REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Gintarė Rokiškis II vieta

TV3 žiniasklaidos grupės Šv. Velykų proga organizuotas „Margučių čempionatas“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. Dalyvauti konkurse panoro daugiau nei 1300, o už juos balsavo daugiau nei 26 tūkstančiai žmonių.

3

TV3 žiniasklaidos grupės Šv. Velykų proga organizuotas „Margučių čempionatas“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. Dalyvauti konkurse panoro daugiau nei 1300, o už juos balsavo daugiau nei 26 tūkstančiai žmonių.

REKLAMA

Į gražiausiojo vietą pretendavo įvairiausiais būdais marginti kiaušiniai – nuo tradicinių išpieštų vašku, skutinėtų, dažytų svogūnų lukštais iki visai naujų ir netikėtų dekoro interpretacijų.

Pirmąją „Margučių čempionato“ vietą užėmė 2596 balsus gavusi Virginija iš Tytuvėnų. Ji papuošė margučius popieriaus karpiniais.

„Šitaip margučius jau marginu gan seniai. Jie yra apklijuoti spalvotu dvipusiu popieriumi. Jį pirmiausia susipjaustau 3 mm pločio juostelėmis, po to suklijuoju arba į lapelius, arba į rutuliukus ir jais apklijuoju kiaušinius. Tuščias vietas užpildau dar iš to paties popieriaus padaryta gofra“, –puošybos subtilybes pasakojo p. Virginija.

Toks dekoravimo būdas – procesas ne greitas. Vienam margučiui padaryti prireikia net 4 valandų. Idėją kadaise nusižiūrėjusi iš bendradarbės, toliau ją tobulina ir taip dekoruoti margučiai tampa puikia šventine dovana artimiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

„Idėja kilo iš bendradarbės, o iš kur ji nusižiūrėjo – nežinau. Vėliau, dekoruojant kiaušinius, man pačiai kilo idėja daryti gaidžiukus ir kiškučius Kiekvienais metais vis papildau savo kolekciją naujais margučiais, nes prieš Velykas dovanoju juos draugėms ir draugams“, – pasakojo pirmosios vietos laimėtoja, sulaukusi itin didelio Tytuvėnų, Radviliškio, Šiaulių bei Kauno gyventojų palaikymo.

REKLAMA

Labai nedaug nuo „Margučių čempionato“ nugalėtojos atsiliko ir antrąją vietą užėmė Gintarė iš Rokiškio (2579 balsai). Ji margučiams išpiešė dailius veidelius su įspūdingomis blakstienomis. Kaip sako pati Gintarė, tokiai netradicinei kiaušinių puošybai ją įkvėpė karantinas.

„Karantinas matyt paveikė. Dirbu grožio srityje. Dabar salonas uždarytas, o save kažkaip realizuot norisi. Ir klientes norėjosi nuoširdžiai, įdomiai pasveikint švenčių proga. Tai taip ir gimė ši idėja“, – kalbėjo antros vietos laimėtoja.

Kaip sakė Gintarė, minčių kyla, kai negali o labai nori: „Nudažiau tris ir paskui dar vieną. Su kiekvienu kartu gaudavosi vis gražesnis. Paskui kilo mintis popieriumi, kaip rankšluosčiu apsukti. Minčių kyla bedarant“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Gintarė džiaugėsi ne tik tapusi viena iš laimėtojų, bet ir viso miestelio palaikymu: „Labai džiaugiuosi, labai smagu. Visas Rokiškis pasijungė, visi labai palaikė mane“.

Garbingos trečiosios vietos laimėtoja – Renata iš Kauno. Jai internautai skyrė beveik tūkstantį balsų. Nuo vaikystės marginusi kiaušinius tradiciškai – nespalvotu vašku, ji atrado naują būdą – išpiešti juos spalvotu vašku, gautu ištirpinus kreideles.

„Dar vaikystėje kiaušinių marginimas būdavo labai smagus ir laukiamas užsiėmimas. Margindavome dviem būdais – vienus su vašku, o kitus su žolelėmis. Bet labiausiai užbūrė marginimas vašku, taip ir liko iki šių dienų. Marginti vašku išmokau iš mamos, negalėdavau atsistebėti, kaip jai gražiai ir kaip tolygiai gaudavosi visi raštai, taip pradėjau ir aš savo bandymus, tik jie iš pat pradžių toli gražu buvo ne patys gražiausi, bet metams bėgant vis raštai gražėjo. Visada margindavau paprastu vašku, bet tik prieš kelis metus sugalvojau pabandyti ištirpinti vaškines kreideles ir taip marginti kiaušinius, paliekant spalvotą vašką ant kiaušinių. Vieno margučio numarginimas užtrunka kažkur pusvalandį. Dažniausiai marginu viena, bet kartais prisijungia ir mama“, – pasakojo Renata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausus Renatos, ar negaila paskui valgyti tokį grožį, šypsodamasi atsakė: „Man negaila. O džiugu ir gera, kad įvertina ir grožisi jais“.

„Mūsų iniciatyva „Margučių čempionatas“ ir TV laida „Velykos #IšNamų” tapo tikru pozityvumo užtaisu – taip, kaip ir norėjome. Labai džiaugiamės žmonių išradingumu, originalumu ir įsitraukimu. „Margučių čempionato“ interneto puslapį aplankė apie 30 tūkstančių unikalių vartotojų, nuotraukas konkursui vos per kelias dienas atsiuntė daugiau nei tūkstantis, o gerų atsiliepimų nesuskaičiuojame. Tai reiškia, kad palietėme tai, kas žmonėms svarbu, aktualu ir padėjome linksmiau švęsti Velykas šiuo daugeliui įtemptu karantino metu“, – džiugiai kalbėjo TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas.

Už kiekvieną „Margučių čempionato“ nuotrauką buvo galima balsuoti tik vieną kartą. Tai, reiškia, kad visi surinkti balsai yra unikalūs.

Pasigrožėkite gražiausiais „Margučių čempionato“ dalyviais galerijoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų