REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys VSAT vadui generolui Sauliui Stripeikai, tarnybiniu sraigtarsparniu skraidinusį buvusį vidaus reikalų ministrą G. Furmanavičių ir jo sūnų, skyrė tarnybinę nuobaudą - pastabą.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras įpareigojo generolą S. Stripeiką nedelsiant tinkamai sutvarkyti teisinį skrydžių bei kitų specialiųjų priemonių panaudojimo ne tarnybos tikslams reglamentavimą.

REKLAMA

Turės būti nustatytas aiškus ginkluotės, techninių ir kitų specialiųjų priemonių naudojimo reprezentacijos ar tarnybų veiklos viešinimo tikslams reglamentavimas.

Kol bus priimti teisiniai aktai, aiškiai ir tinkamai reglamentuojantys ginkluotės ir kitų specialiųjų priemonių naudojimą reprezentacijai ar tarnybų veiklos viešinimui, ministras nurodė jas naudoti tik taip, kad jomis negalėtų naudotis asmenys, tiesiogiai nesusiję su tarnybos funkcijų vykdymu ar tarnybų veiklos kontrole.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministerijos generalinis inspektorius Julius Jasaitis.tyręs šį įvykį konstatavo, kad S. Stripeika, balandžio pabaigoje beveik dvi valandas tarnybiniu sraigtasparniu skraidinęs buvusį vidaus reikalų ministrą G. Furmanavičių ir jo sūnų, neprasilenkė nei su tarnybine etika, nei su teisės aktuose numatytais reikalavimais.

„Valstybės sienos apsaugos tarnybos vado S. Stripeikos veiksmai, pakviečiant buvusį vidaus reikalų ministrą G. Furmanavičių parodom ajam arba reprezentaciniam skrydžiui bei jį skraidinant, nors ir nesant pakankamo teisinio tokių skrydžių reglamentavimo, atsižvelgiant į protingumo ir teisingumo principus bei nusistovėjusią praktiką, laikytini pateisinamais tiek etikos, tiek tiesiniu aspektu“, – lrt.lt teigė generalinis inspektorius.

Tačiau J. Jasaitis taip pat nustatė, kad S. Stripeika, kartu su buvusiu ministru leidęs skristi ir jo sūnui, nesugebėjo taktiškai atmesti šio prašymo, tad „davė pagrindą suabejoti tokio sprendimo pagrįstumu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų