REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tebesitęsiant karantinui pakaunės kiemuose rengiami profesionalių atlikėjų koncertai. Čia pasirodo dainininkai, muzikantai ar šokėjai, o žiūrovai reginį stebi iš savo namų – pro langą ar balkoną. Atlikėjus žavi toks susitikimas su gerbėjais, o šie atsidėkoja gausiomis ovacijomis. 

Tebesitęsiant karantinui pakaunės kiemuose rengiami profesionalių atlikėjų koncertai. Čia pasirodo dainininkai, muzikantai ar šokėjai, o žiūrovai reginį stebi iš savo namų – pro langą ar balkoną. Atlikėjus žavi toks susitikimas su gerbėjais, o šie atsidėkoja gausiomis ovacijomis. 

REKLAMA

Muzikinio teatro solisto Raimundo Baranausko atliekama arija skamba ne kažkokioje scenoje, o tiesiog viename iš kiemų Kauno rajone Linksmakalnyje. 

„Jaučiausi pačioj pradžioj kaip serenadą kokiai moteriai po langais padainuot ar pirštis reikėtų ar dar kažką, toks keistas jausmas. Bet labai smagu buvo ypač, kai pradėjau jaust, matyt, kad išlenda vienas kitas trečias žmogus“, – sako solistas Raimundas Baranauskas.

Tokių – po daugiabučių langais koncertų „Kultūra į kiemus“ iniciatoriai – projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Kai visa gausybė suplanuotų renginių dėl šalį kaustančios pandemijos žlugo, o žmonės priversti likti saugiai namie, tuomet ir gimė išskirtinis sumanymas – profesionalių dainininkų ir atlikėjų kultūrinė programa čia pat po žmonių langais.

REKLAMA

„Teko atšaukti arba perkelti ne vieną renginį, ir tiesiog pradėjom galvot alternatyvų, kaip kauniečiams ir Kauno rajono gyventojams padėti palaikyti kultūrinį pulsą“, – pasakoja „Kaunas 2022“ atstovė Gerda Titovė.

Čia scena atlikėjams – atviras kiemas, o žiūrovams – išskirtinės ložės – savų namų balkonai ir palangės arba aplink kiemą – saugiu atstumu.

Štai, ką mano ir klausytojai: 

„Važiavom pro šalį ir sustojom paklausyt. Labai gerai parinktos dainos, labai tinka nuotaikai, taip net pradžiugino dieną.“

REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiamės, kad aplankė mūsų Linksmakalnį, dainos nuostabios, už širdies griebia.“

„Tiesiog nustebinta tokiu renginiu, tikrai nesitikėjau. Aš gyvenu sekančioj gatvėj ir man nesimato.“

„Nors šiek tiek žmonėms prasiblaškymui.“

Garliavos Žaliojoje gatvėje prie langų prilipti gausybę kaimynų sukvietė nuskambėję jau pirmieji dainų autorės ir atlikėjos Jurgos Šeduikytės akordai.

Dainininkė sako tai – svajonės išsipildymas, tik kaukė dainuoti trukdė, tad teko ją trumpam nusiimti.

„Aš labai svajojau daugiabučių namų kieme pagroti, tai buvo mano sena svajonė, bet tai entuziastų trūkdavo, tais scenos, tai garsą reikia parsivesti, tai ai, ateičiai, tai va – įsigyvendino“, – teigia dainininkė Jurga Šeduikytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atlikėjai labai patiko mūsų kiemas, ir gyventojams patiko, ir labai džiaugiuosi, kad jie vieni su kitais susimojavo“, – kalbėjo Garliavos sporto ir kultūros centro atstovė Zita Butiškytė.

O štai viename Kauno miesto daugiabučių kiemų šokio judesio meną demonstruoja žinomas choreografas ir šokėjas Marius Pinigis. Nebe pirmą kartą scenos parketą iškeitęs į gatvės grindinį.

„Tas šokis po balkonais parodė, kad žmonėms kultūros reikia, menininkams tai savaime aišku, juk tai yra mūsų duona, bet ir tuo pačiu saviraiška, kiek gali namie tarp keturių sienų sau šokt“, – sako šokėjas Marius Pinigis.

Gyventojai per būsimas kelias savaites dar stebės teatro ir šokio profesionalų pasirodymus, klausysis įvairiausių žanrų dainininkų ir muzikantų – nuo dainuojamosios poezijos iki džiazo improvizacijų. Šiuolaikinio cirko pasirodymą lauke surengs ir kvapą gniaužiančius triukus TV3 Lietuvos Talentų scenoje demonstravęs oro akrobatas Konstantin Kosovec su žmona Elena. Iš viso kiemuose suplanuota bent dešimt įvairiausių kultūrinių renginių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų