REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Tatjana Lavrinovič, Kšištofas Lavrinovič, Darjušas Lavrinovič ir Edita Lavrinovič (Fotobankas)

Šalyje paskelbtas karantinas kaip reikiant pakeitė daugybės šeimų gyvenimus, o garsioji krepšininkų Lavrinovičių šeima – ne išimtis. Tiesa, ši šeima karantino sąlygomis gyvena jau 4-ąją savaitę, o ir liūdėti tikrai nėra kada, mat jų sodyboje, iš kurios dar nebuvo išvykę, tikrai gausu žmonių.

21

Šalyje paskelbtas karantinas kaip reikiant pakeitė daugybės šeimų gyvenimus, o garsioji krepšininkų Lavrinovičių šeima – ne išimtis. Tiesa, ši šeima karantino sąlygomis gyvena jau 4-ąją savaitę, o ir liūdėti tikrai nėra kada, mat jų sodyboje, iš kurios dar nebuvo išvykę, tikrai gausu žmonių.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Kšištofo Lavrinovičiaus žmona bei tituluota gražuolė Tatjana Lavrinovič daugiau papasakojo apie Velykų tradicijas ir kaip šią šventę ketina paminėti šiais metais. Taip pat žinoma moteris užsiminė ir apie tai, kodėl į sodybą svarstyklių taip ir nepasiėmė bei paatviravo, su kokiais iššūkiais tenka susidurti padedant vaikams mokytis nuotoliniu būdu.

Velykos nusimato linksmos

T. Lavrinovič pasakojo, kad šiais metais Velykos jų šeimoje bus kitokios tik dėl lokacijos – šventė persikėlė į sodybą.

REKLAMA
REKLAMA

„Visuomet tokias šventes švenčiame kartu su vyro tėvais, nes mano – Rusijoje, ir aš niekaip negalėčiau ten nuvykti. Šiuo metu laikomės karantino, visi esame sodyboje. Žmonių tikrai netrūksta – su mumis yra ir brolio šeima, jų tėvai. Padarėme taip, kad vienodos sąlygos būtų pas visas šeimas“, – pasakojo Tatjana.

REKLAMA

Žinoma moteris džiaugėsi, kad per šias 4 savaites nė vienas žmogus iš jų sodybos dar nebuvo išvykęs – maistą iki šiol kuo puikiausiai pavykdavo užsisakyti. „Kai gauname, jį krauname į bagažinę, į namus nieko nenešame. Na, o kadangi nė vienas šeimos narys niekur išvykęs nebuvo, ir esame ne mieste, o sodyboje, taip kartu visi ir bendraujame“, – sakė Tatjana.

Tiesa, kai kurių Velykų tradicijų šiais metais šeimai teks atsisakyti: „Kšištofo mama visuomet per šventes eidavo į bažnyčią, šventindavo duoną, kiaušinius. Tuo visuomet pasirūpindavo ji. O mes su vaikais daugiau pramogaujame. Dieną prieš Velykas visi savo mėgstamomis spalvomis nudažome kiaušinius, kitą dieną visi jais dalinamės ir žaidžiame žaidimą, kieno kiaušinis stipresnis.“

REKLAMA
REKLAMA

O vietoje populiaraus margučių ridenimo, Lavrinovičiai yra sugalvoję ir kitą pramogą, kurią yra tekę išbandyti užsienyje. „Kažkada dalyvavome šventėje su draugais iš Amerikos. Jie darydavo kitokį dalyką – kiaušinius slėpdavo ir vėliau reikėdavo jų ieškoti. Tiesa, kiaušiniai dažniausiai būdavo šokoladiniai ar net žaisliniai. Buvo visai įdomu, todėl prieš 2-3 metus pakartojome tai ir su mūsų vaikais. Mums labai patiko, todėl, jei viskas pavyks, galvojame ir šiemet padaryti kažką panašaus, tokią pramogą“, – vylėsi T. Lavrinovič.

Paklausta, ar prie šventinio stalo ruošos prisideda ir Kšištofas su Darjušas, Tatjana juokėsi: „Iš vyrų pagalbos sulauktume tik krepšinio aikštelėje (juokiasi). Velykoms mūsų šeimoje gamina moterys. Ir močiutė savo tradicinius patiekalus ruošia, daugiau kaimiškus, naminius patiekalus. Tačiau visada pasidaliname – gaminu ir aš, ir močiutė, ir brolio žmona. Viską sunešame į vieną vietą ir švenčiame.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tenka nuolat padėti dukrelei

Ne vienas per karantino laikotarpį ėmė rimtai bijoti ir dėl ryškių svorio pokyčių, mat sporto klubai uždaryti, o esant namuose neretai norisi ir užkandžiauti. 

Vis dėlto Tatjana rado būdą, kaip dėl to papildomai nesierzinti: „Nesukame dėl to galvos – nepasiėmėme svarstyklių (juokiasi). Visuomet vaikštau su sportine apranga, džinsų nenešioju jau mėnesį, o ir kitų drabužių pirkti nereikia, todėl kol kas labai sunku pasakyti, ar priaugau. Tačiau valgome tikrai visą laiką. Atrodo, kad tik mokomės ir valgome (juokiasi).“

Tituluota gražuolė pasakojo, kad su nemažai iššūkių tenka susidurti ir padedant vaikams. Kšištofas ir Tatjana augina 3 vaikus – berniukus Danielių ir Dominyką, bei dukrelę Emily. 

REKLAMA

„Kadangi auginame pirmokę, o nuotolinis mokymas, kadangi ji lanko privačią mokyklą ir viskas buvo paruošta iš anksto, prasidėjo nuo pat pirmos karantino dienos, pas mus atostogų nebuvo nė kiek. Vieną dieną pasakiau vyrui, kad norėčiau praleisti vieną pamoką ir vietoje to nueiti pasportuoti – tegul jis su ja pasimoko. Jis išsigando, ir pats nuėjo sportuoti“, – prisiminusi linksmą istoriją juokėsi Tatjana.

Vis dėlto vėliau moteris pripažino, kad puikiai supranta visas šeimas, kurioms tenka padėti savo mažamečiams vaikams, nes ir pati pirmąją vaikų nuotolinio mokslo savaitę vadino tikru kosmosu.

„Supratome, kad tikrai nėra lengva mokytis nuotoliniu būdu su mažais vaikais. Manau, kad nuo 4-5 klasės, jau galima šiek tiek atsipalaiduoti, nes jei vaikas mokosi, jis mokysis ir nuotoliniu būdu. Todėl savo ketvirtokui sūnui padedu tik tada, kada reikia. 6-okas jau beveik viską daro pats, gal tik 2 kartus per savaitę paprašys jam padėti, o tai  – tikrai smulkmena“, – sakė ji.

REKLAMA

O štai su jauniausia atžala, dukrele Emily, anot Tatjanos, yra du variantai: „Vienas – paleisti, ir kaip bus, taip bus. Arba kitas variantas – mokintis individualiai. Tokiu atveju, manau, naudos bus daugiau, nei mokykloje, kur dar 20 vaikų klasėje. Mes išsirinkome antrą variantą. Aš tikrai noriu jai padėti, ypatingai todėl, kad ją į mokyklą pradėjome leisti nuo 6 metų, todėl ji tikrai nėra pilnai mokyklai subrendusi. Todėl tai jai bus tikrai į naudą.“

Žinoma moteris džiaugėsi, kad nors iš pradžių buvo labai sunku, dabar viskas ėmė stoti į vietas. „Dabar nuo 8.30 iki 15 val. esu pirmos klasės mokytoja, tačiau Emily visuomet su manimi ir mokosi virtuvėje, kadangi turiu pagaminti ir pusryčius, ir pietus, ir vakarienę. Bet nieko – per 4 savaites jau viską išmokome suderinti (šypsosi). Neužtenka valandų dienoje!“ – su šypsena kalbėjo ji.

Gyvai pokalbį su Lavrinovičiais ir kitais garsiais Lietuvos žmonėmis galėsite išvysti specialioje šventinėje laidoje „Velykos #IšNamų“ jau šį šeštadienį 19.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų