REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl situacijos koronaviruso židiniu virtusioje Marijampolės ligoninėje.

Teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl situacijos koronaviruso židiniu virtusioje Marijampolės ligoninėje.

REKLAMA

Kaip BNS trečiadienį sakė Marijampolės apskrities policijos atstovas Renatas Siaurusaitis, tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimą.

„Pažymėtina, kad šis ikiteisminis tyrimas pradėtas ne dėl konkretaus asmens galimai padarytos nusikalstamos veikos, bet siekiant objektyviai įvertinti, ar viešoje erdvėje paskelbtas aplinkybes galima vertinti kaip nusikalstamą veiką“, – sakė policijos atstovas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šiuo metu koronavirusu yra užsikrėtę 25 Marijampolės ligoninės darbuotojai, o 125 asmenys – izoliacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot NVSC Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės, dėl susidariusios situacijos ligoninėje centras atlieka patikrinimą.

„Yra valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimas, kuriuo NVSC pavesta atlikti stacionarių sveikatos priežiūros įstaigų įvertinimą, kaip jose laikomasi sugriežtintų infekcijų kontrolės reikalavimų. Prioritetas teikiamas toms įstaigoms, kuriose nustatyti Covid-19 atvejai arba toms, kuriose yra slaugos skyriai“, – kalbėjo R. Lingienė.

REKLAMA

„Tai Marijampolės kolegos ir pradėjo tą įvertinimą. (...) Jis pradėtas praėjusį penktadienį“, – pridūrė ji.

Marijampolės savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos ir Mišrios tarybos narių grupės teigimu, atsakomybę turi prisiimti ligoninės vadovė Audronė Kuodienė, kurią reikalaujama nušalinti nuo pareigų.

Ji, anot politikų, stokoja lyderystės, iniciatyvumo ir greito reagavimo į pandemijos situaciją, o problemos, su kuriomis šiuo metu susiduria ligoninė, susikaupė per ilgus metus.

„Mūsų pasiūlymas paprastas – nušalinti vadovę, paskirti naują laikiną vadovą ne iš šitos administracijos. Yra puikių gydytojų, kurie šitoje situacijoje atsiskleidė kaip puikūs lyderiai. Reikia paimti juos ir įgalinti tvarkytis šitoje situacijoje“, – tarybos posėdyje trečiadienį kalbėjo konservatorius Andrius Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei liksime prie šitos suskilusios geldos, tai taip ir būsim. Niekas nežino, ar bus pakartotinis židinys, ar nebus pakartotinio židinio. Darbuotojai, kiek man žinoma, net nelabai nenori grįžti į šitą įstaigą. Ragintume spręsti ne formaliai, o proaktyviai“, – pridūrė jis.

Anot Marijampolės mero Povilo Isodos, sprendimai dėl ligoninės vadovės A. Kuodienės bus priimti tuomet, kai ji grįš į darbą, o atitinkamos institucijos atliks tyrimus. „Tyrimai atliekami, ir aš tikrai patikinu visus, žiūrėdamas drąsiai, kad tikrai niekas nieko nedangstys (...) sprendimai bus, reikia faktus pasižiūrėti“, – sakė P. Isoda. Anot Marijampolės ligoninės, įstaigos vadovė šiuo metu turi nedarbingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų