REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Meghan Markle plaukų stilistas pasidalino geriausiais savo patarimais, kaip būnant namuose savarankiškai tvarkytis šukuoseną, rašoma dailymail.co.uk.

Meghan Markle plaukų stilistas pasidalino geriausiais savo patarimais, kaip būnant namuose savarankiškai tvarkytis šukuoseną, rašoma dailymail.co.uk.

REKLAMA

George Northwoodas (41) iš Londono su Sasekso kunigaikštiene (38) dirba jau dvejus metus – jis buvo atsakingas už jos vestuvių pokylio „netvarkingą kuodelį“ 2018 metų gegužės mėnesį, o taip pat už jos šukuosenas karališkosios poros kelionės į Australiją ir Aziją metu.

Interviu „The Times“ George, kurio kitos klientės yra Gwyneth Paltrow, Rosie Huntington ir Alexa Chung, pasidalino savo paslaptimis, kaip savarankiškai namie tvarkytis plaukus, kai kirpyklos visur uždarytos dėl COVID–19 pandemijos. Jis pataria palaikyti įprastą šukuosenos stilių ir formą, neeksperimentuoti su radikaliai naujais įvaizdžiais bei įsigyti kokybiškų priemonių.

George rekomenduoja pirmiausia nepagailėti pinigų geroms kirpėjo žirklėms (palikite ramybėje virtuvines žirkles iš stalčiaus) bei profesionalioms tankioms šukoms.

REKLAMA
REKLAMA

VISKĄ NULEMIA GERAS PASIRUOŠIMAS

Jei nusprendėte apsikirpti plaukus, George pirmiausia rekomenduoja susirasti didelį veidrodį ir pasirūpinti geru apšvietimu. Jis taip sako, kad prieš kerpantis reikia galvą išsiplauti ir išdžiovinti taip, kaip įprasta, kad matytumėte, ar pakirpti reikia kirpčiukus, ar suskilinėjusius galiukus, ar kitus plaukų sluoksnius.

REKLAMA

„Niekada nesikirpkite šlapių plaukų, nes greičiausiai nusikirpsite daugiau, nei norėjote.“ – sako jis. 

KIRPČIUKAMS PATRUMPINTI NAUDOKITE ŠUKAS

Jei nešiojate kirpčiukus, George rekomenduoja juos atskirti nuo ilgesnių plaukų sruogų ir jas surišti pakaušyje, kad netrukdytų. Tuomet kirpčiukus gerai susišukuokite iš apačios ir tik tada šukomis juos pakelkite.

„Trumpinkite tik pačius plaukų galus.“ – sako jis. – „Būtinai kirpkite į kirpčiukų vidų – tai vadinama taškiniu kirpimu. Žirkles laikykite taip, lyg jos būtų laikrodžio rodyklė, rodanti septintą valandą. Jokiu būdu nekirpkite skersai tiesia linija.“

REKLAMA
REKLAMA

Atsispirkite norui kirpčiukus laikyti ištiesus pirštais – taip juos nukirpsite trumpiau, nei norite. 

„Plaukus laikant šukomis jie nenatūraliai neištempiami, todėl kirpimas išeis minkštesnis.“ – priduria jis.

ATSARGIAI SU TRUMPAIS PLAUKAIS

Trumpų plaukų šukuosenas George pataria dailinti labai atsargiai, apsiribojant tik tomis vietomis, kurias tikrai reikia aptvarkyti.

Jis sakė: „Visuomet laikykitės kirpėjo suformuotos linijos, pakaks nukirpti vos kelis milimetrus, kad trumpų plaukų šukuosena atrodytų kaip nauja.“ 

ILGŲ PLAUKŲ NEKIRPKITE TIESIA LINIJA

Susišukavus plaukus kaip įprasta, George rekomenduoja galvą kiek palenkti į priekį ir labai smulkiais judesiais kirpti į plaukų galiukus. Taip pašalinsite išsišakojusius galiukus ir šukuosena bus minkštesnė, atrodys natūraliau. Jei plaukus kirpsite tiesia linija, kirpėjas įspėja, kad rezultatas atrodys keistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PALIKITE RAMYBĖJE PLAUKŲ SLUOKSNIUS PAKAUŠYJE  

George rekomenduoja kirpti tik priekines sruogas, nebent plaukai tokie ilgi, kad galite juos susišukuoti į priekį. Jis pataria plaukus kirpti dalimis ir kaip įmanoma glaudžiau laikytis jau esamos šukuosenos linijų. Visai kaip ir trumpinant kirpčiukus, geriausia naudoti taškinio kirpimo metodą, kad šukuosena atrodytų natūraliai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų