REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Dovydas Laukys (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Po dviejų metų pertraukos „X faktoriaus“ laimėtojas, grupės „120“ narys Dovydas Laukys nusprendė eiti nauju keliu ir atrasti save iš naujo.

12

Po dviejų metų pertraukos „X faktoriaus“ laimėtojas, grupės „120“ narys Dovydas Laukys nusprendė eiti nauju keliu ir atrasti save iš naujo.

REKLAMA

Kartu su atlikėju Viliumi Popendikiu vaikinas sukūrė naują kūrinį, kuriame prakalbo rimta ir daugeliui aktualia tema.

„Per tuos dvejus metus kartu su kolega Šarūnu iš „120“ domėjomės, kokia yra kuriama muzika Lietuvoje. Kadangi nesame muzikos kūrėjai, mums buvo įdomu, kaip viskas vyksta iš atlikėjo ir prodiuserio pusės, kokie yra metodai ir būdai.

Visa kūryba yra sudėtingesnė nei mes galvojome. Mes vis nebuvome patenkinti savo kūrybos rezultatais arba neskubėdavome išleisti dainos. Dabar atsitiko taip, kad Šarūnas pasuko aktoriniu keliu, o aš ėmiau domėtis festivalių organizavimu, dėstytojavimu. Tačiau aš neapleidau muzikos ir visada norėjau išleisti dainą“, – prisipažino Dovydas.

Vaikinas džiaugėsi atradęs Vilių, nes šis yra puikus atlikėjas ir dainų kūrėjas: „Mes puikiai vienas kitą supratome, apsimėtėme idėjomis, jis parodė savo kūrinius su kuriai tuo metu dirbo ir aš išgirdęs tuos kūrinius iškart supratau, kad jie verti išvysti dienos šviesą. Sugalvojome sukurti savo muzikos gamybos įmonę, kuri vadinasi „120 Music Group“, po šiuo pavadinimu slepiasi du atlikėjai, tai aš ir Vilius.“

REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjai Ilgai galvojo, apie ką turėtų būti daina ir suprato, kad viskas turi sietis su žmonėmis, kurie turėjo išgyvenimų, yra spaudžiami aplinkybių: „Stengėmės perteikti žinią, kad reikia nebijoti ir būti drąsiems. Yra žmonės, kurie spaudžiami nemalonių aplinkybių, gyvena didžiuliame strese, depresijoje, galiausiai į jų gyvenimą ateina lūžis. To lūžio rezultatas gali būti tik vienas, arba pasirenkama likti liūdesyje ir toliau nutinka baisūs dalykai, arba žmogus įgauna jėgų, suvokia, kad viskas priklauso tik nuo jo paties ir tik jis gali viską pakeisti.“

REKLAMA

„Dainoje yra sakoma, kaip per vieną naktį tapome dideli, pasiklydę, vieniši, dėl to artimi. Tas asmenybės lūžis įvyksta staiga ir jei jis eina į gerąją pusę, žmogus tampa didelis, jis užauga. Mes visi vienu ar kitu gyvenimo etapu esame jautėsi vieniši ir mūsų tokių daug, todėl ir esame artimi. Daina yra jautri, tačiau ir labai pakili, kalbama apie stiprybę ir didelius dalykus“, – savo jautriąją pusę atskleidė Dovydas.

„Dainos tekstas yra apie rimtas problemas, kurios būdingos įvairaus amžiaus žmonėms.  Sąmoningai pasirinkome pakilų ir aktyvų muzikos toną, nes mūsų žinutė skirta pakylėti, įkvėpti ir motyvuoti žmones. Galbūt padėsime vienam, o gal penkiems,  šimtui ar dar daugiau žmonių...  Tiek  grupės „120“ nariams,  tiek man  svarbu, kad  kūryba turėtų prasmę ir paskirtį“, – sakė atlikėjas Vilius Popendikis.

REKLAMA
REKLAMA

Reaguodami į dabartinę situaciją, atlikėjai skatina aukoti COVID-19 pasekmių mažinimo fondui: „Savo šeimose ir pažįstamų tarpe turime medikų, todėl suprantame, kiek daug pastangų ir pasiaukojimo jie įdeda kovodami su koronaviruso pandemija. Šiuo sudėtingu laikotarpiu esame priversti išmokti labai svarbias pamokas, ypatingai atkreipti dėmesį į savo ir aplinkinių sveikatą. Padėti tam, kam šiandien labiausiai reikia mūsų pagalbos. Todėl visus pinigus, gautus už dainos perklausas bei muzikinio vaizdo klipo peržiūras, mes skirsime COVID-19 pasekmių mažinimo fondui.“ 

Dainos žodžius ir muziką sukūrė atlikėjai Vilius Popendikis ir Dovydas Laukys, dainą atlieka V. Popendikis, o aranžuotę sukūrė ne vieną apdovanojimą pelnę prodiuseriai Edgaras Žaltauskas ir Kasparas Meginis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų