REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį posėdžiavusi premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybė priėmė svarbių sprendimų dėl karantino sąlygų Lietuvoje. Priimta tai, kad sąlygos bus švelninamos ir jau nuo pirmadienio pradės veikti kirpyklos, lauko kavinės, bibliotekos ir muziejai.

Trečiadienį posėdžiavusi premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybė priėmė svarbių sprendimų dėl karantino sąlygų Lietuvoje. Priimta tai, kad sąlygos bus švelninamos ir jau nuo pirmadienio pradės veikti kirpyklos, lauko kavinės, bibliotekos ir muziejai.

REKLAMA

Trečiadienio vakarą sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėja Lina Bušinskaitė savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo detalesnėmis instrukcijomis, kas nuo balandžio 27 d. keisis.

„Po truputį šalyje švelninant karantino sąlygas, tarp jų - atlaisvinant ir grožio procedūras, moterims ir jas mylintiems vyrams kyla nemažai aktualių klausimų. Atsakymai į kai kuriuos iš jų - žemiau. :)

Švelninant karantino sąlygas, nuo pirmadienio, t.y. nuo balandžio 27 d.:

GALIMA teikti šias grožio paslaugas:

- Kirpyklose kirpti plaukus, juos dažyti, šukuoti ir t.t.- Nagų salonuose atlikti manikiūro, gelinio lakavimo paslaugas ir kitaip grąžinti nagus.- Barzdų salonuose - kirpti barzdas (tik kirpti, t.y. skusti negalima).

REKLAMA
REKLAMA

NEGALIMA teikti šių grožio paslaugų:

- Degintis soliariumuose, nes ten liečiamasi prie paviršių be savo rūbų, išsiskiria prakaitas.- Naudotis lazerių procedūromis, t.y. plaukelių šalinimas, odos lyginimas, injekcijos ir kitos grožio procedūros lazeriais, nes liečiamasi prie odos.- Depiliacijos paslaugų (nei vašku, nei kitais būdais, nes liečiamasi prie kūno).- Jokios kosmetologinės veido procedūros negalimos, t.y. antakių, lūpų korekcijos, makiažai, permanentiniai makiažai, blakstienų priauginimas.- Veido masažas - negalimas.

REKLAMA

Be to, svarbu ir tai, kad grožio salonuose turės būtų laikomasi saugumo reikalavimų, ribojami klientų srautai. Tai reiškia, kad vienam klientui turi būti skirta ne mažiau kaip 10 kv. m. plotas, o paslaugos gali būti teikiamos kas antroje darbo vietoje, siekiant išlaikyti saugius atstumus.

Tokie sprendimai priimti įvertinus tai, kad kol kas nesaugu liestis prie veido ir kūno odos kitiems, net su apsaugos priemonėmis, todėl šios paslaugos kol kas negalės būti teikiamos šiuo etapu“, – rašo L. Bušinskaitė. 

Tiesa, naujienų portalas tv3.lt primena, kad šiuo Vyriausybės sprendimu karantinas nepanaikintas. Jis pratęstas iki gegužės 11 d.

REKLAMA
REKLAMA

„Logiška po truputį judėti į priekį, švelninat karantiną ir atlaisvinant tam tikras sritis“, – posėdyje kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Jau nuo ketvirtadienio gali veikti parduotuvės, esančios prekybos centruose, taip pat leista turguose prekiauti augalais, sėklomis ir trąšomis.

Nuo kitos savaitės leidžiami laisvalaikio užsiėmimai atviroje erdvėje – golfo ir lauko teniso aikštynuose, lauko šaudyklose, vendenlenčių parkuose, leidžiami sporto užsiėmimai atvirose sporto paskirties inžineriniuose statiniuose, jeigu užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam lankytojui ir ne mažesnis kaip 10 m atstumas tarp asmenų ar jų grupių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų