REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kruopų mėgėjams siūlau išbandyti nuostabaus skonio troškinį čenakinėse”, – sako tinklaraštininkė Rasa.

Kruopų mėgėjams siūlau išbandyti nuostabaus skonio troškinį čenakinėse”, – sako tinklaraštininkė Rasa.

REKLAMA

Trims čenakinėms (mano 0,5 l talpos) paruošti reikės: 600 g mėgstamos mėsos (galima naudoti jautieną, veršieną, kiaulieną, vištiena ir kt.); 150 g perlinių kruopų (mirkytų vandenyje per naktį); 2 vnt. morkų didelių; 3 vnt. bulvių vidutinio dydžio; 1 vnt. svogūno; 4 skiltelių česnako; 3 valg. šaukštų pomidorų padažo; pagal skonį druskos, maltų pipirų; vandens. 

GAMINIMAS

Perlines kruopas iš vakaro užmerkite šaltame vandenyje, kitą dieną nuplaukite tekančiu vandeniu. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite prieskoniais ir apkepinkite keptuvėje.

Į čenakinių dugną sudėkite mėsos gabaliukus, ant jų po supjaustytą skiltelę česnako, griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą svogūną, perlinių kruopų, kubeliais pjaustytas bulves, įdėkite po valgomąjį šaukštą pomidorų padažo, pagardinkite lauro lapais, įberti druskos ir pipirų. Viską užpilkite verdančiu vandeniu, pilkite tiek, kad apsemtų.

REKLAMA
REKLAMA

Kad būtų skaniau, į indelius galite įmesti po gabaliuką sviesto. Indelius uždenkite dangteliais ir pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 valandą 30 minučių. Prieš patiekiant viską gerai išmaišykite.

Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų