REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronaviruso židiniu tapusios Nemenčinės gyventojai nepatogumų dėl judėjimo į miestą ir iš jo nebijo, tačiau problemų kyla – kai kurie aplinkinių kaimų gyventojai sako pasigedę informacijos apie pasikeitimus, savivaldybė žada dėl to imtis ir papildomų priemonių.

Koronaviruso židiniu tapusios Nemenčinės gyventojai nepatogumų dėl judėjimo į miestą ir iš jo nebijo, tačiau problemų kyla – kai kurie aplinkinių kaimų gyventojai sako pasigedę informacijos apie pasikeitimus, savivaldybė žada dėl to imtis ir papildomų priemonių.

REKLAMA

Vilniaus gatvėje – vienas iš keturių policijos patikros punktų – čia įvažiuojančius ir išvažiuojančius automobilius tikrina pora pareigūnų, karo policininkų ir šaulių.

Patikros punkte BNS korespondento kalbinti vietiniai nepatogumų nebijo, tačiau ne visiems pavyko pasiekti tikslą.

Iš darbo Vilniuje ketvirtadienio popietę grįžtantis automechanikas Gintautas Malinauskas praėjo patikrą – jam leista įvažiuoti į Nemenčinę.

„Aš vietoj gyvenu, dirbu Vilniuje. Aišku, kad nepatogu, bet nieko nepadarysi, taip jau yra, toks gyvenimas“, – sakė 54-erių vyras.

REKLAMA
REKLAMA

23-ejų Julius Višidvorskis vyko į darbą Vilniuje, pareigūnams pateikė dokumentus ir laukė leidimo išvykti.

„Dabar bandau į darbą važiuot, tai žiūrėsiu, praleis ar nepraleis. O šiaip vis tiek namuose sėdėdavom, tai nelabai ir keičiasi čia kas“, – kalbėjo virėju dirbantis vyriškis.

REKLAMA

Po kelių akimirkų jam leista išvykti, tačiau kiek kitokia atomazga laukė iš Kukutiškių kaimo atvykusios moters.

„Mano mamai vakar išrašė vaistus, norėjau nuvažiuoti į vaistinę, nupirkti ir nuvežti“, – teigė 60-ties siuvėja Kristina Tarasova.

Ji turėjo apsisukti ir pasirinkti kitą vaistinę arba dėl vaistų kreiptis į seniūniją, tačiau moteris teigė apie tokią galimybę nežinojusi.

Savivaldybė kviečia gyventojus išsakyti problemas

Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Liucina Kotlovska sako, kad gyventojus planuojama papildomai informuoti apie galimybes įsigyti vaistų ar maisto prekių.

REKLAMA
REKLAMA

„Planuose yra informuoti gyventojus, bandysime ir žiniasklaidos priemonių pagalbą pasitelkti“, – žurnalistams patikros punkte sakė L. Kotlovska.

Vietiniams, ypač aplinkinių kaimų gyventojams, ji siūlo kreiptis į savo seniūniją, socialinius darbuotojus.

„Jeigu jums iškyla problemų – negalite nuvykti į parduotuvę ar į vaistinę, prašome kreiptis į savo seniūniją – į seniūną, į socialinį darbuotoją – ir ta problema bus išspręsta“, – tvirtino Vilniaus rajono administracijos direktorė.

Tuo metu policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigė, kad pirmą apribojimo dieną gali būti tam tikro nesusikalbėjimo patikros punktuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gali būti tam tikro nesusikalbėjimo, tačiau, manau, kad per šiandien situacijos išsigrynins ir tas aiškumas bus tikrai didesnis“, – žurnalistams kalbėjo Lietuvos policijos vadovas.

Jis kol kas neturėjo duomenų, kiek automobilių buvo neįleista pro patikros postus.

Apsisukti teko ir dviem Mažeikių rajono savivaldybės automobiliams, atvykusiems pasiimti apsaugos priemonių dėl koronaviruso.

„Važiavom į valstybės rezervo sandėlius prekių su COVID-19. Niekas nesuorganizavo leidimo, bet visus popieriukus turim, bet mums sakė, kad tranzitu negalim važiuot“, – teigė 57-erių vairuotojas Zigmas Girdenis.

Prie įvažiavimų į Nemenčinę įrengti keturi patikros postai, transporto eismas leidžiamas tik per juos, kiti keliai ketvirtadienį buvo uždaryti.

REKLAMA

Gyventojų prašoma turėti dokumentus ar kitą informaciją, kuri patvirtintų jų vykimo tikslą. Tai gali būti ir popieriniai dokumentai, ir nufotografuoti elektroninėse laikmenose.

Šių priemonių imamasi po to, kai Nemenčinėje įsikūrusioje siuvimo įmonėje „Vilnika“ nustatyta apie 20 koronaviruso atvejų.

Koronavirusas diagnozuotas ir greta miestelio įsikūrusių globos ir slaugos namų „Senevita“ darbuotojui, kuris, kaip įtariama, yra koronavirusu užsikrėtusios siuvimo įmonės darbuotojos giminaitis.

Įstaigoje globojama per 200 senyvo amžiaus žmonių, dirba apie 150 darbuotojų – trečiadienį jie pradėti tikrinti dėl koronaviruso, baigus tikrinti darbuotojus, ketinama patikrinti ir globotinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų