REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą pasaulį apėmęs COVID-19 virusas pakeitė žmonių gyvenimo ritmą. Vienur stipriau, kitur – mažiau, bet koronavirusas palietė visus be išimties.

Visą pasaulį apėmęs COVID-19 virusas pakeitė žmonių gyvenimo ritmą. Vienur stipriau, kitur – mažiau, bet koronavirusas palietė visus be išimties.

REKLAMA

Viena labiausiai COVID-19 paveiktų šalių šiuo metu yra Ispanija. Joje karantinas galioja iki balandžio 26-sios, tačiau nėra net menkiausios abejonės, kad jis bus pratęstas mažiausiai iki gegužės 11 d.

Ispanija šiuo metu yra antra šalis po JAV pagal nustatytą COVID-19 susirgimų skaičių. Balandžio 16-sios duomenimis, šalyje iš viso jau užfiksuota daugiau kaip 180 tūkst. atvejų.

Nuo koronaviruso Ispanijoje per visą laikotarpį mirė beveik 19 tūkst. žmonių (18812, balandžio 16 d. duomenimis). Pasveikti pavyko beveik 71 tūkst. ligonių, o iki šiol gydoma apie 91 tūkst. žmonių.

Griežtos taisyklės

Apie šiuo metu susiklosčiusią situaciją Ispanijoje naujienų portalui tv3.lt papasakojo ten gyvenanti Ramunė. Ji teigė, kad pamažu gyvybės ženklus pradeda rodyti statybų sektorius, įvairios gamyklos, tačiau apribojimų ir toliau netrūksta.

REKLAMA
REKLAMA

„Tie, kas turi vykti į darbą, jie privalo turėti dokumentą, kuriame yra visa esminė informacija. Net ir darbo laikas nuo kada iki kada žmogus dirba.

REKLAMA

O tie, kurie sėdi namuose, ten ir privalo likti. Jiems galima į lauką išeiti tik išskirtiniais atvejais.

Leidžiama apie 200 metrų spinduliu nuo namų pavedžioti šunį. Taip pat galima nueiti į artimiausią vaistinę bei maisto prekių parduotuvę“, – pasakojo Ramunė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, jei policija sustabdys tave gatvėje ir neturėsi rimtos priežasties, kodėl ten esi, gausi baudą:

„Už pasirodymą viešoje vietoje be priežasties skiriama 600 eurų bauda. Neseniai vieną kaimyną pagavo, kai jis ėjo į banką.

Jam skyrė net 1 tūkst. eurų baudą, nes, kaip paaiškėjo, jis pasiimdavo knygą ir dažnai išeidavo pasivaikščioti. Policija kelias dienas jį pastebėjo, o tada jau skyrė baudą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Ramunės, karantino Ispanijoje laikosi dauguma, nors pasitaiko ir išimčių: „Teko girdėti vieno senjoro istoriją, kuris važiavo pirkti duonos į už 15 km esančią parduotuvę. Jį sustabdė, nubaudė, bet jis ir toliau taip važinėja. Tiesa, pavyzdžiui, iš savo balkono nematau nei vieno sportuojančio ar išėjusio pasivaikščioti žmogaus.

Parduotuvėse situacija taip pat normali. Iš pradžių jautėsi prekių stygius, bet po truputį viskas pasitaisė. Dabar lentynos pripildytos prekėmis. Į parduotuvę neįleidžia visų iš karto. Prieš įeidamas turi išsidezinfekuoti rankas, nusivalyti karutį, užsidėti pirštines.

Vakarais 20 valandą girdisi aplodismentai medikams. Kartais greitosios pagalbos medikai atvažiuoja mums padėkoti, kartais gaisrininkai apsuka ratą. Čia Ispanijoje visi yra labai vieningi, visi stengiasi padėti.“

REKLAMA

Atšaukiami skrydžiai

Ispanijoje gyvenantys lietuviai taip pat dalijasi informacija apie atšaukiamus skrydžius.

Internautė Renata rašė, kad turėjo bilietus į Lietuvą balandžio 27 d., bet šis skrydis buvo atšauktas pakankamai anksti. Šiuo metu moteris turi įsigijusi bilietą gegužės 4 d. ir, kaip teigia pati, laukia, kas bus.

Nieko paguodžiančio neparašė kita internautė Viktorija. Moteris teigė, kad „Air Baltic“ skrydis Malaga – Ryga – Vilnius jai buvo atšauktas jau du kartus.

Pirmoji data – gegužės 16-oji, o antroji – birželio 24 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų