REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik prieš kelerius metus atidarant Vokietijos prekybos tinklo „Lidl“ pirmųjų parduotuvių Lietuvoje, prie jų driekėsi gyventojų eilės. Prieš karantinines Velykas, panašu, kartojasi kiek kitokie vaizdai.

Tik prieš kelerius metus atidarant Vokietijos prekybos tinklo „Lidl“ pirmųjų parduotuvių Lietuvoje, prie jų driekėsi gyventojų eilės. Prieš karantinines Velykas, panašu, kartojasi kiek kitokie vaizdai.

REKLAMA

Vilniaus Žirmūnų mikrorajone šalia „Lidl“ parduotuvės gyvenanti vilnietė pro langą neįprastus vaizdus prie pačios parduotuvės pastebėjo ketvirtadienį prieš pietus.

Kaip galima spręsti iš jos atsiųstų nuotraukų, ne visi pirkėjai laikėsi rekomenduojamo saugaus atstumo. Ar visi dėvėjo kaukes ir pirštines, iš nuotraukų įžvelgti sunku, tačiau vilnietė sakė mačiusi pirkėjų ir be veido apsaugos.

Kiek anksčiau visi didieji prekybos tinklai pranešė, kad Velykų sekmadienį nedirbs. Tačiau jau kiek pailgino parduotuvių darbo laiką įprastomis dienomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė patvirtino, kad kai kur susidarė eilės dėl karantino metu taikomų reikalavimų.

„Prie tam tikrų parduotuvių eilės susiformavo dėl pirkėjų srauto reguliavimo. Jau kurį laiką „Lidl“ parduotuvėse yra pasitelkiama daugiau apsaugos darbuotojų, kurie reguliuoja pirkėjų srautus tiek lauke, tiek parduotuvės viduje. Taip pat nuo balandžio 9 dienos ilginame visų parduotuvių darbo laiką – visos jos dirbs nuo 8 iki 22 valandos.

REKLAMA

Nuo karantino pradžios parduotuvių darbo laikas buvo sutrumpintas, tačiau atsižvelgdami į pirkėjų pageidavimus turėti daugiau galimybių apsipirkti įvairesniu metu, nusprendėme grįžti prie įprasto darbo laiko. Darome viską, kad eilės judėti kuo greičiau, todėl ir darbo laiko pokyčiai tam turėtų padėti. Kasos parduotuvėse taip pat visada atidaromos atsižvelgiant į pirkėjų srautus, kad pirkėjai būtų aptarnaujami kaip galima greičiau“, – komentavo tinklo atstovė.

Primename, kad karantino sąlygomis iki penktadienio rekomenduojama, o nuo penktadienio reikalaujama viešose vietose dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones).

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat reikalaujama parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius ir globėjus, rūpintojus, laikytis saugaus kontakto (didesnis nei 2 metrų atstumas ir trumpesnis nei 15 minučių kontaktas), vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų;

Iki karantino pabaigos galioja įpareigojimas prekybos ir paslaugų vietose, kuriose veikla nedraudžiama, lankytis po vieną šeimos narį.

Draudžiama parduotuvių, prekybos ir (arba) pramogų centrų, išskyrus, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimas, veikla, taip pat turgaviečių ir kitų viešųjų prekybos vietų, išskyrus maisto, veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parduotuvėse turi būti išlaikomas atstumas tarp pirkėjų, taip pat tarp jų ir kasininkų.

Nedraudžiama teikti finansines paslaugas ir kvalifikuotų patikimumo užtikrinimo paslaugų teikėjų sudarytų kvalifikuotų sertifikatų išdavimo paslaugas maisto prekių parduotuvėse, prekybos ir (arba) pramogų centruose. 

Draudimas taip pat netaikomas augalų, skirtų sodinti, sėklų, trąšų prekybai lauko sąlygomis atskirose, tokių prekių prekybai skirtose stacionariose ir specializuotose prekybos vietose, internetinei prekybai ir kai prekės pristatomos fiziniams ir juridiniams asmenims ar atsiimamos atsiėmimo punktuose, laikantis higienos reikalavimų. 

Prekybos ir paslaugų vietose, kuriose veikla nedraudžiama, privaloma tiek darbuotojams, tiek klientams užtikrinti saugias sanitarines, higienos sąlygas bei aprūpinimą būtinomis apsaugos priemonėmis, atsižvelgiant į valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo nustatytus reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų