REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
„The Beatles“ (nuotr. SCANPIX)

Kai legendinė grupė „The Beatles“ paskelbė apie savo skyrybas, daugelis iškart ėmė kaltinti vieną grupės narį, Paulą McCartney, mat jis ėmė stengtis dėl savo paties solinės karjeros.

4

Kai legendinė grupė „The Beatles“ paskelbė apie savo skyrybas, daugelis iškart ėmė kaltinti vieną grupės narį, Paulą McCartney, mat jis ėmė stengtis dėl savo paties solinės karjeros.

REKLAMA

Deja, tik neseniai paaiškėjo, kad tokie kaltinimai būtent Paului buvo ne tokie pagrįsti, kaip galėjo pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Prieš daugybę metų P. McCartney paklausus, ar jo pertrauka nuo „The Beatles“ ir noras išleisti solinį albumą yra laikinas, dainininkas atsakė nuoširdžiai ir tai sudaužė gerbėjų širdis. „Nesu tikras“, – tada neslėpdamas abejonių sakė jis.

Tai patvirtino ir žiniasklaida, laikraštis „Daily Mirror“, kuris 1970-ųjų balandžio 10-ąją išleido straipsnį, pavadinimu „Paulas palieka „The Beatles“.

REKLAMA
REKLAMA

Ir nors istorija buvo teisinga, žurnalistas, parašęs minėtą tekstą, pasirodo, Paulą puikiai pažinojo, ir pripažino, kad jis buvo tas, kuris be galo stengėsi, kad grupė ir vėl susiburtų bei pradėtų turą. 

REKLAMA

Bestselerių autorius Philipas Normanas, kuris parašė P. McCartney biografiją, pridėjo, kad neteisinga, jog gerbėjai kaltiną Paulą dėl grupės išsiskyrimo. „Tai tikrai buvo neteisinga. Būtent jis padarė daugiau, negu bet kas kitas, kad „The Beatles“ liktų drauge“, – pridėjo jis.

P. Normanas pridėjo, kad prie grupės skyrybų iš tiesų stipriai prisidėjo ir kitas grupės narys, Johnas Lennonas. „Johnui buvo pabodę nuolat būti grupėje. Jis negalėjo pakęsti visos tos isterijos ir spaudimo apsimesti maloniu – tai jam be proto nepatiko“, – pridėjo rašytojas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau tik 1966 metais sutikęs Yoko (Yoko Ono – J. Lennono mylimoji) jis suprato, kad yra išeitis. 1968-aisiais jis pradėjo kartu su ja įrašinėti, kartu su ja pasirodydavo, atsiskyrė nuo „The Beatles“, tačiau neteigė, kad grupei atėjo galas“, – pridėjo rašytojas.

P. Normanas priminė, kad tuo laikotarpiu laikinai atsitraukė ir kiti grupės nariai, Ringo ir George. „Kai jie grįžo, Paulas buvo vienas prieš juos tris, ir ta vienybė, kurią jie anksčiau turėjo, jau buvo dingusi“, – sakė rašytojas.

Grupę supriešino ir tai, kad jie negalėjo išsirinkti kito vadybininko, po ankstesniojo – Briano Epsteino – mirties, 1967-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent šis konfliktas galiausiai privertė Paulą palikti grupę ir tą ryšį, kurį šie 4 vyrai anksčiau turėjo.  Po to, kai 1969-aisiais jis ir jo mylimoji Linda susituokė, jiedu iškeliavo į jo fermą Škotijoje. Čia jiedu įrašė jo solinį albumą, kuriam naudojo labai paprastą įrangą.

„Jam reikėjo daug daugiau, nei kitiems, kad įtvirtintų savo karjerą. Žmonės nenorėjo jo priimti, nes galvojo, kad per jį neteko visos „The Beatles“ grupės, nors tai ir nebuvo tiesa“, – teigė rašytojas.

Vis dėlto būtent jis vėliau bandė  visus narius ir toliau suvienyti. „Jis tikrai stengėsi. Kis buvo tas, kuris tikėjo jais, kaip artistais, ir jam atrodė, kad jie neturėtų to prarasti“, – pridėjo P. Normanas.

Vėliau, 7-ajame dešimtmetyje, „The Beatles“ sulaukė didžiulio pasiūlymo, todėl ketino pasirodyti bent kelis kartus, tačiau ir tai nuėjo šuniui ant uodegos, nes, galiausiai, jie negalėjo nutarti dėl albumo ir filmo teisių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų