REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neįtikėtini šimtamečiai, kurie – geriausias kovos su koronavirusu pavyzdys. Tokio amžiaus senoliai ne tik įveikia virusą ar sugeba gydyti pacientus, bet ir surenka medikams milijonus eurų paramos.

Neįtikėtini šimtamečiai, kurie – geriausias kovos su koronavirusu pavyzdys. Tokio amžiaus senoliai ne tik įveikia virusą ar sugeba gydyti pacientus, bet ir surenka medikams milijonus eurų paramos.

REKLAMA

Birmingamo ligoninėje – neįtikėtina šventė. Čia po trijų savaičių gydymo nuo koronaviruso pasveiko net 106-erių metų sulaukusi Connie Titchen. Ji – vyriausia britė šalyje, įveikusi virusą, kuris tokio amžiaus žmonėms dažniausiai reškia nuosprendį. Senolė sako, kad nekantrauja pamatyti proanūkius ir jaučiasi laiminga, kad išgyveno.

Dar audringiau plojant ir net trimituojant, iš ligoninės išlydimas 99-erių brazilas, Antrojo pasaulinio karo veteranas Ermando Piveta. Jis taip pat įveikė COVID-19, kuris senjorui diagnozuotas prieš dvi savaites. Šimtametis dvi paras praleido intensyvios terapijos palatoje, tačiau jam dirbtinės plaučių ventiliacijos neprireikė.

„Laimėjimas šioje kovoje man didesnis nei laimėjimas kare“, – sako 99 m. senolis Ermando Piveta.

O 99-erių Tomas Moore’as – britų Antrojo pasaulinio karo veteranas, apie kurį šiomis dienomis išgirdo visas pasaulis. Vyras vos per 24-ias valandas šalies sveikatos apsaugos darbuotojams surinko … beveik 14 milijonų eurų. Indijoje tarnavęs kapitonas T. Moore’as sugalvojo, kad iki savo 100-ojo gimtadienio šio mėnesio pabaigoje 100 kartų su vaikštyne pereis savo 25 metrų ilgio kiemą ir už šias pastangas rinks paramą medikams. Tiesa, jis tikėjosi surinkti kiek daugiau nei 1000 eurų ir apie tokią sėkmę nė svajoti nesvajojo. Pinigų paaukojo maždaug 600 tūkstančiai žmonių, veteraną internete parėmė net buvę futbolo klubų „Manchester United“ bei „Arsenal“ kapitonai, britų olimpiniai čempionai.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekada nebūčiau pasvajojęs apie tokius pinigus. Kai perkopėme 10 tūkstančių, pagalvojau: „Tik pažiūrėkit“. Bet niekada, nė minutei nebūčiau pagalvojęs apie tokią sumą“, – pasakoja 99 m. senolis Tom Moore.

Na, o tai dar vienas herojus – 98-erių prancūzas gydytojas. Net ir smogus pandemijai, jis konsultuoja žmones telefonu ir internetu, lanko savo pacientus globos namuose ir negaili kritikos šalies valdžiai dėl prasto pasirengimo koronaviruso protrūkiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų