REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai sunkiai rastumėte lietuvį, kuris atsisakytų ką tik išvirtų, dar garuojančių cepelinų porcijos. Jeigu naminiais cepelinais norite nustebinti ir savo šeimyną, tuomet jums puikiai pravers šis receptas.

Tikriausiai sunkiai rastumėte lietuvį, kuris atsisakytų ką tik išvirtų, dar garuojančių cepelinų porcijos. Jeigu naminiais cepelinais norite nustebinti ir savo šeimyną, tuomet jums puikiai pravers šis receptas.

REKLAMA

Cepelinams reikės: 22,5 kilogramo bulvių; 500 gramų mėgstamos mėsos faršo; 23 svogūnų; prieskonių; 1 valgomojo šaukšto su kaupu krakmolo; pipirų ir druskos.

GAMINIMAS

Iš pradžių bulves bei vieną svogūną sutarkuojame. Bulves per kiaurasamtį, kiek paspausdamos šaukštu nuvarviname.

Tuomet iš bulvių susidariusį krakmolą sudedame į bulvių tarkius ir gerai išmaišome. Faršą sumaišome su kepintais svogūnais, prieskoniais ir druska (įdaras jau paruoštas, labai paprasta).

Dabar liko tik suformuoti cepelinus.

Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu, supilame krakmolą (krakmolą ištirpiname pusėje stiklinėje vandens ) ir sudedame pasiruoštus cepelinus. Cepelinus verdame maždaug 2025 minutes.

Tokius cepelinus labai skanu patiekti su šoninės, svogūnų ir grietinės padažu, bet galite pasirinkti ir savo mėgstamą arba tiesiog grietinę. Skanaus!

Šaltinis: worldrecipes.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų