REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Karalienė (nuotr. Vida Press)

Buvęs karalienės Elžbietos ll-osios šefas atskleidė, kad Velykoms teikiamas specialus meniu, kuriuo mėgaujasi jau daugybę metų.

5

Buvęs karalienės Elžbietos ll-osios šefas atskleidė, kad Velykoms teikiamas specialus meniu, kuriuo mėgaujasi jau daugybę metų.

REKLAMA

Įdomu tai, kad karalienė nepamiršta ir palepinti savo keturkojų.

Šiemet karalienė Velykas praleido drauge su princu Phillipu. Kaip ir visada – Vindzoro pilyje.

Kiekvienais metais karalienė kviečia savo artimuosius savaitgaliui į pilį, kur jie praleidžia laiką, dalyvaudami sekmadienio mišiose ir mėgaudamiesi tradiciniais pietumis, kuriuos apgalvotai paruošia visas virtuvės personalas.

Portalui thesun.co.uk., buvęs virtuvės šefas papasakojo, koks meniu būna per Velykas.

Kaip teigiama, Velykiniam stalui šefai ruošė maistą ne didžiojoje virtuvėje, o mažoje, nes svečių šiemet ženkliai mažiau.

Jis sakė: „Nors ji ir izoliuota, ji yra savo laimingoje vietoje, ir gali eiti pasivaikščioti po namų parką, kuriai netrukdo apsaugos darbuotojai.“

REKLAMA
REKLAMA

Tęsdamas pokalbį apie maistą, jis tikino, kad po mišių, jie sėdasi prie stalo ir ragauja 4 patiekalus.

Pagrindinis patiekalas visuomet būna toks pats: „Tradicinis ėriuko kepsnys su sezoninėmis daržovėmis. Karalienei patinka, kad ši mėsa yra gerai pagaminta, todėl ji visada gauna dvi pirmąsias ėriuko riekeles.“

REKLAMA

Jis atskleidė, kad kepsnys patiekiamas kartu su kombinuotomis salotomis – šiek tiek salotų ir agurkų su trupučiu mėtų arba trupučiu tarkuotų morkų ir kalendros.

Karalienė per Velykų pietus taip pat mėgaujasi sūriu,o jis turi būti šviežias. Visuomet valgo „Windsor“ sūrį, kuris pagamintas specialiai „Windsor Dairy“.

Taip pat ant stalo privalu, kad būtų sezoninio maisto. Karalienei svarbu, kad ant stalo būtų ir  saldžių persikų.

Kalbėdamas apie saldumynus, jis tikino, kad karalienė labai mėgsta šokoladą. Karalienės mėgstamiausias – tamsusis šokoladas, kurį gamina virtuvės šefai. Jie ne tik, kad gamina šokoladą, tačiau ir šokoladinius kiaušinius, kuriuos išskirtinai papuošia. 

REKLAMA
REKLAMA

Suaugusiam žmogui kiaušiniai yra gražiai papuošti cukruotomis gėlėmis, o vaikams – įdomiais piešiniais.

Taip pat karališkoji šeima prie maisto išgeria džino, kurį karalienė yra labai pamėgusi. Taip pat skanauja ir vokiško vyno, pavadinimu „Gewurztraminer“, kuris yra gana lengvas ir saldus. Tiesa, princas Filipas negeria vyno, o mieliau išgeria bokalą alaus. 

Įdomu tai, kad šventišku stalu mėgaujasi ne tik karališkoji šeima, tačiau ir jų augintiniai. Velykoms šunys turi savo valgiaraštį. Pirmą Velykų dieną jie valgo vištieną, o kitą - jautieną. Būtent per šią šventę jiems leidžiama sėdėti prie karalienės kojų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų