REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus Seimo rinkimų politinei kampanijai, pirmoji Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) registravosi pernai įsikūrusi Laisvės partija.

Prasidėjus Seimo rinkimų politinei kampanijai, pirmoji Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) registravosi pernai įsikūrusi Laisvės partija.

REKLAMA

„Koronavirusas daugeliui sujaukė planus – dalis žmonių susirgo, dalis prarado darbą, turėjo užsidaryti verslai, pergyvename dėl sulėtėjusio švietimo proceso. Tačiau visi šie iššūkiai yra tikrai įveikiami ir mes, Laisvės partija, rudenį pasiūlysime pozityvų, optimistinį ir svarbiausia –liberaliomis idėjomis grįstą kelią“, – antradienį BNS sakė Laisvės partijos pirmininkė parlamentarė Aušrinė Armonaitė.

Ji teigė, kad pirmą kartą Seimo rinkimuose dalyvaujanti politinė organizacija kandidatus ketina kelti visose – 71 – vienmandatėse apygardose.

„Dalis žmonių bus neblogai žinomi ir gerą vardą užsitarnavę savo srityse, kiti – jau dalyvaujantys politikoje vietos savivaldoje, bus ir politikos naujokų – naujų lyderių. Kandidatų sąrašą sureitinguos ne tik partijos nariai, bet ir partijos draugai, rinkėjai, kuriems rūpi liberalūs pokyčiai Lietuvoje“,  – teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Armonaitės, sąrašo lyderį taip pat lems reitingavimo rezultatai.

Birželį Laisvės partija planuoja surengti elektroninį suvažiavimą – tvirtinti rinkimų sąrašą ir kandidatus.

REKLAMA

Praėjusių metų birželį liberalios krypties Laisvės partiją įsteigė Seimo narė A. Armonaitė ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius su bendražygiais.

Prieš tai R. Šimašius ir A. Armonaitė pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio, kai šios partijos vadovybė nepritarė sostinės mero sprendimui perrinkimo siekti ne su partija, o su rinkimų komitetu.

Seimo rinkimų politinė kampanija prasidėjo penktadienį, prezidentui Gitanui Nausėdai paskelbus  Seimo rinkimų datą.

Kandidatuoti į Seimą galės tik tie, kas registravosi politinės kampanijos dalyviais. Tai privalu padaryti partijoms ir tiems politikams, kurie nori būti savarankiškais politinės kampanijos dalyviais.

Užsiregistravusieji VRK gali atidaryti specialiąsias rinkimų sąskaitas, į kurias rinks kampanijos lėšas. Visos Seimo rinkimų išlaidos turės būti apmokamos iš tos sąskaitos.

Užsiregistruoti politinės kampanijos dalyviu galima iki liepos 20 dienos.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų