REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo koronaviruso mirusios slaugytojos dukra sako norinti rinkti lėšas kitiems sveikatos priežiūros specialistams skirtoms apsaugos priemonėms.

Nuo koronaviruso mirusios slaugytojos dukra sako norinti rinkti lėšas kitiems sveikatos priežiūros specialistams skirtoms apsaugos priemonėms.

REKLAMA

Sara Dee Trollope (51) mirė Vatfordo bendrosios praktikos ligoninėje, Anglijoje, balandžio 10 dieną, po teigiamo COVID–19 testo. Keturių vaikų mama buvo vyresnioji slaugytoja Hillingdono ligoninės psichiatrijos skyriuje – kolegos sako, kad jos gerumas ir darbštumas visiems buvo pavyzdinis.

Jos 18–metė dukra Freya sako, kad skyriui teko prisitaikyti ir priimti koronavirusu sergančius pacientus, o jos mama pasisiūlė dirbti ilgesnėmis pamainomis, norėdama padėti pacientams. Merginos mama netrukus pradėjo dusti, vemti, jai prasidėjo karščiavimas, kol galiausiai ji atsidūrė ligoninėje ir mirė.

„Liga ją nužudė per vieną savaitę.“ – sako Freya. – „Nuo tos dienos, kai pasireiškė pirmieji simptomai, iki jos mirties praėjo lygiai savaitė. Buvo labai baisu matyti savo mamą ten gulinčią ir taip sunkiai kvėpuojančią, tokią silpną.“

REKLAMA
REKLAMA

Freya sako, kad paskutinį kartą mamą matė dvi dienos iki jos mirties, nors ją aplankyti buvo leista tik jos tėčiui.

„Norėjau ją pamatyti, norėjau atsisveikinti, bet dėl koronaviruso nebuvo galima.“ – sako ji.

REKLAMA

Kaimynės ir šeimos draugės Tracy Woods ir Marie Wright įkūrė „Gofundme“ aukų rinkimo puslapį, norėdamos padėti mirusios slaugės vaikams ir jos vyrui. Freya sako, kad tai juos visus labai nustebino ir labai dėkoja už jau suaukotus 11 000 svarų sterlingų. Sumokėję nuomą ir kitas sąskaitas, ji nori Hillingdono ligoninei nupirkti daugiau asmeninės apsaugos priemonių.

„Būčiau labai laiminga, jei žinočiau, kad prisidėjau prie kieno nors kito gyvybės išgelbėjimo.“ – sako ji. – „Niekam nelinkėčiau išgyventi to, ką dabar išgyvenu aš. Noriu padėti gelbėti gyvybes.“

REKLAMA
REKLAMA

Freya papasakojo, kad jos mama nerimavo, nes dėl apsaugos priemonių su kolegomis tekdavo kovoti.

„Jų neužtekdavo, eidama pas pacientus ji turėjo dėvėti tą pačią kaukę, nes kaukių nebuvo tiek daug, kad jas būtų galima keisti. Jie buvo priversti verstis su turimomis priemonėmis.“ – sako Freya. – „Priemones jie taip pat turėjo skolinti kitiems skyriams.“

Freya sako, kad supyko socialiniuose tinkluose pamačiusi žmones, kurie nesilaiko socialinio atstumo taisyklių karantino metu.

„Nemanau, kad žmonės supranta, kokia sunki iš tiesų ši liga. Tai labai sunki liga, mano mama ką tik nuo jos mirė.“ – sako Freya.

Ji gyrė medikų ir vyriausybės pastangas sustabdyti virusą, bet sakė, kad Anglijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, kurį jo mama ligoninėje vieną kartą buvo sutikusi, karantiną įvesti turėjo anksčiau.

Prisimindama mamą ji sakė: „Labai norėčiau, kad ji manimi didžiuotųsi. Mano žinutė medikų vaikams – kuo daugiau laiko praleiskite su savo tėvais. Kol mama buvo gyva, aš nesupratau, kiek daug iš tiesų ji man reiškia.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų