REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Koronavirusas plinta (nuotr. SCANPIX)

Prancūzija antradienį pranešė, kad dar 762 žmonės, kuriems buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19, mirė šalies ligoninėse ir slaugos namuose, o bendras epidemijos aukų skaičius išaugo iki 15 729.

669

Prancūzija antradienį pranešė, kad dar 762 žmonės, kuriems buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19, mirė šalies ligoninėse ir slaugos namuose, o bendras epidemijos aukų skaičius išaugo iki 15 729.

REKLAMA

Dabar Prancūzijoje patvirtinta jau daugiau kaip 100 tūkst. užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, žurnalistams sakė sveikatos apsaugos pareigūnas Jerome'as Salomonas.

Vis tik jis pridūrė, kad bendras intensyviosios terapijos skyriuose gydomų pacientų skaičius mažėjo šeštą dieną iš eilės.

Čekijos vyriausybė planuoja nuo balandžio 20-osios pradės švelninti karantiną

Čekijos vyriausybė antradienį pristatė penkių etapų planą, kaip bus švelninamos karantino priemonės, kuriomis siekiama sustabdyti koronaviruso plitimą.

Šį planą ketinama įgyvendinti nuo balandžio 20-osios iki birželio 8-osios.

„Scenarijus yra susijęs su koronaviruso kontrole, kaip yra šiuo metu. Gali būti pokyčių“, – žurnalistams sakė premjero pavaduotojas Karelas Havličekas.

REKLAMA
REKLAMA

10,7 mln. gyventojų turinčioje Europos Sąjungos narėje Čekijoje antradienio vakarą buvo užregistruotas 6 101 koronaviruso atvejis ir 161 mirtis.

„Epidemija rodo mažėjimo tendenciją“, – teigė sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Romanas Prymula.

REKLAMA

K. Havličekas sakė, kad pirmiausia, nuo balandžio 20 dienos, bus leista atsidaryti turgavietėms po atviru dangumi ir amatininkų ir prekybininkų dirbtuvėms, pavyzdžiui, batų taisykloms ar siuvykloms.

Taip pat bus leidžiamos vestuvės, kuriose galės dalyvauti iki 10 žmonių, o profesionaliems sportininkams bus leista treniruotis mažesnėmis grupėmis.

Mažesnės parduotuvės, kurios nėra įsikūrusios prekybos centruose, vėl galės vykdyti veiklą nuo balandžio 27 dienos. 

Didesnės parduotuvės, nesančios prekybos centrose, ir sporto klubai be persirengimo kambarių duris vėl atvers gegužės 11 dieną, o restoranams ir barams bus leidžiama aptarnauti klientus lauko kavinėse ir terasose nuo gegužės 25 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią dieną vyriausybė leis atsidaryti kirpykloms ir kosmetologijos salonams, muziejams, galerijoms ir lauke įsikūrusioms zoologijos sodų dalims.

Prekybos centrų, restoranų, barų, viešbučių, teatrų, pilių, zoologijos sodų veikla, kultūros ir sporto renginiai iki 50 žmonių, taip pat didesnės vestuvės bus leidžiamos nuo birželio 8 dienos.

Švietimo ministras Robertas Plaga nurodė, kad vyriausybė palaipsniui nuo balandžio 20 dienos pradės atidaryti mokyklas ir universitetus, tačiau pridūrė, kad greičiausiai jie nebus visiškai atidaryti iki vasaros atostogų, kurios prasidės liepos 1-ąją.

Pietų Korėjos automobilių gamintoja „Hyundai“ antradienį atnaujino gamybą savo nuo kovo 21-osios nenaudotoje Čekijos gamykloje, dviem pamainomis vietoj įprastų trijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo antradienio čekai taip pat gali laisvai vykti į užsienį verslo reikalais arba aplankyti giminaičius, bet grįžę jie privalės dviem savaitėms saviizoliuotis.

Čekija kovo viduryje uždarė savo sienas ir ėmėsi plataus masto priemonių sustabdyti viruso plitimą.

Šalyje taip pat uždrausti daugiau nei dviejų žmonių vieši susibūrimai ir buvo įvestas reikalavimas gyventojams išeinant iš namų dėvėti veido kaukes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų