REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sotus ir maistingas maistas. Tikriausiai dabar toks aktualus daugeliui, ne išimtis ir man. Kaip niekad dabar gerai apgalvoju ką gaminu, kad nereikėtų be reikalo maisto švaistyti. Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes, bulvių mėgėjai, šiame troškinyje jų nepasigedome“, – sako recepto autorė.

„Sotus ir maistingas maistas. Tikriausiai dabar toks aktualus daugeliui, ne išimtis ir man. Kaip niekad dabar gerai apgalvoju ką gaminu, kad nereikėtų be reikalo maisto švaistyti. Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes, bulvių mėgėjai, šiame troškinyje jų nepasigedome“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Reikės: 1,5 st perlinių kruopų; 1 morkos; 1 svogūno; 2 skiltelių česnako; 500 g kiaulienos kumpio; 300–500 ml sultinio/vandens; 30 g sviesto; 1 a. š. džiovintų žolelių; druskos pagal skonį; žiupsnio juodųjų pipirų; šlakelio aliejaus.

GAMINIMAS

Perlines kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį. Kiaulieną supjaustome nedideliais kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame mėsą, kol ji apskrus. Morką, svogūną ir česnaką nulupame. Česnaką ir svogūną pasmulkiname, morką supjaustome griežinėliais.

REKLAMA
REKLAMA

Daržoves suberiame į mėsą keptuvėje ir šiek tiek pakepiname. Troškinį maišome su perlinėmis kruopomis. Pagardiname druska, žolelėmis. Išmaišome. Suberiame į kepimo indą.

Dedame sviesto. Užpilame vandeniu arba sultiniu, kad iki pusės apsemtų troškinį. Indą uždengiame dangčiu arba folijos lapu. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių apie 1 valandą.

Šaltinis: Kviečiu į virtuvę / worldrecipes.eu

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų