REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį feisbuke paskelbė įrašą dėl situacijos Nemenčinėje. Anot jo, padėtis pavojinga, todėl reikia skubiai imtis reikalingų veiksmų.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį feisbuke paskelbė įrašą dėl situacijos Nemenčinėje. Anot jo, padėtis pavojinga, todėl reikia skubiai imtis reikalingų veiksmų.

REKLAMA

„Šiandienos COVID – 19 komiteto posėdyje nusprendėme teikti Vyriausybės nutarimą dėl apribojimų šiame miestelyje įvedimo. Bus leidžiama atvykti tik čia gyvenantiems bei dirbantiems, kitais atvejais – tik turint specialų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) leidimą. Išvykti bus galima tik kitur dirbantiems ir tiems, kurie turi tai padaryti dėl sveikatos būklės“, – rašo premjeras.

S. Skvernelis miestelio žmones ramina, kad dėl apribojimų produktų trūkumas nesusidarys. Prekių ir krovinių judėjimas ribojamas nebus. Visą situaciją prižiūrės policija.

„Policija taikys griežtą karantino režimo priemonių kontrolę, jos nesilaikantys bus baudžiami. Bus atidžiai stebimi ir kontroliuojami asmenys, kurie privalo laikytis saviizoliacijos režimo.“

REKLAMA
REKLAMA

Tikinama, kad galimuose koronaviruso židiniuose bus tikrinami visi asmenys.

„Dėl pačios įmonės – būtina ištirti visus jos darbuotojus. Situaciją kiek sunkina tai, kad bendrovė sustabdė veiklą (savalaikis ir labai teisingas sprendimas), tačiau tai bus padaryta. Įmonės vadovams tik primenu, kad šioje situacijoje jiems rekomenduojama skelbti prastovą ir gauti nustatyto dydžio valstybės subsidijas darbuotojams.

REKLAMA

Kalbant apie Nemenčinėje veikiančius slaugos-globos namus „Senevita“ – bus patikrinti visi ten dirbantys. Esant būtinybei – ir visi slaugomi žmonės. NVSC specialistai taip pat atliks vadinamąją epidemiologinę diagnostiką tiek šioje, tiek kitose vietos slaugos, globos ir panašaus profilio įstaigose. Prireikus bus pateikti privalomieji nurodymai dėl to, kaip įstaigoms elgtis toliau.“

Užsiminta, kad miestelyje turėtų būti įrengtas mobilusis koronaviruso tyrimų punktas. 

Primename, kad Lietuvoje karantino taisyklės įvestos iki balandžio 27 d. Šiuo metu šalyje užsikrėtusių – beveik 1100 žmonių. Iš jų mirė 29, o pasveiko – 138 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų