REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Pirkėjai ir praeiviai (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Vyriausybė trečiadienį pritarė leisti kai kuriems verslams atnaujinti veiklą – darbą gali atnaujinti ne maisto parduotuvės, išskyrus esančias didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat smulkios remonto, buities paslaugų įmonės, turinčios atskirą įėjimą iš lauko.

24

Vyriausybė trečiadienį pritarė leisti kai kuriems verslams atnaujinti veiklą – darbą gali atnaujinti ne maisto parduotuvės, išskyrus esančias didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat smulkios remonto, buities paslaugų įmonės, turinčios atskirą įėjimą iš lauko.

REKLAMA

Į karantino apribojimus įtrauktas ir sprendimas uždaryti Vilniaus rajone esančią Nemenčinę dėl koronaviruso plitimo grėsmės. Apribojimas patekti į vietovę įsigalios nuo ketvirtadienio 7 val. ir galios savaitę.

„Draudžiamas asmenų atvykimas ir į Nemenčinės miestą, išskyrus Nemenčinės gyventojų, asmenų, dirbančių Nemenčinės mieste“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Išvykti iš Nemenčinės bus leidžiama tik tiems, kuriems tai būtina dėl darbo dėl sveikatos būklės., o miestelio viduje judėjimas ribojamas nebus. Taip pat nebus ribojamas ir prekių bei krovinių judėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

Išimtys numatomos asmenims, turintiems specialų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro leidimą.

Šių priemonių imamasi po to, kai Nemenčinėje įsikūrusioje siuvimo įmonėje „Vilnika“ nustatyta apie 20 koronaviruso atvejų. Vienas atvejis nustatytas ir greta miestelio įsikūrusiuose globos ir slaugos namuose „Senevita“ – slaugos namai trečiadienį pranešė pradedantys tikrinti personalą ir apie 200 globotinių – iš viso daugiau nei 350 žmonių.

REKLAMA

Vyriausybės spaudos konferenciją žiūrėkite:

Laisvesnės sąlygos verslui

Karantino metu tebėra draudžiama parduotuvių, įskaitant parduotuvių, esančių prekybos ir (arba) pramogų centruose, turgaviečių ir kitų viešųjų prekybos vietų veikla.

Tačiau šis draudimas netaikomas parduotuvėms, kurios prekiauja maistu, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninėmis priemonėmis. Taip pat leidžiama prekiauti maistu turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose.

„Atkreipiu dėmesį visų, kurie pirmiausia tai organizuos savo verslo ar paslaugų teikimą, kad privaloma bus užtikrinti operacijų vadovo nustatytų sąlygų laikymąsi, kitokiu atveju numatytos yra ir sankcijos ir tiesiog būsime priversti tuos palengvinimus panaikinti, jeigu matysime, kad situacija blogėja arba žmonės – tiek darbdaviai, tiek galbūt pirkėjai – nesilaiko reikalavimų“, – posėdyje pastebėjo premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Leidžiama prekiauti augalais, skirtais sodinti, sėklomis, trąšomis, tačiau tik specialiai tam pritaikytose prekybos vietose.

Leidžiama internetinė prekyba, kai prekės pristatomos fiziniams ir juridiniams asmenims ar atsiimamos atsiėmimo punktuose.

Taip pat leidžiama veikti parduotuvėms, į kurių patalpas patekti įrengtas atskiras tiesioginis įėjimas iš lauko pusės ir kurių patalpose ribojamas pirkėjų ir kitų lankytojų srautas. Turi būti užtikrinamas ne mažesnis nei 10 kv. m. vienam pirkėjui tenkantis prekybos plotas arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau nei vienas pirkėjas.

Taip pat leidžiama teikti paslaugas stacionariose paslaugų teikimo vietose, jei būtinas ne ilgesnis nei 20 minučių kontaktas su paslaugų gavėju bei jei laikomasi būtinų apsaugos priemonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas įvestas kovo 16 dieną. Jo metu uždarytos mokyklos, darželiai ir universitetai, draudžiama daugumos parduotuvių, kavinių veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų