REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl stipraus vėjo iškritęs langas sugadino vilniečio automobilį. Vaikinas kvietė policiją, tačiau pareigūnai į įvykio vietą vykti atsisakė dėl paskelbto karantino. Policijos atstovai tvirtina, kad daugėja atvejų, kai prašoma pareiškimus pildyti nuotoliniu būdu.

Dėl stipraus vėjo iškritęs langas sugadino vilniečio automobilį. Vaikinas kvietė policiją, tačiau pareigūnai į įvykio vietą vykti atsisakė dėl paskelbto karantino. Policijos atstovai tvirtina, kad daugėja atvejų, kai prašoma pareiškimus pildyti nuotoliniu būdu.

REKLAMA

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi vilnietis Rimvydas (tikrasis vardas redakcijai žinomas – aut. past.). Antradienį vaikino automobilį apgadino iškritęs namo langas. Jis kreipėsi į policiją, tačiau ši atsisakė vykti apžiūrėti įvykio.

Nukrito langas

Rimvydas gyvena Naujamiestyje įsikūrusiame name. Antradienio vakarą jis susiruošė automobiliu vykti į parduotuvę, tačiau išvydo nemalonų vaizdą – iškritęs pastato langas apgadino jo transporto priemonę.

„Patyriau nemažų nuostolių. Skilęs priekinis stiklas, stogas, durelės abi, sparnas, prakirstas kėbulas“, – patirtą žalą nupasakojo vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip išsiaiškino kalbėdamas su kaimynais, apie 14 val. stiprūs oro gūsiai išvertė trečiajame pastato aukšte esančio bendro naudojimo tualeto langą, vėjo išstumtas langas nukrito ant greta namo stovėjusio Rimvydo automobilio stogo.

REKLAMA

„Paskambinau policijai. Jie pasakė, kad nevažiuos apžiūrėt įvykio vietos, nes yra korona, turėčiau nufotografuoti ir išsiųsti į epolicija.lt“, – pasakojo Rimvydas.

Vaikinas tikina, kad užtruko apie 2,5 val. bandydamas pateikti pareiškimą puslapyje epolicija.lt. Pasak jo, puslapyje neįmanoma įkelti vaizdo įrašo, prie pareiškimo galima pateikti tik vieną nuotrauką, jis taip pat nerado ir įvykio tipo, kuriam galėtų priskirti patirtą incidentą.

„Suprantu, kad yra virusas, jie turi daug darbo, bet iš mano pusės, tokioje situacijoje atsidūrus, jų pagalba buvo supermenka, rezultatas nulinis“, – tikino Rimvydas.

REKLAMA
REKLAMA

Gali užkristi ant žmogaus

Vaikino teigimu, pastato bendrosiose patalpose yra ir daugiau, pašnekovo žodžiais, tragiškos būklės langų.

„Esu šokiruotas. Aplink namą visur šaligatvis, gali vaikščioti žmonės. Bandau išsiaiškinti, kas už tai atsakingas“, – pasakojo jis.

Rimvydas skambino į namą administruojančią įmonę „Naujamiesčio būstas“. Pasak jo, vakare atsiliepė budinti operatorė ir patikino, kad įmonė yra atsakinga už jo patirtą žalą. Visgi, vaikinas abejoja, ar budinčios operatorės žodžiai išsipildys ir kaltę prisiims „Naujamiesčio būstas“.

„Jei ten būtų buvęs žmogus, smūgis toks, kad klausimas, ar būtų išgyvenęs. Ar ir tada niekas nekaltas, ar tada jau atsiranda kaltų? Ir, jei žmogaus sveikatai nėra padaryta padarinių, o automobiliui, tai niekas nekaltas? Man šioje vietoje nėra logikos“, – stebėjosi Rimvydas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyksta ne į visus iškvietimus

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja naujienų portalui tv3.lt patvirtino, kad policija gavo Rimvydo iškvietimą, tačiau pareigūnai į įvykio vietą nevyko.

Pasak pašnekovės, taip yra dėl to, kad karantino metu pasikeitė algoritmas, kuris nustato, į kokius įvykius pareigūnai privalo vykti nedelsiant, o kokiais atvejais asmuo įvykį turėtų užregistruoti puslapyje epolicija.lt

Pagal generalinio komisaro pasirašytą įsakymą, įvykiai klasifikuojami į A, B ir C kategorijas. A kategorijos pranešimams priskiriamas pranešimas apie rengiamą, daromą ar padarytą labai sunkų ar sunkų, apysunkį nusikaltimą, kai nukentėjusiojo gyvybei, sveikatai ar didelės vertės turtui gresia pavojus (nustatoma, kai reaguoti reikia labai skubiai).

REKLAMA

B kategorijos pranešimas apie įvykį – pranešimas apie rengiamą, daromą ar padarytą sunkų, apysunkį ar nesunkų nusikaltimą arba kai nukentėjusiojo gyvybei ar sveikatai gali kilti pavojus, nėra informacijos apie nukentėjusiojo būklę, yra neteisėto turto pasisavinimo ar jo sunaikinimo pavojus, jeigu neturintis įgaliojimų asmuo sulaikė teisės pažeidėją, taip pat pranešimas apie chuliganiškus viešosios tvarkos pažeidimus, viešosios rimties trikdymą, kiti teisės pažeidimai, kai gali kilti pavojus žmonių gyvybei ar sveikatai (nustatoma, kai reaguoti reikia skubiai).

C kategorijos pranešimas apie įvykį – pranešimas apie rengiamą, daromą ar padarytą apysunkį, nesunkų nusikaltimą, baudžiamąjį nusižengimą ar įvykį ir kai asmens, kuriam reikalinga policijos pagalba, gyvybei, sveikatai arba jo didelės vertės turtui negresia pavojus, taip pat kai pranešama apie kitus teisės pažeidimus (nustatoma, kai skubiai reaguoti nereikia arba fiksuojamas informacinis policijos registruojamas įvykis).

REKLAMA

J. Samorokovskajos teigimu, atsižvelgiant į šiuo metu šalyje susiklosčiusią situaciją, dauguma C kategorijos įvykių apdorojami nuotoliniu būdu: telefonu susisiekiant su pranešėjais, patikslinant įvykio aplinkybes, pagal galimybes nedelsiant surenkant visą būtiną pirminę informaciją.

„Šiuo atveju pranešėjo pranešimas buvo priskirtas C kategorijos įvykiui, kadangi negrėsė pavojus nei žmogaus gyvybei, nei sveikatai, nei turtui. Pareigūnas su pranešėju bendravo telefonu paaiškindamas, kad ką ir kaip jis turėtų padaryti“, – teigė policijos atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų