REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantinas įmones paveikė nevienodai. Dalis jų patiria sunkumų, todėl stabdo veiklą ir darbuotojus išleidžia į prastovas, o kitos plečiasi ir pildo darbuotojų gretas. Ieškoti ir priimti darbuotojus netrukdo netgi karantino apribojimai.

Karantinas įmones paveikė nevienodai. Dalis jų patiria sunkumų, todėl stabdo veiklą ir darbuotojus išleidžia į prastovas, o kitos plečiasi ir pildo darbuotojų gretas. Ieškoti ir priimti darbuotojus netrukdo netgi karantino apribojimai.

REKLAMA

Privati verslumo ir socialinių inovacijų skatinimo organizacija „Hub Vilnius“ socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė 28 įmonių sąrašą, kurios siūlo daugiau negu 150 darbo vietų. Dalis įmonių siūlo darbą nuotoliniu būdu.

Įmonių spektras platus. Darbuotojų ieško tiek technologiniai startuoliai „Omnisend“, „Bankera“, „TransferGo“ ir kiti, tiek socialinės iniciatyvos, pavyzdžiui, „Sidabrinė linija“.

Viena įmonė pasiruošusi priimti nuo 1 iki 20 darbuotojų. Populiariausios siūlomos darbo pozicijos – IT specialistai, finansų analitikai, pardavimų ir finansų specialistai. Įsidarbinti potencialiems darbuotojams įmonės siūlo tiek visą darbo dieną, tiek dalį dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Darbuotojų atranka vykdoma virtualiu būdu

Darbuotojų paiešką ir atranką vykdančios įmonės „Amston“ direktorė Henrika Bivainienė tikina, kad tik labai nedidelė dalis darbdavių, kuriuos labiausiai paveikė ribojimai, sustabdė naujų darbuotojų paiešką.

REKLAMA

„Dauguma įmonių paieškas tęsia ir dabartinį laikotarpį supranta kaip naują galimybių metą surasti talentus, kurie įprastomis aplinkybėmis nesileisdavo į kalbas dėl naujų karjeros pasiūlymų, nes sėkmingai dirbdavo savo darbovietėse. Neapibrėžtumas ir daugiau laiko prie ekrano leidžia skirti laiko alternatyvų apsvarstymams“, – teigia specialistė.

Nors ir pastebimas sumažėjimas įsidarbinimo srityje, jis ryškesnis tuose sektoriuose, kurie tiesiogiai pajuto karantino ribojimų pasekmes.

H. Bivainienė pastebi, kad į kai kurias pozicijas susidomėjimo bei gyvenimo aprašymų įmonė sulaukia šiek tiek mažiau, tačiau į kitas – priešingai, nes arba darbuotojai jau yra netekę darbo, arba bijo jo netekti.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kurie darbdaviai nuogąstauja dėl darbuotojų įvedimo nuotoliniu būdu, tačiau tokių yra mažuma. Didžioji dalis darbdavių turi puikiai pritaikytas galimybes tiek atrinkti, tiek įvesti naujus komandos narius nuotoliniu būdu, o kandidatai tą ypač vertina ir nejaučia nerimo dėl įsiliejimo į komandą“, – sako įmonės vadovė.

Pasak jos, tiek ieškantiems darbuotojų, tiek norintiems įsidarbinti šiuo laikotarpiu reikėtų neskubėti priimti sprendimų. Įsidarbinantiems specialistė pataria užduoti kuo daugiau klausimų, su komanda, įmone ir jos vadovu susipažinti dalyvaujant vaizdo skambučiuose, bendruose susirinkimuose ar net kartu virtualiai papietauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinę riziką darbdaviams ekspertė įžvelgia atidėliojimą.

„Darbo rinka iki karantino buvo labai dinamiška, o pokyčius po jo dar sunku nuspėti. Svarbiausia darbdaviams – nesustoti, kalbėtis, stengtis turėti geriausius darbuotojus rinkoje ir taip neatsilikti nuo kitų. Bijodami priimti sprendimus per nuotolį darbdaviai turi didelę riziką prarasti puikius kandidatus“, – pastebi H. Bivaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų