REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar labiau sušvelninus karantino apribojimus, duris atveria ir didieji šalies prekybos centrai. Į kai kuriuos iš jų pirkėjai nebus įleisti, jeigu prie įėjimo budinti apsauga jiems nustatys aukštesnę nei leidžiama temperatūrą.

Dar labiau sušvelninus karantino apribojimus, duris atveria ir didieji šalies prekybos centrai. Į kai kuriuos iš jų pirkėjai nebus įleisti, jeigu prie įėjimo budinti apsauga jiems nustatys aukštesnę nei leidžiama temperatūrą.

REKLAMA

Vilniaus prekybos centre „Oze“ veikiančios parduotuvės lankytojams vėl atveriamos balandžio 25 d., plaukų ir nagų priežiūros paslaugų tiekėjų – balandžio 27 d., rašoma pranešime žiniasklaidai.

Laikinai uždarytų restoranų, kavinių ir pramogų vietų veiklos atnaujinimas planuojamas atsižvelgiant į tolimesnius Vyriausybės nutarimus.

Į „Ozą“ nebus įleidžiami asmenys, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai – karščiavimas, kosėjimas, sloga ir pan.

Prie prekybos ir pramogų centro įėjimo apsauga tikrins kiekvieno lankytojo temperatūrą, jų bus prašoma dezinfekuoti rankas, užsidėti apsaugines kaukes bei dėvėti pirštines. 

REKLAMA
REKLAMA

Į centrą bus įleidžiami tik apsaugines kaukes arba apsaugines veido priemones dėvintys pirkėjai. Lankytis leidžiama ne didesnėmis nei 2 žmonių grupėmis. 2 asmenų grupės taisyklė taikoma ir naudojantis liftu, tačiau, esant galimybei, rekomenduojama vietoje lifto naudotis laiptais.

REKLAMA

Lankytojai raginami laikytis bent 2 metrų atstumo nuo kitų žmonių, išlaikyti ne ilgesnį nei 15 min. kontaktą su darbuotojais. Rekomenduojama už prekes ir paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, o banko kortelėmis. Stovėjimo aikštelėse automobilius prašoma parkuoti į kas antrą vietą ir taip išlaikyti saugų atstumą nuo kitų lankytojų. 

Rizikos grupės asmenimis, vyresniems kaip 60 metų, turintiems lėtinių ligų, prekybos centre siūlomas specialus apsipirkimo laikas – nuo 10 iki 11 valandos. Jų aptarnavimui parduotuvėse tuo metu rekomenduojama teikti pirmenybę.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose esančių „Akropolių“ parduotuvės darbą atnaujins irgi ne vėliau nei šį šeštadienį, balandžio 25 d.

Vadovaujantis nustatytomis taisyklėmis į prekybos centrus bus įleidžiami tik veido kaukes dėvintys lankytojai. Bus imtasi priemonių, kad lankytojų srautai būtų išskirstomi ir žmonės nesibūriuotų. Prireikus ruošiamasi riboti lankytojų srautą, pranešė „Akropolis Group“.

Siekiant efektyvesnio viduje cirkuliuojančio oro filtravimo, „Akropoliuose“ keičiami visi oro filtrai, taip pat dezinfekuojamos sanitarinės patalpos. 

Teigiama, kad siekiant lankytojų saugumo prekybos centruose įgyvendinti papildomi sprendimai, leisiantys užtikrinti socialinę distanciją. Tarp jų yra alėjų pertvarkymas, jose suretinant poilsio vietas ir atokiau vienas kito paliekant suoliukus, kad žmonės nesiburiuotų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ties mažesnėmis parduotuvėmis prekybos centro alėjų grindys bus specialiai sužymėtos, kad, esant poreikiui, pirkėjai eilėje galėtų laukti saugiu atstumu. „Akropolių“ lankytojai taip pat nuolat girdės ir matys pranešimus, primenančius apie saugaus atstumo laikymąsi, būtinybę dėvėti kaukes ir raginimą dažniau naudoti dezinfekcinį skystį – jo bus prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrą bei šalia sanitarinių zonų.

„Akropoliai“ nepraneša, kad juose prie įėjimų būtų tikrinama lankytojų temperatūra. Tačiau tikina, kad kiekvieną dieną itin atidžiai stebima visų darbuotojų sveikatos būklė.

Kauno „Megoje“ taip pat pamažu atidaromos parduotuvės. Prekybos centro valdytojai pirkėjams pataria dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugines priemones, reguliariai plauti ar dezinfekuokite rankas.

REKLAMA

Taip pat nesibūriuoti ir laikytis saugaus atstumo bendraudami su prekybos centro darbuotojais ir lankytojais.

„Mega“ informuoja, kad prekybos centre veikia moderni oro ozonavimo sistema, kuri nakties metu dezinfekuoja prekybos centro viešųjų erdvių orą ir sunaikina beveik 100 proc. aplinkoje esančių bakterijų, virusų ir grybelių. 

Ozonatoriuose įdiegti jutikliai esą užtikrina, kad į patalpas patektų atitinkantis ozono kiekis, prie visų įėjimų į prekybos centrą, matomose vietose, iškabinti rankų dezinfekciniai aparatai; vykdoma papildoma intensyvi paviršių, prie kurių dažniau liečiasi klientai (eskalatorių, laipų turėklų, liftų mygtukų ir kitų), dezinfekcija.

REKLAMA

Sostinės prekybos centre „Panorama“ dalis parduotuvių atsidarys šeštadienį ir pirmadienį. Centro valdytojai tikina skiriantys dalis skiriame ypatingą dėmesį viešųjų erdvių higienai užtikrinti.

Teigiama, kad buvo maksimaliai padidintas vėdinimo kamerų darbo našumas, išorinės durys perjungtos į vasaros režimą (plačiau atsidaro, užtikrinamas didesnis natūralus vėdinimas).

Prekybos centre esą veikia 7-os klasės oro filtrai, valantys į orą patenkančias bakterijas, įvairias chemines daleles, dulkes ir kt. Tokio lygio filtrai naudojami ir ligoninėse, oro uostuose.

Be to, mažiausiai kas 2 val. dezinfekcinėmis priemonėmis valomi visi liečiami paviršiai: turėklai, eskalatorių ir travelatorių porankiai, liftų iškvietimų mygtukai, kūdikių pervystymo stalai vaikų priežiūros kambariuose ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus prekybos centras „Europa“ visas parduotuves žada atidaryti iki balandžio 29 d. ir primena karantino metu galiojančias taisykles, taikomas visose prekybos vietose.

Pirkėjams būtina dėvėti apsaugines kaukes arba apsaugines veido priemones; lankytis ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis (išskyrus šeimos narius); laikytis nemažesnio nei 1 m tarpusavio atstumo.

Prekybos centre draudžiama lankytis asmenims, kuriems pasireiškia karščiavimas (37,3 C ir daugiau) ar turintiems ūminių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys ir kt.).

Nerekomenduojama lankytis asmenims, priklausantiems rizikos grupei. Kontaktas su kitais asmenimis prekybos ir paslaugų vietose negali trukti ilgiau nei 20 min..

Būtina laikytis visų higienos reikalavimų. Rekomenduojama už prekes ir paslaugas atsiskaityti banko kortelėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų