REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Vilniaus į Stokholmą skridęs lėktuvas susidūrė su techniniais nesklandumais ir buvo priverstas grįžti į Vilniaus oro uostą.

Iš Vilniaus į Stokholmą skridęs lėktuvas susidūrė su techniniais nesklandumais ir buvo priverstas grįžti į Vilniaus oro uostą.

REKLAMA

Nors virš Lietuvos oro erdvės skraido vos vienas kitas lėktuvas, net ir likusiai daliai orlaivių ne visada pavyksta pasiekti kelionės tikslą.

Iš Vilniaus oro uosto trečiadienį pakilęs „Boeing 737“ lėktuvas turėjo leistis Stokholmo Arlandos oro uoste. Tačiau galutinio taško nepasiekė, apsisuko šiaurinėje Lietuvos dalyje ir grįžo į Vilnių.

„Mūsų žiniomis, lėktuvas nusprendė grįžti dėl techninių kliūčių. Šiuo metu lėktuvas jau oro uosto perone. Lėktuve skrido tik įgula“, – naujienų portalui tv3.lt sakė Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas.

Nors šis laineris yra vienas iš nedaugelio turinčių galimybių skristi, padėtis gali pasikeisti. Antradienį premjeras Saulius Skvernelis prabilo, kad lietuviai vėl gali pradėti svajoti apie skrydžius į užsienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Galėtume orientuotis apie pirmus žingsnius apie gegužės 10-15 d.“, – sakė premjeras.

Taigi, dalis skrydžių galėtų būti atnaujinti jau po poros savaičių. Kol įvairių oro linijų lėktuvai jau pusantro mėnesio nejuda iš vietos ir laukia savo galimybės vėl skrosti dangų, susisiekimo ministras atskleidžia, su kuo jau deramasi dėl skrydžių.

REKLAMA

„Gavome raštą iš „Lufthansa“ oro linijos, kad jie yra pasiruošę 3 kartus per savaitę organizuoti skrydžius į Lietuvą. Kalbėjome ir su Lenkijos LOT, kalbėjome su „Ryanair“ iš Latvijos. Taigi kompanijos domisi skrydžiais“, – pasakoja ministras Jaroslav Narkevič.

Lietuvos oro uostai dar praėjusią savaitę skelbė, kad pirmiausia svarstytų apie skrydžius į Rygą, Frankfurtą, Varšuvą bei Kopenhagą.

„Kalbame pirmiausia apie Baltijos šalis – Latvija, kalbame apie Vokietiją, Lenkiją“, – teigia J. Narkevič.

„Tikrai nebus daug krypčių ir nebus kryptys iš tų šalių, kurios arba netaiko karantino režimo, arba yra masinio paplitimo židiniai tose šalyse. Tikrai tokio varianto nebus“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Beje, nors Vyriausybė dėl reisų atnaujinimo dar neapsisprendė, keletas bendrovių – „Air Baltic“ ir „Wizz Air“ skelbia jau netgi parduodančios bilietus nuo gegužės 13 dienos ir siūlo skrydžius iš Rygos į Vilnių bei iš Vilniaus į Londoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų