REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asmeniniai gydytojai, kelionės jachtomis, privatūs lėktuvai, atokios vilos, išsipirktos vietos ligoninėse ir maisto, vaistų ir medicininės įrangos atsargos mėnesiams. Taip koronaviruso epidemiją pasitiko turtingieji amerikiečiai ir kiti pasaulio turtingieji iš taip vadinamo 1 proc.

Asmeniniai gydytojai, kelionės jachtomis, privatūs lėktuvai, atokios vilos, išsipirktos vietos ligoninėse ir maisto, vaistų ir medicininės įrangos atsargos mėnesiams. Taip koronaviruso epidemiją pasitiko turtingieji amerikiečiai ir kiti pasaulio turtingieji iš taip vadinamo 1 proc.

REKLAMA

„Naujasis koronavirusas neturi nei nacionalinių, nei socialinių sienų. Tai, savaime suprantama, nereiškia, kad socialinės sienos egzistuoja“, – pažymima „The New York Times“. 

Kovo pradžioje žymūs aktoriai, pramogų pasaulio atstovai tiesiog užtvindė skambučiais visus pažįstamus medikus, ieškodami apsauginių kaukių. Kaina tuo metu nebuvo svarbiausias klausimas, jų taip pat nejaudino ir faktas, kad pačios kaukės, ypač jeigu nėra teisingai dėvimos, nuo viruso gali ir neapsaugoti.

Vėliau paaiškėjo, kad vien tik kaukėmis Amerikos turtingieji neapsiėjo. Dėl pavojų skrydžių metu užsikrėsti Covid-19 jie rinkosi privačius lėktuvus. O netrukus ir visai išsislapstė į savo kuo atokesnes vilas, kur leidžia laiką, laukdami kol pasibaigs karantinas ir pandemija. 

REKLAMA
REKLAMA

Dalis amerikiečių turtuolių turėjo koreguoti savo atostogų planus ir vietoje vasaros Italijoje pasirinko mažos jachtos nuomą Viduržemio jūroje, kur ir bando išlaukti viruso gyvavimo Europoje ir visame pasaulyje pabaigos. Kiti iš 1 proc. turtingiausiųjų planetos žmonių „prisiminė“ savo turimą nekilnojamą turtą atokiuose pasaulio kampeliuose. Silicio slėnio milijardieriai dažnai rinkosi Naująją Zelandiją, rašoma „The Guardian“. 

REKLAMA

Holivudo milijardierius Davidas Geffenas neseniai savo „Instagram“ paskyroje paviešino nuotrauka su besileidžiančia saule už jo 140 m jachtos Karibų jūroje. „Izoliuotas Grenadinuose vengiant viruso, – rašė jis. – Tikiuosi, kad visi jūs liekate saugiose vietose“. 

Susidūręs su milžiniška kritikos banga, jis savo paskyros įrašus „paslėpė“ nuo viešumos. 

Dar kiti pasirinko „klasikinį“ krizės variantą – pasislėpė savo bunkeriuose. Tai nėra paprastas rūsys su maisto atsargomis savaitei ir lempute palubėje. Šie bunkeriai dažnai yra tikras architektūros meno kūrinys, turintis savo oro filtravimo sistemas ir įrengtas taip, kad atlaikytų bet kokį bandymą įsilaužti iš išorės. Milijonus dolerių kainuojančiuose bunkeriuose gali būti laikomos metų maistų ar vaistų atsargos, rašoma „Forbes“. 

REKLAMA
REKLAMA

Turtingi rusai perkasi plaučių ventiliavimo įrangą

„The Moscow Times“ atskleidė, kad rusų turčiai, įskaitant ir šeimas, valdančias daugiau nei milijardo dolerių vertės turtus, perkasi medicinos įrangą, skirtą gelbėti sunkiai susirgusius koronavirusu.

Nepaisant to, kad Rusijoje turtingi žmonės gali saviizoliuotis itin prabangioje aplinkoje, tačiau ir jie susiduria su koronaviruso keliama grėsme. Visko už pinigus nusipirkti jie negali, nes Covid-19 pacientus priima tik specialiai tam pritaikytos valstybinės ligoninės. 

Remiantis „dešimtimis interviu“, leidinys tvirtina, kad yra įrodymų, jog rusų elitas įsikūrė laikinas ligonines savo namuose, kad užkrėtimo atveju galėtų užsitikrinti sau geresnę medicinos pagalbą už kitus. Skelbiama, kad perkami net ir itin visame pasaulyje geidžiama plaučių ventiliavimo įranga, galinti gelbėti sunkiai sergančiųjų gyvybes. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas mums pavyko gauti vieną, tačiau mes norime dar dviejų“, – cituojamas anoniminis milijardierius.

Jis taip pat pažymėjo, kad įranga kainuoja 1,8 mln. rublių (daugiau nei 22 tūkst. eurų). Tačiau laukti tokio aparato tektų 8 mėnesius. 

Ekspertas perspėjo: pasipils skyrybos

„Turtuoliai irgi verkia“ – taip galima būtų pavadinti situaciją, kuomet itin turtingos šeimos ilgam laikui atsiduria izoliacijoje.

Karantinas gali skaudžiai paveikti poras, kurios yra priverstos leisti laiką namuose ar kelionėje kartu ir susidurti su bendravimo kartu problemomis, kurių anksčiau dėl aktyvaus gyvenimo būdo ir nepastebėjo.

Miestų planavimą Niujorko universitete dėstantis Mitchellas Moss televizijai „Bloomberg News“ tvirtino: „Tai sužlugdys turtingųjų santuokas… Visi tie vyrai ir žmonos, kurie keliauja, dabar turės leisti laiką su žmonėmis, su kuriais yra susituokę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų