REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagurklis susiformuoja iš papildomo riebalų sluoksnio po smakru. Taip nutinka dėl keleto skirtingų organizme vykstančių procesų. Juos išsiaiškinus taip pat galima sužinoti, kaip pagurklio atsikratyti, rašoma medicalnewstoday.com.

Pagurklis susiformuoja iš papildomo riebalų sluoksnio po smakru. Taip nutinka dėl keleto skirtingų organizme vykstančių procesų. Juos išsiaiškinus taip pat galima sužinoti, kaip pagurklio atsikratyti, rašoma medicalnewstoday.com.

REKLAMA

Norint išvengti pagurklio galima daryti daugelį nesudėtingų pratimų. Nors nėra patikimų mokslinių įrodymų, kad jie padeda, vis dėlto tokie pratimai lavina kaklo ir veido raumenis. Kai dirba šie raumenys, dega šiose vietose susikaupę riebalai, o tai gali labai padėti sumažinti pagurklį.

„Aplink pasaulį“ (apšilimui)

Kaip ir bet kokio kito sporto metu, iš pradžių svarbų sušildyti raumenis, kad nesusižeistumėte. Kaklo apšilimui lengvai pasukite galvą į priekį ir tuomet atgal sukamaisiais judesiais pagal laikrodžio rodyklę. Po keleto tokių sukamųjų judesių kryptį pakreipkite.

Tokiais pačiais sukamaisiais judesiais judinkite žandikaulį. Žandikaulį ištempkite į kairę, tuomet į priekį, tuomet į dešinę, ir galiausiai atgal, kiekvienoje pozicijoje sustodami vienai ar dviem sekundėms. Dabar raumenys pasiruošę treniruotis.

REKLAMA
REKLAMA

Švilpavimas į lubas

Šis pratimas puikiai tinka raumenų stiprinimui ir taip pat leidžia kaklui pailsėti nuo nuolatinio sėdėjimo prie stalo. Atsisėskite tiesiai, nugarą ištieskite ir atpalaiduokite pečius.

REKLAMA

Galvą atloškite atgal ir žiūrėkite į lubas. Šioje pozicijoje lūpomis imituokite švilpavimo judesius. Lūpos turėtų būti atpalaiduotos, bet pakankamai tvirtai sučiauptos, kad dirbtų abiejose kaklo pusėse esantys raumenys. Šią poziciją palaikykite 10–20 sekundžių, kiek pavyks. Turėtų užtekti dešimties šio pratimo pakartojimų.

Bučinys dangui

Šis pratimas kiek primena ankstesnį, su tam tikrais pakeitimais. Atsistokite tiesiai, pečius ir rankas atpalaiduokite. Galvą atloškite atgal ir žiūrėkite į lubas. Lūpas sudėkite lyg siųstumėte bučinį į dangų, jomis siekdami kiek įmanoma aukščiau.

REKLAMA
REKLAMA

Jei pratimą darote teisingai, kaklo ir smakro raumenys turėtų būti įtempti, bet patogiai. Šią poziciją palaikykite 5 – 20 sekundžių, o tuomet atsipalaiduokite. Kartokite 10 – 15 kartų.

Spauskite kamuolį

Prisiminti daryti pratimus daug kam lengviau šalia nuolat turint kokią nors pratimams naudojamą priemonę. Kaklo pratimams pravartu po ranka turėti nedidelį kamuoliuką. Jis gali būti 10 – 20 cm skersmens, pakankamai patogus suspausti.

Kamuolio spaudimą geriausia daryti atsisėdus, ištiesta nugara ir atpalaiduotais pečiais. Kamuolį pasidėkite po smakru. Tvirtu judesiu smakru kamuolį spauskite žemyn. Pratimą kartokite 10 – 30 kartų.

Patempkite lūpą

Dar vienas efektyvus būdas stiprinti smakro ir kaklo raumenis – daryti lūpų patempimo judesius. Stovėdami arba sėdėdami apatinę lūpą ištempkite kiek galite labiau į priekį – taip, kaip tai daroma nutaisius liūdną veido išraišką.

Šią poziciją palaikykite 3 sekundes. Taip patempę lūpą kaklo raumenimis smakrą traukite link krūtinės, nejudindami viršutinės nugaros dalies. Šią poziciją palaikykite 3 sekundes. Raumenis atpalaiduokite ir kartokite iš naujo. Šio pratimo turėtų užtekti 10 – 20 pakartojimų arba tol, kol pajusite, kad dirba kaklo raumenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų