REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du Lietuvos sportininkai sulaukė bausmių dėl draudžiamų preparatų vartojimo, skelbia šalies antidopingo agentūra.

Du Lietuvos sportininkai sulaukė bausmių dėl draudžiamų preparatų vartojimo, skelbia šalies antidopingo agentūra.

REKLAMA

Anot pranešimo, Žygimantas Stanulis (Lietuvos sunkiosios atletikos federacija) pažeidė taisyklių 2.2 punktą,  t.y. sportininkas baudžiamas  už draudžiamojo metodo naudojimą.  Jam skirta sankcija: 2 metų diskvalifikacija. Diskvalifikacijos pabaiga: 2021 m. balandžio 26 dieną.

Sportininkas buvo suspenduotas nuo sausio mėnesio. Ž. Stanulis  2013, 2016 ir 2018 metais tapo Europos vicečempionu, 2013 metais universiadoje iškovojo bronzos medalį. 2012-aisiais tapo dar ir Europos jaunimo čempionu.

Antrasis bausmės sulaukęs sportininkas yra Irmantas Kačinskas.

„Irmantas Kačinskas (Lietuvos sunkiosios atletikos federacija) pažeidė taisyklių 2.2 punktą, t.y. sportininkas baudžiamas  už draudžiamojo metodo naudojimą. Skirta sankcija: 2 metų diskvalifikacija. Diskvalifikacijos pabaiga: 2021 m. balandžio 26 d.,"– rašoma Lietuvos antidopingo agentūros pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Jis priklauso šalies rinktinei, o praėjusių metų čempionate užėmė tryliktąją vietą, bet tapo čempionu atskirų veiksmų pirmenybėse.

 Abu šie sportininkai yra trenerio Broniaus Vyšniausko auklėtiniai, kuris jau ne sykį pats buvo linksniuojamas įvairiuose dopingo skandaluose.

Dukart bausmių yra sulaukęs jo sūnus sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, taip pat Rio de Žaneiro olimpiadoje bronzą iškovojęs Aurimas Didžbalis, kartą diskvalifikuotas Domantas Kmieliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų