REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Liudas Mikalauskas (Greta Skaraitienė/Fotobankas)

Jau kurį laiką operos solistas Liudas Mikalauskas su šeima miestą iškeitė į kur kas ramesnį gyvenimą kaime, o per karantiną, anot žinomo vyro, gyvenimas gamtoje tapo netgi dar žavesnis.

18

Jau kurį laiką operos solistas Liudas Mikalauskas su šeima miestą iškeitė į kur kas ramesnį gyvenimą kaime, o per karantiną, anot žinomo vyro, gyvenimas gamtoje tapo netgi dar žavesnis.

REKLAMA

Jau šį šeštadienį 19.30 val. Liudas kartu su kitais žinomais Lietuvos žmonėmis dalyvaus ypatingoje „Gero vakaro šou #IšNamų“ laidoje, kurioje apie viską papasakos plačiau. O kol kas apie savo senų svajonių išpildymą ir kaip giedoti su kauke, jis užsiminė ir naujienų portalo tv3.lt skaitytojams.

Karantinas kaime – daugiau, nei pakenčiamas

L. Mikalauskas pasakojo, kad karantino metu gyvenimas kaime parodė dar daugiau privalumų, o ypatingai jie jaučiami tiems, kurie turi atžalų.

„Vis atsisėdame su žmona vakare terasoje ir pagalvojame, kad jeigu reikėtų dabar gyventi bute, ir iš tiesų atsidėjus laikytis karantino ir niekur neiti… Ir jei dar turint du arba dar blogiau, vieną vaiką, kuris nuolat iš tėvų reikalauja dėmesio su prašymais sugalvoti ką jam veikti ir žaisti, būtų didelis košmaras“, – juokdamasis sakė operos solistas pridėdamas, kad šio gražaus pavasario metu vaikai nuo ryto iki vakaro laksto kieme ir patys sau randą veiklų.

REKLAMA
REKLAMA

Mikalauskų šeima dabar kaimą palieka tik tada, kai užsireikia aplankyti parduotuves, tačiau ir tai įvyksta itin greitai. „Dabar yra atsiradę įvairiausių kitokių platformų, kaip tą maistą atsiimti, kad net į tas parduotuves nereiktų eiti. Tai tik nuvažiuojame iki artimesnių miestų – Marijampolės ar Prienų – ir per 2 minutes susisiurbiame visus miesto privalumus“, – sakė jis.

REKLAMA

O štai karantino švelninimas, anot operos solistų, jau teikia ir naujų vilčių – galbūt netrukus pavyks padaryti tai, ko labai pasiilgo: „Po truputį atsidaro lauko kavinės, o būtent jų iš tikrųjų labai esame pasiilgę. Dar neseniai su žmona kalbėjome, kad labai norėtųsi nueiti ir kur nors kavinėje užsisakyti nors puodelį kavos (juokiasi). Kažkas gražiai jį atneša, kažkas gražiai pasišypso, nors per kaukes tų šypsenų greitu metu nematysime, bet taip jau norisi kažkur išeiti.“

Vis dėlto labiausiai L. Mikalauskas teigė pasiilgstantis įvairių koncertų ir renginių, ir net ne kaip atlikėjas, o kaip žiūrovas, norintis išeiti pasižmonėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Prisimenu, operos ir baleto teatre prieš porą mėnesių žiūrėjau vieną spektaklį, kurio iki galo taip ir neišžiūrėjau. Prieš antrą veiksmą nusprendžiau važiuoti namo, nes buvau labai pavargęs. O dabar kažkurį vakarą galvojau, kad labai gailiuosi, kad taip jo ir nebaigiau (juokiasi). Dabar su malonumu pažiūrėčiau ir antrą veiksmą! Tikrai trūksta socializacijos“, – atviravo jis.

Neeilinis būdas giedoti ir senos svajonės išsipildymas

Operos solistas karantino metu įžvelgė ir daug gerų dalykų, ir jei artimųjų ratas neapsirgs, šį laikotarpį jis laiko net labai pakenčiamu dalyku.

„Bent jau aš asmeniškai niekuomet nė nedrįsdavau pasvajoti apie mėnesį laiko neužimtumą teatruose, su renginiais, o dabar pusantro mėnesio teatrai man siunčia tvarkaraščius, kur parašyta „individualus darbas“. Apie koncertus pusantro mėnesio jau nėra nė kalbos, todėl laiką skiriu sau, šeimai, vaikams. Nežinau, ar kažkada esu tokį dalyką turėjęs, ir nežinau, ar dar turėsiu“, – pastebėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, būtent šiuo laikotarpiu žinomam vyrui pavyko pailsėti ir nuo darbų gausos. „Kernagis yra pasakęs, kad reikia kažką veikti ir tik tada ateina naujos idėjos. Taip man labai dažnai ir nutinka. Jei aš būnu darbuose, procese, kažką repetuoju, bendrauju su žmonėmis, tai ir įvyksta. Juk vis tiek meno tu vienas niekada nesikursi – reikalingi ir kiti žmonės, kad scenoje kažkas vyktų“, – teigė jis.

Būtent todėl Liudas įsitikinęs, jog karantinui pasibaigus į viską pažvelgs kitu kampu, prie darbų puls naujomis jėgomis.

Prieš savaitę jis asmeninėje savo „Facebook“ anketoje pasidalijo ir gražiu vaizdo įrašu, kuriame gieda. Tiesa, kad tai įvyktų, buvo laikomasi visų saugumo priemonių – giedoti buvo būtina su kaukėmis, o visi žmonės, nors jų buvo vos keletas, apipurkšti dezinfekciniu skysčiu.

REKLAMA

„Dainavimui pabandžiau net kelias kaukes. Tai su medicininėmis kaukėmis dainuoti yra labai sudėtinga, o su medžiagine – įmanoma, tik turi būti apsiskutęs, nes, kitu atveju, barzda ją iškart traukia žemyn“, – besijuokdamas savo atradimais dalijosi L. Mikalauskas.

Vis dėlto nepaisant to, tai buvo didžiulis malonumas: „Po mėnesio laiko visiško garso neišleidimo, kai tave taip užsandėliuoja ir sako, kad dabar jau giedok, tai jau ar su kauke ar be jos, tai yra  didžiausias džiaugsmas, kad nors taip garsą gali išleisti.“

Tiesa, būtent karantino laikotarpiu operos solistui pavyko įgyvendinti ir vieną iš savo senų svajonių. „Kai dar buvau paauglys, su seneliu augindavome bites. Kai išvažiavau studijuoti,  15 metų nebeturėjau jokių bičių. Todėl per šitą karantiną parsivežiau 2 avilius ir dabar pradėsime bitininkauti. Tai – mano 15-os metų svajonė, kuri išsipildė per karantiną. Kitu atveju nė nebūčiau suspėjęs pasiruošti“, – su šypsena kalbėjo jis. 

REKLAMA

Šiuo metu negalime keliauti, nebegalime eiti į koncertus, bet linksmintis tikrai galime! Smagiausių šeštadienio vakarų iš namų tradicija tęsiasi – šį šeštadienį TV3 kvies pramogauti su išskirtine laida „Gero vakaro šou #IšNamų“. 

Programoje – linksmiausi visų sezonų svečiai: Nijolė Pareigytė, Goda Alijeva, Žilvinas Žvagulis, Natalija Bunkė, Renata Šakalytė, Deivis Norvilas ir kiti, muzikiniai pasirodymai, žaidimai bei nerealioji rubrika „Rimti pokalbiai“. 

Tiesa, ši laida bus ypatinga ne tik dėl to –  laidos kūrėjai pažadėjo, jog TV žiūrovai galės patenkinti savo smalsumą ir šios transliacijos metu užduoti klausimus, kurių iki šiol neturėjo progos paklausti. O atsakymus jie išgirs jau iškart, tiesioginio eterio metu.  Primename, kad klausimus žiūrovai galės užduoti visos laidos metu tv3.lt portale.

Humoro ir linksmybių vakaras su „Gero vakaro šou #IšNamų“ – šeštadienį 19.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų