REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Yra pateikta nauja rekomendacija matuoti tiek pirkėjų, tiek paslaugos teikėjų temperatūrą“, – trečiadienį spaudos konferencijoje informuodama apie nuo šiol galiosiančius reikalavimus verslui sakė vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė.

„Yra pateikta nauja rekomendacija matuoti tiek pirkėjų, tiek paslaugos teikėjų temperatūrą“, – trečiadienį spaudos konferencijoje informuodama apie nuo šiol galiosiančius reikalavimus verslui sakė vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė.

REKLAMA

Ji priminė, kad įgyvendinant Vyriausybės nutarimą dėl karantino švelninimo priemonių patvirtinti reikalavimai parduotuvėms, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos, ortopedijos techninių priemonių pardavimas, į kurias galima patekti iš lauko ir yra ribojamas patenkančių asmenų skaičius ir pirkėjų srautas.

Reikalavimai taip pat nustatyti paslaugų teikėjams, teikiantiems paslaugas stacionariose paslaugų teikimo vietose, kur yra užtikrinamas ne didesnis nei 20 min. kontaktas tarp paslaugos gavėjo ir tiekėjo.  

L. Ašoklienė pabrėžė, kad veiklą bus galima vykdyti tik laikantis atitinkamų reikalavimų.

„Turi būti reguliuojami pirkėjų srautą. Eilėse asmenys turi laikytis saugaus, ne mažesnio nei 1 metro, atstumo, turės būti nurodyta, kur turi stovėti paslaugų gavėjas ir teikėjas. Taip pat privaloma užtikrinti, kad į prekybos vietas klientai atvyktų tik dėvėdami kaukes. Atvykti galima ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis“, – sakė SAM atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji informavo, kad taip pat numatyta, kokia turi būti nurodyta informacija dėl higienos laikymosi ir apsaugos prie įėjimo.

Tokiose vietos nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims.

Čia taip pat turėtų būti gerai matomose vietose pakabintas dezinfekcinis skystis arba vienkartinės pirštinės.

REKLAMA

„Taip pat rekomenduojamam matuoti visų pirkėjų ir paslaugų gavėjų kūno temperatūrą. Darbuotojai turėtų būti tikrinami kiekvieną dieną, jei jie serga ar priklauso rizikos grupei, dirbti negali, – pabrėžė ji. – Pirkėjai, turintys aukštesnę nei 37,3 laipsnių temperatūrą neturėtų būti įleidžiami. Tas pats galioja kalbant ir apie peršalimo ar ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijos požymių turinčius asmenis."

L. Ašoklienė kartu tvirtino, kad nėra įrodymų, kad būtų galima apsikrėsti matuojantis rūbus.

Rekomenduojama dirbti iš namų

Kalbėdama apie galimą grįžimą dirbti į biurus ir panašias vietas, L. Ašoklienė sakė, kad ir toliau rekomenduojama organizuoti darbą iš namų.

REKLAMA
REKLAMA

Jai paantrino ir A.Veryga teigdamas, kad kol kas nėra pakeistos rekomendacijos rinktis nuotolinį darbo būdą. 

Portalas tv3.lt primena, kad trečiadienį Vyriausybė patvirtino karantino švelninimo priemones. Karantino metu tebėra draudžiama parduotuvių, įskaitant parduotuvių, esančių prekybos ir (arba) pramogų centruose, turgaviečių ir kitų viešųjų prekybos vietų veikla.

Tačiau šis draudimas netaikomas parduotuvėms, kurios prekiauja maistu, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninėmis priemonėmis. Taip pat leidžiama prekiauti maistu turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose.

Leidžiama prekiauti augalais, skirtais sodinti, sėklomis, trąšomis, tačiau tik specialiai tam pritaikytose prekybos vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Leidžiama internetinė prekyba, kai prekės pristatomos fiziniams ir juridiniams asmenims ar atsiimamos atsiėmimo punktuose.

Taip pat leidžiama veikti parduotuvėms, į kurių patalpas patekti įrengtas atskiras tiesioginis įėjimas iš lauko pusės ir kurių patalpose ribojamas pirkėjų ir kitų lankytojų srautas. Turi būti užtikrinamas ne mažesnis nei 10 kv. m. vienam pirkėjui tenkantis prekybos plotas arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau nei vienas pirkėjas.

Taip pat leidžiama teikti paslaugas stacionariose paslaugų teikimo vietose, jei būtinas ne ilgesnis nei 20 minučių kontaktas su paslaugų gavėju bei jei laikomasi būtinų apsaugos priemonių.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų