REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Akimirkos iš gaisro Alytuje (nuotr. asm. archyvo)

Alytaus mieste ketvirtadienį atšaukiama dėl gaisro „Ekologistikoje“ pernai paskelbta savivaldybės lygio ekstremali situacija.

7

Alytaus mieste ketvirtadienį atšaukiama dėl gaisro „Ekologistikoje“ pernai paskelbta savivaldybės lygio ekstremali situacija.

REKLAMA

„Praėjo beveik pusė metų, teritorija išvalyta, dėl to ekstremali situacija atšaukiama“, – BNS trečiadienio vakarą telefonu sakė miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Įmonėms sumokėtos kompensacijos, įmonėms atlyginta žala, kas gaisro metu negalėjo dirbti, kas patyrė nuostolių“, – pridūrė jis.

Pavojingų atliekų tvarkymo bendrovė „Toksika“ kovo viduryje pranešė baigusi tvarkyti „Ekologistikoje“ po gaisro likusias atliekas.

Iš viso iš gaisravietės į „Toksikos“ Šiaulių padalinį išvežta beveik 8230 tonų pavojingųjų atliekų, jos tvarkomos specialiame sąvartyne, dalis deginama pavojingų atliekų deginimo jėgainėje.

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus rajonas ekstremalios situacijos neatšaukia

Savivaldybės lygio ekstremali situacija buvo paskelbta ir Alytaus rajone, tačiau kol kas šioje savivaldybėje ji lieka galioti.

REKLAMA

„Neplanuojame atšaukti, nes dar dabar kaip tik paėmėm tyrimus, kitos institucijos paėmė tyrimus, lauksim dar atsakymų dėl dirvožemio, žolės, vandens“, – BNS trečiadienio vakarą telefonu teigė Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

„Kai po tyrimų bus viskas aišku, tai tada spręsim“, – pridūrė jis.

Finansų ministerijos duomenimis, Vyriausybė vien iki kovo pradžios kompensacijoms ir žalai atlyginti dėl gaisro Alytuje jau buvo skyrusi iš viso beveik 1,9 mln. eurų. 

Milžiniškas gaisras Alytaus Pramonės mikrorajone esančioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ kilo spalio 16-osios naktį, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Gaisro metu dėl oro užterštumo nedirbo ir aplink degusią gamyklą Alytaus mieste esančios įmonės, į Pramonės rajoną nekursavo viešasis transportas, taip pat kai kuriems Alytaus rajono ūkininkams buvo uždrausta tiekti pieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų