REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir kiekvieną šeštadienį, prie televizoriaus ekranų žiūrovus pakvietė laida „Tėvų darželis“, kurioje šįkart lankėsi ir savo patirtimi apie skyrybas ir jų aiškinimą vaikui dalijosi dainininkė Natalija Bunkė. 

Kaip ir kiekvieną šeštadienį, prie televizoriaus ekranų žiūrovus pakvietė laida „Tėvų darželis“, kurioje šįkart lankėsi ir savo patirtimi apie skyrybas ir jų aiškinimą vaikui dalijosi dainininkė Natalija Bunkė. 

REKLAMA

Žinoma moteris laidoje atviravo, kad nėra nei vienos taisyklės, kaip auklėti vaiką, nei vieno pavyzdžio, kaip turi bendrauti išsiskyrė tėvai, tačiau mielai sutiko pasidalinti apie sūnaus Kristupą auklėjimą po to, kai išsiskyrė su jo tėčiu Danieliumi Bunkumi.

Kaip atrodo išsiskyrusių tėvų bendravimas?

Natalija neseniai susižadėjo su mylimuoju Edgardu Eidėjumi, o D. Bunkus taip pat turi sužadėtinę Viktoriją Siegel, su kuria augina dukrelę Nicolę. Laidoje „Tėvų darželis“ Natalija pasakojo, kad kai jiedu su Danieliumi skyrėsi, sūnus Kristupas buvo labai mažas, todėl jam jokių klausimų nekilo. Vis dėlto jų pasitaiko dabar.

„Vaikas yra kaip suaugęs – tu negali su juo kalbėti kaip su vaiku. Turi paaiškinti taip, kaip aiškintum suaugusiam žmogui: „Žinai, Kristupai, mes su tėčiu geriau sutariame, kai esame atskirai. Tiek tėčiui su savo širdies drauge yra geriau, būti kartu, tiek ir man yra geriau, o ir tu esi laimingesnis, be to, tu turi dvejus namus“, – savo aiškinimą sūnui apie tai, kodėl jiedu su Danieliumi gyvena atskirai, prisiminė Natalija.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, būtent minėti du namai dažnai sukelia ir sunkumų, mat visur skirtingos taisyklės: „8 metų vaikui, o dar ir anksčiau, buvo labai sudėtinga teisingai sudėti ribas, nes vaikas nesupranta, kad jos turi būti.“

REKLAMA

Vis dėlto N. Bunkė teigė visuomet šiais klausimais besikonsultuojanti su specialiste, mat puikiai suvokia, jog jei net suaugusiems žmonėms skirtis yra sunku, kaip tada turėtų būti vaikui?

„Aš visą laiką dirbau ties tais klausimais. Kai pati kažko nesuprantu, o mes juk ir negimstame mokėdami, aš visada konsultavausi su specialistais, jau daug metų. Dabar mes lankomės pas psichoterapeutę, labai viskas yra aišku“, – savo patirtimi dalijosi žinoma moteris.

Natalija užsiminė ir apie tai, kaip kartu su Danieliumi skirstosi globą – pasirodo, kad čia jokių taisyklių nėra: „Taip, kaip tik norime. Aš niekada neribojau. Vogčiau, turbūt, iš vaiko jo laiką ir elgčiausi absoliučiai nesveikai, jei sugalvočiau jį savintis ir neduočiau jo tėčiui. Man apie tai net keista kalbėti. Ką reiškia neduoti – čia daiktas tavo? Vaikas turi tiek mamą, tiek tėtį.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, blogiausiai elgiasi tos moterys, kurios nuteikinėja savo atžalas prieš tėvą – tokiu atveju vaikams yra tik uždedama papildoma naštą, o tokių klaidų ji norėtų išvengti.

Paklausta, kokį santykį turėtų palaikyti išsiskyrę tėvai, N. Bunkė teigė, kad pavyzdžių yra visokių, ir visi jie gali būti teisingi. „Iš pradžių mes su Danieliumi labai gerai sutardavome ir netgi ir šventes švęsdavome kartu. Dabar to nėra, bet mes dėl vaiko bendraujame puikiai, nekyla jokių kivirčų, mes tariamės dėl kiekvienos smulkmenos. Bet, noriu pabrėžti, kad nesvarbu, koks santykis mano su tėvu, svarbiausia, kad mes kartu su tėčiu šį vaiką augintume“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Asmeniškumus palieki, kad čia kažkas kažkur susipyko. Tiesiog jei iškyla koks klausimas dėl vaiko, normaliai susėdi, kalbiesi ir sprendi. Man tai atrodo normalūs dalykai“, – pridėjo žinoma moteris.

Naujos pusės vaikui pristatyti neskubėjo

Neseniai su E. Eidėjumi susižadėjusi Natalija džiaugėsi, kad jiedu su Kristupu puikiai sutaria, tačiau, pasirodo, jų supažindinti žinoma moteris neskubėjo.

„Aš turiu patarimą, kad nereikia per daug skubėti – tai reikia padaryti palaipsniui, nes vaikui yra šokas. Kai mama išsiskiria (tas pats galioja ir tėčiui), būna ir vieni santykiai, jei nepasiseka – antri, o tai vaikas pergyvena. Nereikėtų skubėti pažindinti, nes vaikas su tuo žmogumi susidraugauja, o paskui, kai iš jo gyvenimo jis dingsta, vaikui ir vėl yra trauma“, – atkreipė dėmesį ji.

REKLAMA

Dalindamasi savo patirtimi ji pripažino, kad sūnų su nauju mylimuoju supažindino tik po pusės metų draugystės: „Viskas po truputį, bet dabar Edgaras jam yra geriausias draugas. Jie kartu žaidžia, o jei Kristupas nusikalsta, jis žino, kad dabar Edgaras su juo nežais, nebus, o Kristupui tai yra stimulas išsispręsti situacijas kuo geriau.“

Tiesa, dainininkė pridėjo, kad jei jos mylimasis nesutartų su sūnumi, jų buvimą kartu būtų sunku net įsivaizduoja: „Jei mano antra pusė nesutaria su mano sūnumi, tikriausiai, nesutars ir su manimi. Jeigu tu su manimi draugauji ir mes būname kartu, vadinasi, kad reikės būti su mumis.“

Galiausiai N. Bunkė užsiminė ir apie tai, ką daryti, kai po skyrybų moteriai lieka vaikas – kaip neprarasti savęs?

REKLAMA

„Labai lengva įpratinti tėtį neimti vaiko, nes tėčiai dažniausiai pasiima jį tada, kai gali. Tai pas mus su Kristupo tėčiu yra tokia taisyklė, kad jeigu aš turiu koncertą – [vaiką] imi tu. Jeigu aš turiu verstis per „negaliu“, ir tu turi per tai verstis. Mes turime būti lygūs“, – teigė ji.

Pokalbį su N. Bunke žiūrėkite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.

Laida „Tėvų darželis“ – kiekvieną šeštadienį, 10 valandą TV3 eteryje, kartu su Žygiu ir Dovile Stakėnais.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų