REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
„Moderni šeima“ (nuotr. SCANPIX)

Beveik 11 metų rodyto serialo „Moderni šeima“ užbaigimas gali būti dar vienas ženklas, pranašaujantis Amerikos situacijų komedijų saulėlydį, bet šou vis dėlto gali pasitraukti kaip vienas šio žanro etalonų.

4

Beveik 11 metų rodyto serialo „Moderni šeima“ užbaigimas gali būti dar vienas ženklas, pranašaujantis Amerikos situacijų komedijų saulėlydį, bet šou vis dėlto gali pasitraukti kaip vienas šio žanro etalonų.

REKLAMA

Trečiadienį per televiziją ABC parodytas dviejų valandų trukmės finalas prasidėjo dokumentiniu filmu ir baigėsi dviejų dalių serija.

Per 11 sezonų parodytose 248-ose satyrinėse, dokumentinio filmo stiliaus serijose pasakota apie pakvaišusio, bet mylinčio Pričetų klano gyvenimą.

Šį sezoną serialo serijas pažiūrėdavo po beveik 4 mln. žiūrovų. Skaičius toli gražu neprilygsta šou populiarumo pikui 2013 ir 2014 metais, kai jis kas savaitę sulaukdavo mažiausiai 14 mln. peržiūrų, o srautinis siuntimas dar nebuvo pasiekęs savo klestėjimo. 

„Modernios šeimos“ debiutas labai patiko ir žiūrovams, ir kritikams, o 2012 metais šou laimėjo geriausio komiško serialo „Auksinį gaublį“.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp sudėtinių serialo dalių yra netikri filmavimo aikštelės interviu – kaip „Biure“ (The Office), ir optimistiškas tonas.

Savita serijų struktūra dažnai apimdavo atskiras siužeto linijas ir pagrindinį serijos pokštą jos pabaigoje.

REKLAMA

„Debiutavome 2009 metais, kai komedijos žanras smarkiai krypo cinizmo link“, – „The Hollywood Reporter“ interneto svetainei sakė vienas šou kūrėjų Christopheris Lloydas.

„Ir daug dalykų buvo baisiai juokingi. Bet tikrai atrodė, kad atsiveria galimybės komedijai su širdimi“, – pridūrė jis.

Formulė pasiteisino ir įrodė, kad vis dar esama paprasto stiliaus poreikio, nors daug kas tuomet kalbėjo, kad jo laikai baigiasi.

Ir tikrai, receptas toli gražu nebuvo išsikvėpęs.

Teigiama, kad serialas padėjo paversti norma homoseksualius veikėjus, įtraukdamas į savo pasakojimą du gėjus ir jų įsivaikintą mergaitę. Prieš dešimtmetį tai pamatyti per televiziją buvo daug labiau netikėta nei 2020-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Sofios Vergaros suvaidinta Glorija – savotiška šeimos matriarchė – buvo viena iš nedaugelio svarbių ispanakalbių veikėjų to meto televizijoje, nors kai kas jos vaidmenį tapatino su neigiamais sterotipais kolumbiečių atžvilgiu.

Nors kai kurie kino ir televizijos projektai dėl koronaviruso plitimo vėluoja, „Moderni šeima“ buvo baigta kurti dar prieš karantiną.

Seriale Luką vaidinantis Nolanas Gouldas tikisi, kad pabaiga bus šviesos spindulys.

„Džiaugiuosi, kad pasaulyje vykstant visiems šiems dalykams, įvyks „Modernios šeimos“ finalas“, – sakė jis interneto svetainei „Hollywood Life“.

„Galime atnešti šiek tiek pozityvumo, šiek tiek džiaugsmo į žmonių gyvenimą ir leisti žmonėms užbaigti tam tikrą etapą“, – pridūrė aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų