REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Edita Gozzoli su šeima karantinuojasi Kaune (nuotr. asm. archyvo)

Žinomą šokėją ir šokių trenerę Editą Daniūtę-Gozzoli įprastai Lietuvoje pamatysi gana retai. Veikli moteris su vyru ir vaikais jau ilgą laiką gyvenimą kuria Italijoje, kur šeima neseniai įsigijo ir naujus namus. Tačiau karantinuotis dar kovo pirmomis savaitėmis jie grįžo į Lietuvą ir dabar dienas leidžia Kaune. Kas lėmė tokį sprendimą, ką šeima veikia karantino metu ir kaip šventė Velykas, E. Gozzoli papasakojo tv3.lt portalo skaitytojams.

12

Žinomą šokėją ir šokių trenerę Editą Daniūtę-Gozzoli įprastai Lietuvoje pamatysi gana retai. Veikli moteris su vyru ir vaikais jau ilgą laiką gyvenimą kuria Italijoje, kur šeima neseniai įsigijo ir naujus namus. Tačiau karantinuotis dar kovo pirmomis savaitėmis jie grįžo į Lietuvą ir dabar dienas leidžia Kaune. Kas lėmė tokį sprendimą, ką šeima veikia karantino metu ir kaip šventė Velykas, E. Gozzoli papasakojo tv3.lt portalo skaitytojams.

REKLAMA

Šokėja sako, kad sprendimas grįžti į Lietuvą buvo padarytas dėl jos – moteris baiminosi silpno savo imuniteto ir, matydama vis blogėjančią situaciją Italijoje, pasirinko, jos manymu, saugesnę vietą – Lietuvą. Ji neslepia, kad italams laikytis karantino yra labai sunku, todėl Lietuvoje ji jaučiasi ramesnė:

„Grįžom į Lietuvą dėl manęs, kadangi Italijoje buvo masinis užsikretinėjimas ir dabar tie skaičiai nemažėja, aš žiūrėjau, tai per dieną keturi su puse tūkstančio žmonių užsikrečia nuo viruso. Tai aš manau, kad Lietuvoj ta situacija vis tiek yra saugesnė, žmonės čia mažiau bendrauja, daugiau saugosi ir Lietuvoj tuo klausimu saugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Italams reikėtų truputėlį atidžiau laikytis karantino, nes tai yra ne gripas ir žmonės privalo tai suprasti. Jie tikrai ne visi rimtai žiūri į tai. Nesakau, kad reikia bėgti, skųsti kaimyną, bet paprasčiausiai pradėti nuo savęs ir pasistengti kas kiek gali daugiau pasilikti namuose“.

REKLAMA

Daug laiko skiria poilsiui

Su šeima į Kauną grįžusi E. Gozzoli pasakoja, kad karantinas iš esmės sustabdė jos ir vyro darbą – šokių treniruotes, tačiau ji įžvelgia ir teigiamą dalyką – dabar daugiau laiko gali skirti poilsiui.

Online vyksta toks lengvas mokymas, bet negaliu jo pavadinti rimtu darbu, kadangi trenerio veikla pilnavertiškai negali nuotoliniu būdu vykti. Tad sąlygos karantino metu tai veiklai vykdyti yra labai ribotos.

Bet aš manau, kad poilsio man tikrai reikėjo, tai dėl to, kad aš pasiilgstu savo darbu – taip, bet iš principo bandau pozityviai mąstyti, kad galų gale tai poilsis, kurio man taip reikėjo. Fiziškai tikrai seniai taip gerai nesijaučiau“, – sako šokėja.

REKLAMA
REKLAMA

Ji mano, kad poilsis padės sustiprinti ir imunitetą:

„Išsiaiškinau, kad man reikia 10 valandų miego, tai dabar ir miegu daug. Įprastai būna labai sunku 10 valandų miego surasti dienotvarkėje, manau, kad miego trūkumas ir buvo didžiausia mano imuniteto problema“.

E. Gozzoli pasakoja, kad, nors karantinas ir pakeitė kasdienybę, vienas dalykas jos gyvenime išliko įprastas.

„Kadangi kol kas dar galima išeiti į lauką, tai aš neatsisakysiu kroso. Nes kitaip man reikės lankytis pas psichologą, o pas psichologą lankytis nenoriu, tai dėl to ir toliau bėgsiu krosą“, – šypsosi šokėja.

Svajoja apie namus

Moteris neslepia, kad karantino metu būna visokių dienų: kartais viskas klostosi gerai, o kartais išsėdėti namuose tampa ir sudėtingiau. Ji sako, kad sunkiausia yra mažajam Romeo:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, kažkiek išeinam pasivaikščioti, bet jis labai aktyvus berniukas, tai jam labai trūksta tos veiklos ir jis jau sakė, kad nori grįžti į Italiją ir eiti į darželį“.

Šokėja išduoda, kad apie namus svajoja ir ji su vyru.

„Vyras jau iš tikrųjų labai norėtų grįžti namo, bet, kadangi skrydžiai visi yra atšaukti, liksime dar bent iki birželio pradžios. Aš irgi dabar norėčiau grįžti į Italiją, į savo namus, nes ten yra visai kitokia ir aplinka, ir situacija nei nuomojamam bute.

Neseniai įsikūrėme naujuose namuose, kuriuose net pasidžiaugti nespėjau nei tuo vaizdu, nei gamta, kurią ten turime. Tikiuosi, kad šią vasarą, kadangi turbūt dauguma renginių bus atšaukta, galėsiu pasideginti, pasipliuškenti baseine ir pamatyti jūrą“, – viliasi šokėja.

REKLAMA

Bene labiausiai dėl karantino ir buvimo Lietuvoje dabar turbūt džiaugiasi pašnekovės dukra Evita, kuri gali daugiau laiko praleisti su tėčiu. E. Gozzoli sako, kad tai yra didžiulis pliusas, nors kartais ir kyla sunkumų dėl motyvacijos mokytis nuotoliniu būdu.

„Vaikams psichologiškai sunku yra, jiems atrodo, kad čia nereikia tų mokslų ir jie neįpratę taip mokytis ir dirbti patys, reikia kalbėti ir įtikinėti. Kartais tas įtikinėjimas sunkus būna. Ir, aišku, reikia tikrinti. Nes dažnai būna: „padarei viską?“ „Taip, padariau“. O tada pasižiūri ir pasirodo, kad ne viską“, – šypsosi E. Gozzoli.

Kitokios Velykos

Šiais metais Velykos po gana ilgo laiko buvo pirmosios, kurias šokėja su šeima šventė Lietuvoje. Moteris pasakoja, kad Italijoje jos visiškai kitokios nei čia:

REKLAMA

„Italijoj jie visokių tokių tradicijų labai neturi. Dovanoja vaikams šokoladinius kiaušinius, pradeda pietauti ir baigia vakarieniauti su savo šeimomis. Tradicijų tokių ypatingų, net kiaušinių dažymo nėra. Dėl to ir dažų specialių irgi negausi, galima tik su svogūnų lukštais, pavyzdžiui, kažkokių spalvotų tikrai ne“.

Moteris atskleidžia, kad kelis kartus dažė kiaušinius Italijoje, tačiau paskutiniais metais pasinaudojo jų pačių tradicijomis.

„Pora metų tokius dalykus organizavau, bet po to kažkaip – darbai, vis bėgi, leki, tai man praėjusiais metais šokoladinių kiaušinių mintis irgi labai tiko“, – juokiasi šokėja.

Ruošiantis šventėms Lietuvoje, E. Gozzoli gana anksti pradėjo marginti kiaušinius, juos ridenti, nes tai ypač daug džiaugsmo suteikė jos sūnui:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiais metais jau gerokai prieš Velykas pridažėm kiaušinių prisipirkę visokių fainų dažų ir ridenom, tai šiais metais tikrai Romeo pasilinksmino, jam labai patiko tos ridenimo varžybos.

Tai darėm, nes yra laiko. Laiko ir tradicijoms, ir dažymui – daug viskam. Manau, kad Romeo labai ta kiaušinių dažymo tradicija patiko, galėjo vaikas pasidžiaugti lietuviškomis tradicijomis“.

Blogas periodas pasibaigs

E. Gozzoli sako, kad nors dėl viruso ir sugriuvo daugelio žmonių planai, o laikotarpis tikrai yra įtemptas, ji neabejoja, kad viskas greitai praeis. Taip pat moteris praėjusių švenčių proga visiems linki būti mažiau piktiems ir į kasdienybę įnešti daugiau džiaugsmo.

REKLAMA

„Reikia tokio susikaupimo, susitelkimo ir manau, kad kaip ir visi blogi periodai, taip ir šis periodas pasibaigs. Labai norėčiau visiems palinkėti pasistengti piktais komentarais nedergti visko, ką tik galima surasti.

Iš tikrųjų visi yra tokie suirzę per tas karantino savaites ir ta situacija tikrai yra neįprasta. Nei vienas nežino, kaip elgtųsi, ką darytų ir kas čia yra teisinga, o kas klaidinga. Tai mažiau, kad visi jaustųsi teisuoliai, ir prieš sakydami ką nors blogo, rašydami ką nors pikto, paprasčiausiai suskaičiuotų iki 10 ir, jeigu negali pasakyti nieko gero, tai tegul iš viso tada nieko nesakytų“, – sako šokėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų