar laukia ilga kova, bet ir vėl grįšiu namo pas savo šeimą. Daugybė žmonių namo jau nebegrįš.“

REKLAMA
REKLAMA

Helen ragino žmones likti namuose ir sakė, kad nerimauja girdėdama, kad daugeliui jau nusibodo karantinas, rašoma dailystar.co.uk.

Ji priduria: „Vis negalėjau apsispręsti, ar pasidalinti šia naujiena. Tačiau būdama čia, ligoninėje, matau nuolatinius raginimus pradėti švelninti karantino sąlygas, ir suprantu, kad turiu pasisakyti. Tiesą sakant, nemanau, kad padarysiu didelę įtaką. Visgi, negaliu tylėti.

Matau žmonių nuotraukas paplūdimiuose ir parkuose, minias ant Vestminsterio tilto, kurie susirenka paploti herojams, tuo pačiu keldami jiems pavojų... Tai liūdina ir kelia pyktį. Šis virusas mane sugniuždė fiziškai ir psichologiškai, o mano artimiesiems sukėlė daug nerimo ir baimės. Labai prašau, apmąstykite savo veiksmus.“  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų