REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Kenedžių šeimos prakeiksmas (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Kenedžiai buvo savo dienų įžymybės, tačiau per daugelį metų jų blizgančioji imperija subyrėjo. Vadinamasis Kenedžių prakeiksmas sustabdė šeimos medžio plėtimąsi, rašo mirror.co.uk.

12

Kenedžiai buvo savo dienų įžymybės, tačiau per daugelį metų jų blizgančioji imperija subyrėjo. Vadinamasis Kenedžių prakeiksmas sustabdė šeimos medžio plėtimąsi, rašo mirror.co.uk.

REKLAMA

Vadinamasis Kenedžio prakeikimas buvo kaltinamas dėl mirčių, nelaimių ir tragedijų, kurios ištiko garsiausius Amerikos šeimos narius.

Atrodo, kad besiplečianti dinastija užklupo kur kas daugiau nei nesėkmė, todėl daugelis spėliojo, kad šeima yra prakeikta.

Štai tik keletas iš daugelio tragedijų, per daugelį metų nutikusių Kenedžių šeimai.

Prezidento Džono F. Kenedžio nužudymas

 

1963 m. lapkričio 22 d., kai JAV prezidentas buvo nušautas, važiuodamas automobiliu per Dalaso miesto centrą, pasaulis neteko žado.

Džonas F. Kenedis geriau žinomas savo inicialais kaip JKF, politiniais tikslais atvyko į Teksasą su savo žmona, kai jam į gerklę iššovė netoliese besislepiantis šaulys.

REKLAMA
REKLAMA

Jis buvo skubiai išvežtas į ligoninę, tačiau po 30 minučių jį paskelbė mirusiu.

Lee Harvey Oswaldas buvo areštuotas ir apkaltintas JFK žmogžudyste, kai nušovęs policijos pareigūną, bandė pasislėpti netoliese esančiame kino teatre.

REKLAMA

JKF žmona Jackie buvo priversta stebėti jo įpėdinio inauguraciją, vis dar dėvėdama savo ikonišką rožinį kostiumėlę, paženklintą mirusio vyro krauju.

Prieš istorinį momentą, kuris buvo nufotografuotas „Air Force One“ pajėgų, ji nusišluostė dalį kraujo nuo veido, bet akimirksniu to pasigailėjo.

„Po vienos sekundės pagalvojau: Kodėl man reikia nuvalyti kraują? Aš turėčiau palikti jį ten, leisti jiems pamatyti, ką jie padarė“, – vėliau atskleidė ji.

Roberto Kenedžio nužudymas

 

Praėjus penkeriems metams po brolio mirties, vilčių tapti prezidentu teikiantis Robertas Kenedis taip pat buvo nužudytas, taip dar labiau paskatinus gandus apie Kenedžių prakeiksmą.

REKLAMA
REKLAMA

42 metų politikas buvo nušautas Los Andžele esančio „Ambassador“ viešbučio virtuvėje. Keliomis valandomis anksčiau jis buvo paskelbtas dviejų prezidento pirminių rinkimų nugalėtoju ir atrodė, kad gali sukurti karjerą politikoje kaip ir jo garsusis brolis.

Robertas ėjo per virtuvę, kai ginkluotas Sirhanas Sirhanas šovė tiesiai į jį. Robertas krito ant žemės ir buvo mirtinai sužeistas.

Už Kenedžio nužudymą Sirhanas Sirhanas buvo nuteistas mirties bausme, tačiau jo bausmė buvo pakeista – kalėjo iki gyvos galvos.

Marija Kennedy savižudybė

 

Marija – buvusi Roberto F Kenedžio Jaunesniojo, nužudyto Roberto sūnaus ir JFK sūnėno, žmona – tapo Kenedžių prakeiksmo auka 2012 m., kai ją namų tvarkytoja rado negyvą namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviejų vaikų mama gyveno viena, nes prieš dvejus metus iki tragiškos baigties jos santuoka nutrūko.

Savo pranešime šeima teigė, kad Marija „įkvėpė mus savo gerumu, meile, švelnia siela ir dosnia dvasia“.

„Marija buvo draugystės įsikūnijimas, nepaprastai talentinga architektė, pionierė ir ekologiško dizaino šalininkė, kuri savo moderniausius, energiją taupančius kūrinius patobulino nepaprastu skoniu ir stiliumi“.

Marija kovojo su narkotikais ir alkoholiu nuo tada, kai  1994 m. tapo Kenedžių šeimos nare.

2010 m. ji buvo areštuota dėl vairavimo išgėrus.

Rozmarijos Kennedy mirtis

 

Rozmarinas buvo trečioji iš Kenedžių brolių ir seserų, gimusių Džosefui ir Rožei.

Tačiau dėl medicininių klaidų jos gimimo metu, jos vystymasis atsiliko ir būdama paauglė buvo linkusi į nuotaikų svyravimus ir smurtinius protrūkius, jos tėvas pasirūpino, kad jai būtų atlikta priešpriešinė lobotomija, kai jai buvo 23 metai.

REKLAMA

Eksperimentinė operacija pasibaigė blogai, sumažindama jaunos moters mentalitetą iki vaiko.

Jos egzistavimas buvo slepiamas ir traktuojamas kaip nešvari paslaptis, ir ji buvo izoliuota nuo savo draugų ir šeimos narių Viskonsine.

Nedarbinga visą likusį gyvenimą, Rozmarija mirė globos namuose 2005 m., Sulaukusi 86 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų